Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15
  Print  
Autor Topic: ..::Dobra Ksiazka::..  (Read 112057 times)
Twardowski (Meribas)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #90 on: June 20, 2009, 09:47:03 PM »

Z czystym sumieniem moge polecić autobiografię Rogera Moora. Poza informacjami o życiu jednego z najfajniejszych Bondów, książka ta daje rewelacyjny wgląd na życie ludzi i przemysłu filmowego drugiej połowy ubiegłego wieku.
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #91 on: June 21, 2009, 07:51:50 AM »

Ja w minionym tygodniu przeczytalem 2 ksiazki, jedna to biografia legendy boksu Mikey'a Tysona, a druga napisana na podstawie filmu (ktorego z reszta nie ogladalem) Czlowiek Ringu. Obie ksiazki oceniam 9/10. Rewelacja godna polecenia !!!
Komciu
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #92 on: August 19, 2009, 04:35:02 PM »

Nooo... Trylogia Czarnego Maga. Świetna, gdyby taka nie była, to bym nie przeczytał wszystkich trzech ksiąg za jednym zamachem. Od przedwczoraj wieczora, do dzisiaj rana, tylko z przerwami na sen, jedzenie oraz niezależnymi ode mnie. Polecam.
PRAWIE SPOILER: Tylko znowu część moich ulubionych postaci umiera;/ I znowu mi było smutno, że to już koniec:(
Kaiin
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #93 on: August 22, 2009, 03:18:37 PM »

możesz przeczytać jeszcze Uczennice Maga, prequel do tej trylogii, nawet trzyma poziom ale trochę nudnawa momentami :P
Komciu
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #94 on: August 23, 2009, 03:23:15 PM »

Właśnie czytam. A potem na pewno muszę zdobyć Erę Pięciorga, też tej autorki.
Twardowski (Meribas)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #95 on: August 25, 2009, 10:48:11 PM »

Przez zupełny przypadek - okładka wpadła mi w oko - nabyłem książkę Dawida Juraszka pt. Biały Tygrys. Klimaty Cesarstwa Środka z czasów największych podbojów, ale i zepsucia wewnętrznego. Jest to historia młodego bakałarza (!), świeżo po cesarskich egzaminach, pakującego się (a jakże) w przeróżne kabały. Całość bardzo sprawnie napisana, stylem lekko kwiecistym (co w tym wypadku nie razi - taka azjatycka konwencja), bardzo przyjemnie się czyta a i czasem pomyśleć można nad treścią. Wydała to Fabryka Słów... Jeszcze chwile a będzie miała chyba monopol na książki fantastyczne.
Komciu
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #96 on: August 25, 2009, 10:53:00 PM »

Fabryka Słów to jest chyba klasa sama w sobie. Jeszcze nie czytałem książki od nich, która by mi się nie podobała...

Po Uczennicy Maga czeka na mnie Cień Wiatru i Gra Anioła, ciekawe czy przebrne przez tak grube tomiska, gdzie w sumie niewiele się dzieje...
Troll
Gość
« Reply #97 on: August 27, 2009, 09:46:03 AM »

Ja właśnie skończyłem 4 tom "Patroli" Łukajnienki o których wcześniej już ktoś pisał. Gorąco polecam. Jak zwykle biją film na głowę, który w dodatku jest dość luźną interpretacją powieści. A sam autor nie omieszkał w ostatniej części cyklu pożartować sobie z filmowej adaptacji :)

Teraz zabieram się za wszystkie części Hyperiona, a następna w kolejce Duna Herberta. Jest dostępne bardzo ładnie wydane wznowienie całej sagi.

Z Frabyki Słów naciąłem się tylko raz: "Ruda Sfora" Kossakowskiej. Nudne jak flaki z olejem. Chyba że ktoś jest fanem ruskiej "mitologii" :P Mam nadzieję że to wypadek przy pracy, bo Siewca Wiatru tej autorki był całkiem przyzwoity.
Iago
Wojownik Twierdzy
Super Bohater
*

« Reply #98 on: September 02, 2009, 02:01:32 PM »

Fabryka Słów to jest chyba klasa sama w sobie. Jeszcze nie czytałem książki od nich, która by mi się nie podobała...

Achaja? :D
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict
*

KoHaniutka

« Reply #99 on: September 02, 2009, 02:38:29 PM »

Wszystko, co wydali Mileny Wójtowicz 9głupie i bez polotu), "Nocarz" i pozostałe części Magdaleny Kozak (przewidywalne do bólu), cykl "Oko jelenia" Pilipiuka (pomysł niezły, ale rozwleczone do granic mozliwości), "Mroczny Zbawiciel" Żambocha (mocny spadek skądinąd niezlego Czecha), "Czarna bandera" Komudy (z błędami, przewidywalne), "Krucjata" Dębskiego (flaaaaaaki z oleeeeeejem)

Więcej porażek nie pamiętam - ale tez nie wszystko czytałam:)
Komciu
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #100 on: September 03, 2009, 07:48:38 PM »

No to jakimś trafem udało mi się ominąć te co mniej udane tytuły;] Nawet Zakon Krańca Świata, na początku wydał mi się dużo słabszy od Siewcy Wiatru, jednak po poświęceniu mu chwili i "wczuciu się" w świat, stał się o wiele przyjemniejszy niż myślałem.

Iago, mi się akurat Achaja podobała^^. Nawet nie pamiętałem, że to od FS
Iago
Wojownik Twierdzy
Super Bohater
*

« Reply #101 on: September 03, 2009, 08:49:58 PM »

Dzięki za przypomnienie "Siewcy", będę musiał znów po niego sięgnąć...
To teraz poproszę MMO w świecie zaczerpniętym z judeochrześcijańskiej mitologii - anioły i demony jako postacie grczy, wielopiętrowe Niebo i Piekło itd.
Komciu
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #102 on: September 03, 2009, 08:54:15 PM »

A tam demony. Upadłe Anioły>>>ALL. Taka gra by nie przeszła w europie...
Xabbu
cigrela sabmel
Forum Addict
*

« Reply #103 on: September 03, 2009, 09:34:11 PM »

To teraz poproszę MMO w świecie zaczerpniętym z judeochrześcijańskiej mitologii - anioły i demony jako postacie grczy, wielopiętrowe Niebo i Piekło itd.

Aion. 
Iago
Wojownik Twierdzy
Super Bohater
*

« Reply #104 on: September 04, 2009, 08:17:18 AM »

Aion. 
Yeah, right.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15
  Print