Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10
  Print  
Autor Topic: Darkfall  (Read 48726 times)
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #105 on: April 08, 2009, 10:29:57 AM »

Huragan to słynny Zarri z mmorpg.pl???  >:( oo to jest gra dla niego... Ja generalnie chce to cuś obadać, wiesz że mam lęki przed PvP  :)
Dioxin
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #106 on: April 15, 2009, 02:43:18 PM »

No i co droga ekipo? Wart ten Darkfall cokolwiek czy badziew? Filmiki co widziałem raczej nie przekonujące...
Asmodeus
Gość
« Reply #107 on: April 15, 2009, 07:15:23 PM »

Zarri to Huragan NA 99,9%  , a Darkfall  to raczej darkfail, podnieta juz spada coraz wiecej osob sobie odpuszcza czego dowodem sa wolne konta w sklepie bo limitu serva nie zwiekszyli. Zapewne kilka tys bedzie grało dla pvp itp z braku laku.
Dioxin
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #108 on: April 16, 2009, 02:42:52 PM »

Zarri to Huragan NA 99,9%  , a Darkfall  to raczej darkfail, podnieta juz spada coraz wiecej osob sobie odpuszcza czego dowodem sa wolne konta w sklepie bo limitu serva nie zwiekszyli. Zapewne kilka tys bedzie grało dla pvp itp z braku laku.

Dzięki Asmo za info, tak jakoś miałem przeczucie, że nici z tego.
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #109 on: April 17, 2009, 01:27:55 AM »

Powiem tak...

Odżałowałem, kupiłem, pograłem 3 dni.

W pierwszym momencie wciąga, chociaż grafika jest strasznie archaiczna. animacje postaci, modele postaci, szczególnie twarze to masakra. Natomiast widoki i przestrzeń w grze wymiata. Cała masa rozwiązań jest genialna. Wszystko jest do bólu logiczne.

Do sterowania można się przyzwyczaić, jest mądrze wymyślone.

Tylko o jednym trzeba pamiętać, to nie jest normalny, kolejny MMO. To jest coś kompletnie innego

Jeżeli cały czas będziesz miał to z tyłu głowy, nie będziesz się wściekał ze ci znowu zarąbali wszystkie rzeczy to będzie OK.

Zresztą tutaj itemy nie maja dużo znaczenia, liczy sie wyskilowana postać. Bo leweli nie ma, jak biegasz duzo, twój skill w bieganiu rośnie, jak strzelasz z łuku - rośnie skill z łuku. Ważny jest twój skill w danej broni czy crafcie, a nie itemy. Miecz to tylko kawałek metalu, ważne kto go trzyma. To jest super, tak jak w Oblivionie czy Morrowindzie. Walkę tez najlepiej do tych gier można porównać.

Nie ma czegos takiego jak "aggro". Jeżeli mob cie zobaczy, nawet z daleka, to zasuwa prosto do ciebie. Dlatego chowanie sie za murkami, drzewami ma sens. Jak w życiu  ;) Generalnie w grze nie ma lasu z dzikami stojącymi co 20 metów i atakującymi ciebie jak podejdziesz do niego na 3,5 metra bo z 4 metrów sie nie agruje :). moby sa na spotach, w dolinkach, jaskiniach i wśród ruin. Jak cie zobaczą zza drzewa, zaraz lecą, a jak maja 20% życia to uciekają klucząc ile sił w nogach. Raz mi takie jeden nawet na drzewo zwiał i nic nie mogłem zrobić bo nie miałem łuku w plecaku.

Nie ma "tapowania" moba. Jak mob jest martwy to pojawia się nagrobek i jeżeli obok jest inny gracz to może ci zabrać wszystko sprzed nosa. A ty możesz go zaraz zabić jak się wkurzysz.

Itemów z mobów leci masa i warto mieć pochowane w banku na zapas, jakieś szmaty, miecze łuki, staffy. Nie należy sie przywiązywać do itemów, bo zaraz znajdą się nowe, a i tak te co je mamy to się zużywają i tak dość szybko.

Generalnie jak tylko itemy do questów, gold czy cenniejsze graty - zaraz lecieć trzeba do banku i tam trzymac a nie w plecaku.

System w inventory jest kapitalny, torby w torbach i workach - jak ktos grał w Ultime Online to będzie wiedział o co chodzi.

Ja na razie cancelowałem konto, ale pogram jeszcze, kto wie może się nawrócę na PvP. Na razie to gra nie za bardzo dla mnie, ja wole spokojnie... questy porobić a tu trzeba uważać, patrzeć za siebie.

Ale jakiegoś strasznego gankowania to nie widziałem, owszem pomiędzy frakcjami się tłuką, ale pomiędzy swoimi to nie.

Zapisałem sie do Royal Legionu, chłopaki tam ostro już wymiatają.
Polityka i kontrolowanie terenu w Darkfallu to oddzielny wielki temat.
Tam gildie i sojusze tworzą regularne państwa z granicami. Wynajmują NPCów do obrony, są armaty i maszyny oblężnicze...

Są miasta i wioski gildyjne, statki, tratwy, walka z mounta i masa rzeczy których jeszcze dłuugo nie spróbuje.  ;D

Dla kogoś kto lubi PVP to POZYCJA OBOWIĄZKOWA!!!!

Mayviel (Siwy)
Weteran
**

« Reply #110 on: April 18, 2009, 07:50:12 AM »

Zacząłem grać i wciągnęło mnie niczym Ultima za dawnych czasów. Grafika jest na dzisiejsze czasy fatalna, ale przecież fanom UO to nie będzie przeszkadzało. Open PvP zależne przede wszystkim od skilla samego gracza, a nie poziomu postaci oraz polityka i gospodarka kreowane wyłącznie przez graczy to jest to, co lubię. Żegnaj, Warhammerze.
Bugów jakichś strasznych nie zauważyłem. Być może dlatego, że zacząłem grać, kiedy już naprawiono wywalanie do desktopu z powodu wycieków pamięci.
To tyle na dziś. Idę kopać rudę żelaza i koksać kowala.

PS. Postać - oczywiście Mayviel MacMorna.
Kfadrat
Jeździec
**

« Reply #111 on: April 18, 2009, 01:07:02 PM »

więcej info panowie, więcej info :)

strona darkfalla jest dosyć lakoniczna, niestety...

planują tam jakiegoś triala? bo mnie troszkę zaintrygowaliście...
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #112 on: April 18, 2009, 02:43:36 PM »

PS. Postać - oczywiście Mayviel MacMorna.

oo to się do Ciebie odezwę, jesteś w Royal Legionie?
Mayviel (Siwy)
Weteran
**

« Reply #113 on: April 18, 2009, 02:49:24 PM »

A co tu opowiadać, to trzeba zobaczyć. Przede wszystkim nie ma nabijania poziomów. Można nauczyć się dowolnej ilości skilli i rozwijać je od 0 do 100 po prostu ich używając. A jest ich taka mnogość, że nie ma dwóch postaci z takim samym buildem. Wszystko się przydaje. Walka to zręczność paluszków i refleks. Nie ma tagowania postaci - każdy zamach bronią, wystrzelona strzała czy czar zależy od dobrego celowania. W przypadku np. łucznictwa trzeba też brać poprawkę na grawitację, odległość od celu oraz przewidywany ruch przeciwnika.
Bić może każdy każdego. Ciała można ograbić do gołych gaci.
Jak ktoś jest rzemieślnikiem, to zarabia krocie. Inny może zarabiać krocie zabijając i okradając rzemieślników.
Do tego gildiowe wioski, ich oblężenia, budowa floty, bitwy morskie, abordaże, przejmowanie bądź palenie okrętów...
Masz wolną rękę - rób co chcesz. Zupełnie jak w Ultimie.

oo to się do Ciebie odezwę, jesteś w Royal Legionie?
Nie. Na razie soluję. Później rozważę wstąpienie do RL.
Fland
Przybysz.
Mędrzec
*

« Reply #114 on: April 18, 2009, 10:29:56 PM »

Warhammer , AoC, mialo byc tak pieknie, pierwszy miesiac, oczarowanie a pozniej znudzenie polaczone z rozczarowaniem. To samo czeka Darkfall jak rowniez 80% nowych mmo..... Taka smutna rzeczywistosc :)
Kfadrat
Jeździec
**

« Reply #115 on: April 18, 2009, 10:39:48 PM »

A co tu opowiadać, to trzeba zobaczyć. Przede wszystkim nie ma nabijania poziomów. Można nauczyć się dowolnej ilości skilli i rozwijać je od 0 do 100 po prostu ich używając. A jest ich taka mnogość, że nie ma dwóch postaci z takim samym buildem. Wszystko się przydaje. Walka to zręczność paluszków i refleks. Nie ma tagowania postaci - każdy zamach bronią, wystrzelona strzała czy czar zależy od dobrego celowania. W przypadku np. łucznictwa trzeba też brać poprawkę na grawitację, odległość od celu oraz przewidywany ruch przeciwnika.
Bić może każdy każdego. Ciała można ograbić do gołych gaci.
Jak ktoś jest rzemieślnikiem, to zarabia krocie. Inny może zarabiać krocie zabijając i okradając rzemieślników.
Do tego gildiowe wioski, ich oblężenia, budowa floty, bitwy morskie, abordaże, przejmowanie bądź palenie okrętów...
Masz wolną rękę - rób co chcesz. Zupełnie jak w Ultimie.

wszystko brzmi pięknie, ale mimo wszystko mam obawy co do działania gry etc. musiałbym zobaczyć.
ultima to było to, eve poszło w te ślady tylko w kosmosie i nigdy nie mogłem się w to wkręcić. może ta gra będzie tym czego szukam, ale muszę poczekać na triala, bo aktualnie jako bezrobotny kupować w ciemno nie za bardzo mogę...

pisałeś na gchacie, że giera kosztuje 60 ojro. a abonament za ile stoi?

i jaki sprzęt potrzebny jest, żeby gra dobrze działała?

i ludzie już poważnie się organizują? pvp sprawia frajdę? czy jest innowacyjne jak aoc, a sprowadza się do tego, że casterzy wygrywają?

mam tak wiele pytań :/
Fland
Przybysz.
Mędrzec
*

« Reply #116 on: April 18, 2009, 11:01:25 PM »

Ja wiem jedno, nie kupie zadnej gry dopoki nie pojawi sie trial...............
Mayviel (Siwy)
Weteran
**

« Reply #117 on: April 19, 2009, 10:34:58 AM »

pisałeś na gchacie, że giera kosztuje 60 ojro. a abonament za ile stoi?
Standardowo. 14 euro, VAT wliczony.

i jaki sprzęt potrzebny jest, żeby gra dobrze działała?
System requirements
Operating System: Windows XP, Vista
Processor: 2.5GHz Pentium 4, or equivalent
RAM: 1GB for Windows XP, 2GB for Windows Vista
Graphics Card: 128MB PixelShader 2.0 support
Hard Drive Space: 12 GB Free Space Minimum

I nie jest to raczej kłamstwo. Plusem słabej grafiki jest szybki silnik. W każdym razie ja na GF8800GT mam ustawione wszyściuteńko na maks i chodzi bardziej niż płynnie.

i ludzie już poważnie się organizują? pvp sprawia frajdę? czy jest innowacyjne jak aoc, a sprowadza się do tego, że casterzy wygrywają?
Tak, są poważne sojusze, duże bitwy i oblężenia. Casterzy raczej mają trudniej, gdyż trzeba sporo szczęścia i zręczności, żeby trafić kogoś z daleka. Zresztą tutaj możesz równocześnie rowijać walkę wręcz dowolną liczbą broni, łucznictwo oraz magię. Nie ma podziału na klasy postaci.

mam tak wiele pytań :/
Kto pyta, nie błądzi. ;)

PS. Pomyliłem się co do ceny gry. Teraz widzę, że zabrali mi z konta tylko 49,98 euro.
Kfadrat
Jeździec
**

« Reply #118 on: April 19, 2009, 02:54:38 PM »

to może umówmy się tak - pojawię się później na vencie, jak już kobieta ode mnie wyjdzie i wypytam :>
Mayviel (Siwy)
Weteran
**

« Reply #119 on: April 20, 2009, 07:47:28 AM »

Wybacz, chłopie, ale przeczytałem Twojego postu na czas. Możemy pogadać, jak wpadnę do WAR-a, gdy będą paczować DFO.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10
  Print