Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
  Print  
Autor Topic: Darkfall  (Read 48729 times)
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #15 on: January 10, 2009, 12:52:58 PM »

ale wydaje mi się, że widok zza pleców też będzie możliwy, przynajmniej tak wywnioskowałem z filmików. Czy może się mylę?

tego nie wiem do końca...
ale jeśli tak, to by nie było nic nowego, zawsze można było włączyć patrzenie "oczami"

- ok...   już sprawdziłem,
tylko "zasięgowi" w pierwszej osobie widzą podczas walki, a melee "krótko spoza pleców" 

nowy skrócik filmowy o grze

http://pl.youtube.com/watch?v=Drn0YQtu5Gw
Anvagar
Mędrzec
**

« Reply #16 on: January 17, 2009, 09:37:54 PM »

Premiera została przesunięta na 25 lutego.

click
Asmodeus
Gość
« Reply #17 on: January 27, 2009, 10:39:50 AM »

ja tam nie chce krakać, ale  DFo jesli  to po paru miechach jak zbierze pozytywne opinie.   Ostatnio wpadła mi w oko gierka  TERA online http://pl.youtube.com/watch?v=GFlTEZELrbw&feature=related
http://www.mmorpg.com/discussion2.cfm/thread/220708/page/1
Gefaran
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

Shapeshifter

« Reply #18 on: January 27, 2009, 10:57:17 AM »

Grafa ładna, tylko jak to się ma do zasad świata z DFO? UO było cienkie graficznie jak rozrzedzony kisiel a jednak wymiatało  ;)
Asmodeus
Gość
« Reply #19 on: January 27, 2009, 01:38:38 PM »

ale uo nie miało konkurencji przez dluzszy czas.
Xabbu
cigrela sabmel
Forum Addict
*

« Reply #20 on: January 27, 2009, 01:43:01 PM »

ale uo nie miało konkurencji przez dluzszy czas.

I mieć nie będzie.  Dzisiejsze gry rozleniwiły graczy. Malo kto chce grac w grę gdzie jeden atak może pozbawić itemow, xp i innych spraw na które poświęcasz czas ingame.

Sukces wowa np, nie polega na tym ze gra w niego 12 milj hardcore graczy. 90 % to Casual Players.

Darkfall może będzie fajna gra, ale tak jak np Eve Online,  niszowa.
Gefaran
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

Shapeshifter

« Reply #21 on: January 27, 2009, 03:22:28 PM »

Dokładnie. UO jak na razie ciągle konkurencji nie ma tak naprawdę. Liczy się zawartość, zasady, szkielet logiczny gry. Oprawa wizualna jest istotna, podobnie dźwiękowa, ale to co graczy trzyma to klimat i zasady świata. Czy SWG było piękne graficznie? Grało się w tamtym świecie nie dla grafy a dla klimatu. Weszło NGE, grafa bynajmniej nie upadła ale ludzie odeszli. Ja nie twierdzę bynajmniej, że TERA będzie do dupy a DFO cudne. Jednak mimo wszystko piękna grafika nigdy nie zastąpi przemyślanych zasad i klimatu jaki tworzą. W Vampire The Mascarade ludzie zagrywają się 'nty raz jeszcze dzisiaj i choć graficznie ta gra jest już dawno w lamusie to klimatem bije na głowę  ;)
Archoon
Jeździec
**

Archoonn

« Reply #22 on: January 28, 2009, 12:46:54 PM »

No to oczywiste, że grafika to nie wszystko.
Mimo iż przez ostatnie 3 czy 4 lata grywałem w różne MMORPG (Lineage 2, Perfect World, Warhammer Online), to wciąż jak z łezką w oku wspominam mojego pierwszego MMORPGa, mianowicie Legend of Mir 3.
Pod pewnymi względami gra ta była wyjątkowa i mimo iż sporo szukałem, to w żadnym nowszym MMORPG niestety nie znalazłem tego co było w MIR3. Nie wiem jak to jest, ale ta gra po prostu wciągała jak czarna dziura.

Miała bardzo ciekawy system szkolenia skillów: questy na książki umiejętności, a do tego skill nabierał mocy w miarę używania (a nie pakowania jakiś skill pointsów). Więc nawet jak się jakiegoś słabego skilla stale używało, to mogło się okazać, że faktycznie jest lepszy niż jakiś wysokolevelowy skill, którego rzadko używaliśmy.
Były osobne amory dla kobiet i facetów.
Było też coś unikalnego na miarę MMORPG. Mianowicie małżeństwo. Dwoje graczy (przeciwnych płci) mogło zrobić questa na ślub i otrzymywali potem bonusy (wiedzieli gdzie jest współmałżonek na mapie, mogli się do siebie przyteleportować, itp.).
Było open PvP, łącznie z miastami. Nie raz zginąłem w mieście. Fakt, trzeba było strażników omijać z daleka, ale…
Był częściowy loot z postaci z jakimś prawdopodobieństwem, co dawało pewien dreszczyk emocji.

Póki co nie znalazłem innego MMORPG, które by miało takie rozwiązania. A szkoda. Może DFO się jakoś zbliży do tego, czego szukam w MMORPG’ach?
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #23 on: February 10, 2009, 01:55:54 PM »

Premiera juz tuz tuz. Ktos ma jakies nowosci? ilu z nas bedzie w DFO grac?
Fland
Przybysz.
Mędrzec
*

« Reply #24 on: February 10, 2009, 03:00:47 PM »

Kazdy z nas ma jakies wyobrazenie o idealnym mmo, ktory podejdzie kazdemu z osobna. Wybaczcie, ale widzialem trailery z tej gry, nie twierdze ze nie moze sie podobac, ale czuje ze wypadnie gorzej niz wszystko co sie pojawilo platnego od czasu warcrafta. Everquest , Eve Online, Lineage, no i SW stanowia wyjatek. Totalnie rozwalila mnie animacja postaci, fakt ze nie grafika to nie wszystko, ale skoro ktos placi i ma ogladac te "kocie" ruchy to naprawde mija sie to z celem. To bedzie bardzo niszowy produkt, zakonczy swoj zywot jak platny Archlord Codemasters ktory mialbyc taka zajebista gra, tylko szkoda ze nikt w nia nie gral do momentu az stala sie free to play (codemasters najlepiej wyszedl Colin jak narazie).
Ybl
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

In God we trust

« Reply #25 on: February 10, 2009, 09:53:31 PM »

Mylisz się Fland, jest masa ludzi, ktorzy czekaja i chetnie zagrają w pvp mmo w swiecie fantasy. Ile jest gier pvp na rynku? Eve i...? No, właśnie. I to SF, co wielu osobom(np. mnie) nie odpowiada. Twórcy DF widać, że koncentruja się głównie na pvp, mieszanie pvp i pvp nie wyszło żadnej grze na dobre, najlepszym przykładem jest War, który jak wiadomo failnął niesamowicie. (codemasters najlepiej wyszlo, mimo wszystko lotro jak narazie). Nie wiem czy DF bedzie pomyłką, czy nie, ale nie można z góry zakładać porażki. Aoc i War wróżono wielki sukces, a wyszło jak wyszło, zwłaszcza w przypadku tego drugiego.
Anvagar
Mędrzec
**

« Reply #26 on: February 10, 2009, 11:57:00 PM »

(...)(codemasters najlepiej wyszlo, mimo wszystko lotro jak narazie)(...)

W sumie nie wyszło bo LotRo robił Turbine a CodeM byli tylko wydawcą :)

A na temat: Do mnie DF w ogóle nie przemawia.  Po tym co usłyszałem od pewnego znajomego ( ;)) testującego betę będę toto omijał szerokim łukiem. Przeczucie nie myliło mnie co do WHO i obawiam się, że z tą grą będzie podobnie...
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #27 on: February 11, 2009, 12:31:46 AM »

Anvagar - napisz prosze cos wiecej. :) Ja jak na razie znajduje mnostwo superlatyw przeciwko niewielu minusom, chetnie skonfrontuje to z Twoimi rewelacjami. :)
Fland
Przybysz.
Mędrzec
*

« Reply #28 on: February 11, 2009, 11:24:31 AM »

Mylisz się Fland, jest masa ludzi, ktorzy czekaja i chetnie zagrają w pvp mmo w swiecie fantasy. Ile jest gier pvp na rynku? Eve i...? No, właśnie. I to SF, co wielu osobom(np. mnie) nie odpowiada. Twórcy DF widać, że koncentruja się głównie na pvp, mieszanie pvp i pvp nie wyszło żadnej grze na dobre, najlepszym przykładem jest War, który jak wiadomo failnął niesamowicie. (codemasters najlepiej wyszlo, mimo wszystko lotro jak narazie). Nie wiem czy DF bedzie pomyłką, czy nie, ale nie można z góry zakładać porażki. Aoc i War wróżono wielki sukces, a wyszło jak wyszło, zwłaszcza w przypadku tego drugiego.

Nie wiem czy Warhammer to byl fail, ta gra jest na etapie rozwoju jak AoC, zobaczymy co bedzie pozniej. Fakt ze nie spelnia w 100% moich wymagan ale gram gdyz nie ma nic lepszego w danym momencie dla mnie. Licze na Aiona w najlblizszym czasie no i na GW 2.
Anvagar
Mędrzec
**

« Reply #29 on: February 11, 2009, 12:13:49 PM »

Anvagar - napisz prosze cos wiecej. :) Ja jak na razie znajduje mnostwo superlatyw przeciwko niewielu minusom, chetnie skonfrontuje to z Twoimi rewelacjami. :)

Źródła nie zdradzę, bo mi nie wolno, ale:

-doskwiera widok FPP jak w morrowindzie czy oblivionie, nie każdemu może się to podobać (mi np nie odpowiada kompletnie) i nie ma możliwości na dzień dzisiejszy zmienić widoku

-dropienie itemków przez zabitych graczy to też imo nieporozumienie, bo jeśli itemki będą mocne to strach będzie wyjść z miasta, a jeśli zrobią je na tyle słabe, że nie będzie ich szkoda to nie będzie się opłacało zmieniać. Mogą też zrobić jakiś przystępny sposób wytwarzania itemków, ale znów wtedy nie będzie się opłacało zabijać graczy dla lootu (a przecież to ma być głównie PvP)

-grafika - śmiech na sali, DF jest wg. mnie najbrzydszą grą MMO jaką stworzyła ludzkość, nawet niektóre pozycje 2D wyglądają lepiej. I nie reaguje na teksty, że "grafa to nie wszystko". Owszem nie wszystko, ale bardzo wiele, ma budować klimat i cieszyć oko, szczególnie jeśli gra będzie płatna. Płacę - wymagam odpowiedniej jakości.

-MMO z dużym naciskiem na PvP - nieporozumienie, próbował tego WHO, wiemy z jakim skutkiem. Jeśli będę miał silna potrzebę zagrać w grę PVP online to odpale Unreala albo innego Battlefielda czy CSa.

-ćwiczenie umiejętności poprzez korzystanie z nich - niby fajnie bo nie trzeba zawężać zainteresowań (tankujący mag), ale z drugiej strony wolę dostawać nowe skille w nagrodę za osiągnięty level, niż lvlować postać, a potem jeszcze skille

Pragnę zaznaczyć, iż powyższe opinie są tylko i wyłącznie moimi i nikt się z nimi nie musi zgadzać. Po prostu DF nie jest dla mnie, acz przyznam, że początkowo zwrócił moją uwagę.

Anv
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
  Print