Twierdza - Gildia Multi MMO

Lord of The Rings Online (Snowbourn/LAURELIN) => LOTRO baza => Pomoc, pytania => Topic started by: Gregorypeck on March 31, 2018, 04:10:19 PM



Title: Problem z polaczeniem
Post by: Gregorypeck on March 31, 2018, 04:10:19 PM
Witam raz jeszcze.Wole zalozyc nowy temat.Przepraszam ze pisalem w temacie Ogiego.Morduje sie juz pare dni z odpaleniem Lotro i nadal mam ciagle failed patch connection.I teraz takie pytanie bo tu mam jedynie siec Wifi czy może to nie jest tego wina?Pozdrawiam


Title: Re: Problem z polaczeniem
Post by: Eor (Czarny) on April 01, 2018, 12:38:53 PM
Trochę mało informacji. Rozumiem że masz zainstalowane Lotro i próbując uruchomić grę dostajesz komunikat o błędzie w pobieraniu patcha.
Rozumiem, że odpalasz grę z ikony na pulpicie czyli z pliku launchera - TurbineLauncher.exe i tenże launcher ci się odpala a w okienku widać info o błędzie?
To wifi to Twoje czy jakieś miejskie czy inne?
Próbowałeś postawić Lotro na nowo z pliku instalacyjnego czy nie?
Daj więcej informacji może coś uda się pomóc :)


Title: Re: Problem z polaczeniem
Post by: Gregorypeck on April 01, 2018, 04:57:30 PM
witam.dzieki za odpowiedz.Kurcze normalnie jak zawsze odpalam Lotro i wywala komunikat przy patchowaniu.Failed serwer.Lotro postawilem na nowo i wszystko szlo ok,do momentu patchowania.Probowalem tego sposobu z plikami ini wstawialem old i nic nie dalo.Odkad do Francji wjechalem to juz lipa.Wifi posiadam tu od wlascicielki domu.Kurcze nie za bardzo wiem co poradzic na to.Pozdrawiam


Title: Re: Problem z polaczeniem
Post by: Falladriell on April 01, 2018, 05:23:53 PM
Hell spróbuj wyłączyć w launcherze proxy jesli masz włączone.


Title: Re: Problem z polaczeniem
Post by: Eor (Czarny) on April 02, 2018, 04:30:04 PM
Spróbuj. Użyj opcji - Use the system proxy settings. Tak czy inaczej spróbuj się zorientować u operatora netu czy twój komp stoi za proxy. Może będziesz potrzebował danych do konfiguracji jeśli tak jest.
Zapytaj go czy nie ma poblokowanych jakiś portów na serwerze. Bo rozumiem, że nie możesz się połączyć z patch serverem przed logowaniem na konto, w okienku zaraz po "lotro splash sceen"?
Po staremu bym też powiedział - dodaj wyjątki do firewalla. Może to pomoże. Może masz jakiś router i na nim jest firewall i jest tam coś poblokowane.
Możesz spróbować zrobić tracert servera lotro choć oni możliwość pingowania poblokowali. Spróbuj w konsoli windows "cmd" wpisać
Quote
tracert gls.lotro.com
powinno cię ostatecznie połączyć z IP - 198.252.160.30
Może pomoc techniczna Lotro coś pomoże? :)

PS. Zapomniałem, najprościej weź kompa i idź do znajomego, kawiarenki internetowej do kogoś kto nie korzysta z tego łącza co ty i tam spróbuj. Jak się połączysz będziesz miał odpowiedź.


Title: Re: Problem z polaczeniem
Post by: Gregorypeck on May 23, 2018, 03:45:09 AM
Witam.Dziekuje bardzo za odpowiedzi.Nic nie pomogło niestety.Może to wifi było cos nie bardzo.Dopiero zjazd do Polski pomógł i na Upc normalnie wszystko ruszyło.Hehehe ta Francja to chyba trzeci swiat:)