Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
  Print  
Autor Topic: Darkfall  (Read 48724 times)
Dziadu
Przybysz
*

« Reply #30 on: February 11, 2009, 12:58:50 PM »

Kilka nieścisłości wkradło się w wypowiedź :P

-doskwiera widok FPP jak w morrowindzie czy oblivionie, nie każdemu może się to podobać (mi np nie odpowiada kompletnie) i nie ma możliwości na dzień dzisiejszy zmienić widoku

Po wyciągnięciu broni melee widok zmienia się na TPP, ale z kamerę można tylko lekko oddalać i przybliżać, nie można jej obracać wokół postaci. Nie będzie to zmienione. Ma to ułatwić skradanie się do przeciwnika, gdyż nie ma skilla który pozwala się stać niewidzialnym.

-dropienie itemków przez zabitych graczy to też imo nieporozumienie, bo jeśli itemki będą mocne to strach będzie wyjść z miasta, a jeśli zrobią je na tyle słabe, że nie będzie ich szkoda to nie będzie się opłacało zmieniać. Mogą też zrobić jakiś przystępny sposób wytwarzania itemków, ale znów wtedy nie będzie się opłacało zabijać graczy dla lootu (a przecież to ma być głównie PvP)

No tak dropisz wszystko co masz przy sobie, totalnie wszystko, jeśli zginiesz w miejscu często odwiedzanym przez graczy nie masz po co wracać do ciałka. I to jest genialne, w Darkfallu nie ma jakichś super wypasionych fioletowych itemków, wszystko co dropią moby możesz także wycraftować, odzyskanie zbroi wcale nie jest takie trudne, wystarczy zebrać grupę osób i pobić trochę mobów albo zaciukać dobrze ubranego gracza :D

-grafika - śmiech na sali, DF jest wg. mnie najbrzydszą grą MMO jaką stworzyła ludzkość, nawet niektóre pozycje 2D wyglądają lepiej. I nie reaguje na teksty, że "grafa to nie wszystko". Owszem nie wszystko, ale bardzo wiele, ma budować klimat i cieszyć oko, szczególnie jeśli gra będzie płatna. Płacę - wymagam odpowiedniej jakości.

Grafika, a zwłaszcza animację i modele postaci, jest rzeczywiście bardzo słaba. Ale nie przesadzajmy po kilku dniach grania nie zwraca się na to uwagi :P

-MMO z dużym naciskiem na PvP - nieporozumienie, próbował tego WHO, wiemy z jakim skutkiem. Jeśli będę miał silna potrzebę zagrać w grę PVP online to odpale Unreala albo innego Battlefielda czy CSa.

To nie jest MMO z naciskiem na PvP, tutaj po prostu masz tylko możliwość zabicia każdego :P, wcale nie musisz tego robić. W miastach jesteś bezpieczny pod warunkiem, że nie masz wojny w innym klanem bo wtedy nie ma przebacz lejecie się wszędzie.

-ćwiczenie umiejętności poprzez korzystanie z nich - niby fajnie bo nie trzeba zawężać zainteresowań (tankujący mag), ale z drugiej strony wolę dostawać nowe skille w nagrodę za osiągnięty level, niż lvlować postać, a potem jeszcze skille

Tu nie ma levelowania postaci, tutaj rozwijasz się właśnie ćwicząc skille. Weźmy np magię: po osiągnięciu 50 poziomu w Lesser Magic możesz wykupić sobie Greater Magic a wraz z tym mnóstwo nowych czarów, więc masz nagrodę za wylevelowanie lesser magii :P.

Pozdrawiam ;)
Betrezen
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #31 on: February 11, 2009, 01:25:24 PM »

No wlasnie, ludzie wyrabiaja sobie zdanie, mimo iz jak sie okazuje nie wiedza nawet jak gra wyglada. Czyjes mgliste relacje zawsze beda stronnicze, a to sie udziela. Ja poczekam i zobacze na wlasne oczy jak to wyglada. Moze bedzie warto pograc.
Zamir
Wojownik Twierdzy
Super Bohater
*

Zamir MATURA 1965 - Punkt G - fakt czy mit?

« Reply #32 on: February 11, 2009, 01:38:09 PM »

Kilka nieścisłości wkradło się w wypowiedź :P

Po wyciągnięciu broni melee widok zmienia się na TPP, ale z kamerę można tylko lekko oddalać i przybliżać, nie można jej obracać wokół postaci. Nie będzie to zmienione. Ma to ułatwić skradanie się do przeciwnika, gdyż nie ma skilla który pozwala się stać niewidzialnym.

No tak dropisz wszystko co masz przy sobie, totalnie wszystko, jeśli zginiesz w miejscu często odwiedzanym przez graczy nie masz po co wracać do ciałka. I to jest genialne, w Darkfallu nie ma jakichś super wypasionych fioletowych itemków, wszystko co dropią moby możesz także wycraftować, odzyskanie zbroi wcale nie jest takie trudne, wystarczy zebrać grupę osób i pobić trochę mobów albo zaciukać dobrze ubranego gracza :D

Grafika, a zwłaszcza animację i modele postaci, jest rzeczywiście bardzo słaba. Ale nie przesadzajmy po kilku dniach grania nie zwraca się na to uwagi :P

To nie jest MMO z naciskiem na PvP, tutaj po prostu masz tylko możliwość zabicia każdego :P, wcale nie musisz tego robić. W miastach jesteś bezpieczny pod warunkiem, że nie masz wojny w innym klanem bo wtedy nie ma przebacz lejecie się wszędzie.

Tu nie ma levelowania postaci, tutaj rozwijasz się właśnie ćwicząc skille. Weźmy np magię: po osiągnięciu 50 poziomu w Lesser Magic możesz wykupić sobie Greater Magic a wraz z tym mnóstwo nowych czarów, więc masz nagrodę za wylevelowanie lesser magii :P.

Łał  ;D levelowanie skilli, dowolne ich wykupawanie (rozwój postaci przez podnoszenie umiejętności - NARESZCIE), pełne pvp itd.  jak dla mnie super. Jedynie słaba grafika i widok z pierwszej osoby niepokoi. Jeżeli abonament będzie do zniesienia na pewno posmakuje Darkfalla.
Asmodeus
Gość
« Reply #33 on: February 11, 2009, 02:26:16 PM »

no mnie odstaszaja plotki o cenie  14 euro/18$  za miech,  to raczej zniecheca zwłaszcza w dobie kryzysu :D
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #34 on: February 11, 2009, 05:53:13 PM »

Anvagar - z calym szacunkiem ale widac ze kompletnie nie masz pojecia o czym mowisz. :D

edit:

popatrzcie co wpadlo w moje wstretne lapska:
http://s1.zetaboards.com/betaleaks/forum/668179/

:D
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #35 on: February 13, 2009, 04:49:07 PM »

Czym jest Darkfall i czym rozni sie od innych gier MMO?

W Darkfallu jestes wolny!
-budujesz miasta
-budujesz lodzie
-odkrywasz najwiekszy z dotychczasowych MMO, nieinstancjowany swiat!
-grasz z 10.000 innych graczy
-brak leveli - wszystkiego uczysz sie sam!
-nie ograniczaja Cie klasy! Chcesz stworzyc piekarza zabojce? :D
-unikalny system walki - nie ma auto tagowania, samemu celujesz i decydujesz w jaki sposob wykonczysz wroga
-bron sie! od blokowanie i parowania, przez uniki az do.. ucieczki!
-mounty z ktorych zsiadamy, zostawiamy pod sklepem, ktore moga zdziczec lub zostac zabite! na mountach mozna rowniez walczyc!
-morskie podroze, piraci, handel morski i bitwy morskie
-epickie bitwy o miasta, przyczółki, lub Wasze domostwa
-kim mozesz zostac? piratem, burmistrzem, zlodziejem, rybakiem, ciesla, podroznikiem, poskramiaczem zwierzat.... mozliwosci jest tak wiele ze ogranicza Cie w zasadzie jedynie Twoja wyobraznia!

Sami tworcy gry mowia tak: Darkfall to nie zwykly MMORPG, Darkfall to nie RPG, Darkfall to nie RTS. Darkfall to nie tylko gra. Darkfall jest rewolucja. Darkfall ma odmienic twarz gier mmo. Na zawsze. :)

Mam nadzieje ze moj zapal po sprobowaniu bedzie nie mniejszy niz teraz. Nie wszystko mi sie podoba, sa rzeczy ktore sa niedorobione lub wrecz wogole ich nie ma ale zywie nadzieje ze pomimo brakow ktore niewatpliwie beda, Darkfall przycmi wszystkie dotychczasowe MMO.
Anvagar
Mędrzec
**

« Reply #36 on: February 13, 2009, 11:06:59 PM »

Anvagar - z calym szacunkiem ale widac ze kompletnie nie masz pojecia o czym mowisz. :D

No nie mam :) Opieram się na tym samym co ludzie zachwycający się tym czymś czyli na masie materiałów promocyjnych, tekstu i króciutkiej opinii kogoś kto gra już w betę. DF jakoś kompletnie nie budzi we mnie hype'a. Gdyby był za darmo to kto wie... Ale póki co wydawca bardzo skąpo wydziela informacje i obiecuje wianki na kiju, wiele dobrze się zapowiadających MMO już tak poległo. Taki Conan też nie ma kilku rzeczy które rzekomo miał mieć.
Sami tworcy gry mowia tak: Darkfall to nie zwykly MMORPG, Darkfall to nie RTS, Darkfall to nie RTS. Darkfall to nie tylko gra. Darkfall jest rewolucja. Darkfall ma odmienic twarz gier mmo. Na zawsze. :)

Ahem, twórcy mogą sobie pociskać co chcą póki gra nie wyjdzie. To się nazywa marketing. Tabula rasa też miała być rewolucją. WHO też. SWG też. I kilka innych gier które już dawno umarły i nikt ich nie pamięta. O taki codemasterowski Archlord też, a teraz nikt go nie chce nawet za darmo ;p
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #37 on: February 13, 2009, 11:55:53 PM »

Nie czytales najwyrazniej uwaznie/ze zrozumieniem. W przeciwnym wypadku wiedzialbys iz w DFO nie bedzie leveli pod zadna postacia. :)

Do mnie, jako osoby ktora 5 lat przesiedziala przed UO, DFO przemawia jak zadna gra wczesniej. Nie potrafie tego wytlumaczyc, po prostu tak jest, na UO sie wychowalem. To co prezentuje DFO to wszystko to co miala UO lub co miec powinna. Jednym slowem - gra idealna.

Nie mniej jednak to wszystko wiemy na razie z opisow, forow etc. Jezeli okaze sie ze DFO jest 'vaporware' to bedzie to dla mnie cios silniejszy niz dla wiekszosci gdyz wiecej po tej grze oczekuje niz wiekszosc.

A pojawiaja sie juz, niestety, informacje o rzeczach ktore mnie niepokoja/nie podobaja sie. Zeby nie szukac daleko: housing ktory pierwotnie mial byc wzorowany na UO, czyli stawiamy dom gdzie tylko na to teren pozwala, wcielony zostal do systemu klanowego. Co to oznacza? Oznacza to iz dom bedziemy mogli postawic tam gdzie miasto bedzie miec nasz klan. Nie byloby w tym jeszcze takiej tragedii gdyby nie fakt iz nasz dom, tak jak cale miasto, bedzie mogl stac sie obiektem gwaltu, tj. ktos nam go spali, okradnie, zrowna z ziemia... caly dobytek niemcy wzieli! Nie podoba mi sie taka wizja.

Na mmorpg.com pojawil sie wywiad z Tasosem. Znajdziemy tam wazna informacje iz liczba egzemplarzy DFO dostepnych w pre-orderze bedzie ograniczona. Ma to na celu sprzedanie takiej ilosci sztuk gier jaka w stanie beda uciagnac serwery. Jesli zapotrzebowanie bedzie wieksze, dochodzic beda kolejne serwery a wraz z nimi ilosc egzemplarzy wrzucana na rynek. Jesli ktos jest napalony na start w dni odpalenia serwerow radze byc zwaertym i gotowym, bo cos mi podpowiada ze egzemplarze pre-orderowe rozejda sie jak swieze buleczki.
Anvagar
Mędrzec
**

« Reply #38 on: February 14, 2009, 12:50:39 AM »

A pojawiaja sie juz, niestety, informacje o rzeczach ktore mnie niepokoja/nie podobaja sie. Zeby nie szukac daleko: housing ktory pierwotnie mial byc wzorowany na UO, czyli stawiamy dom gdzie tylko na to teren pozwala, wcielony zostal do systemu klanowego. Co to oznacza? Oznacza to iz dom bedziemy mogli postawic tam gdzie miasto bedzie miec nasz klan. Nie byloby w tym jeszcze takiej tragedii gdyby nie fakt iz nasz dom, tak jak cale miasto, bedzie mogl stac sie obiektem gwaltu, tj. ktos nam go spali, okradnie, zrowna z ziemia... caly dobytek niemcy wzieli! Nie podoba mi sie taka wizja.

Ależ to przecież cudowny realizm!  ;D Tak samo jak mount na którego jak we wszystkich MMO trzeba będzie sobie zapracować, a który potem prawdopodobnie na drodze losowego skryptu zdziczeje i ucieknie. Jeśli dodadzą jeszcze opcję "pal-gwałć-rabuj" to może przemyślę decyzje o wypróbowaniu tej gry.

Spróbuj zrozumieć mój sceptycyzm. Po premierze tej-cholernej-gry-na-W-której-nazwy-nie-wolno-wymawiać poprzeczka dla wszystkich MMO została podniesiona dość wysoko (bo choć W to złooo to jednak ze świetną mechaniką). Zawiodłem się już w międzyczasie na tylu projektach, że wstrzymam się z wszystkimi ochami i achami dopóki gra rzeczywiście okaże się sukcesem.

Peace
Anv
Giliarwe
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #39 on: February 14, 2009, 06:46:50 AM »

ee tam  takie biadolenie... gra bedzie dobra. jak dobra? zobaczymy ;] ja dopiero teraz zaczynam odczuwac "ten" dreszczyk co Mithrod, bo tak samo jak on zaczalem w UO i gralem nie krocej niz on (jak nie dluzej :P )
btw jesli chodzi o mount... to nie bedzie to problem(koszt pareset G a to nie jest jakos srasznie duzo)  zawsze mozna zostac tamerem(?) i oswoic konika czy tam innego dziwolaga ;]   wizja  jak rozbieraj mi dom, deseczka po deseczce tez mi sie nie podoba ;/  pladrowanie domu? ok juz to w uo przezylem ;p ( tzn ja pladrowalem :P ) spalenie -stracenie domu - nie chce tego przezyc (no chyba ze to ja zrobie :P )
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #40 on: February 14, 2009, 10:15:00 AM »

Z mountami problemu nie bedzie. Jeden ze skilli pozwalal bedzie na samodzielne oswajanie zwierzakow. Tak wiec jesli konik nam zdziczeje, udajemy sie do lasu i sprowadzamy sobie nowe cztery... kopyta! Zwierzeta nie beda dziczaly wg skryptu losowego. Bo i jak to sobi wyobrazasz? Jedziesz sobie przez pustkowie a tu na nagle bah! Siodlo z pod dupy ucieklo. Nie, nie... Zwierze zdziczeje jesli zostanie pozostawione dlugi czas bez opieki i jedzenia.

W UO byl na to sposob. Zwierzaka oddawalo sie do stajni na przechowanie lub... zamykalo w domu! :D Mialem zbudowane w domu boksu w ktorych byly zwierzaki. Nawet jak zdziczaly nie mogly wydostac sie poza te boksy. Tamowalem je na nowo i znow moglem cieszyc sie krasula. ;)
Geralt the Dauntless
Bohater

Forsaken in the dark

« Reply #41 on: February 14, 2009, 10:59:00 AM »

http://www.valhalla.pl/news12840-Darkfall-w-styczniu.html

na tej stronie jest bardzo obszerny filmik przedstawiający gameplay. Pokazuje walki, wojny, bitwy morskie, magie, craft, i wiele wiecej. Pewnie go juz widzieliscie, ale nie bylem pewny wiec wklejam. Po obejżeniu tego filmu jestem pewien, że zagram w tą gre.

Kto wydaje Darkfall w polsce?
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #42 on: February 14, 2009, 01:58:08 PM »

Darkfall nie ma swojego wydawcy w Polsce. Kupujemy bezposrednio od Aventurine. Mozliwy bedzie zakup wersji pudelkowej lub digital.
Geralt the Dauntless
Bohater

Forsaken in the dark

« Reply #43 on: February 14, 2009, 10:09:51 PM »

A cene może znasz pudełka i digitala?
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #44 on: February 14, 2009, 10:30:06 PM »

Nie znam, nie zostala jeszcze podana. Mysle ze to kwestia kilku dni.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
  Print