Pages: 1 ... 7 8 [9] 10
  Print  
Autor Topic: Darkfall  (Read 48748 times)
Kfadrat
Jeździec
**

« Reply #120 on: April 20, 2009, 12:30:09 PM »

gdzieś w każdym razie się złapiemy i przeprowadzę wywiad ;)
Raelh
Przybysz
*

« Reply #121 on: April 20, 2009, 04:12:49 PM »

No to widzę że i ja się skuszę na Darkfalla ale niestety narazie ich sklepik jest offline.
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #122 on: April 20, 2009, 04:14:11 PM »

Trzeba próbować w czwartki o 17.
Kfadrat
Jeździec
**

« Reply #123 on: April 20, 2009, 04:21:10 PM »

a grał może ktoś z darkfallowców w mount and blade? bo widzę podobne patenty i grafikę, a ta gra (mnb) sprawiała mi od groma frajdy...
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #124 on: April 20, 2009, 05:25:27 PM »

Ja grałem w betę, ale to nie MMO...
Kfadrat
Jeździec
**

« Reply #125 on: April 20, 2009, 05:44:53 PM »

no tak tak, to nie mmo, ale walka wygląda na podobną... a o to generalnie mi chodziło.

bo z tego co rozumiem, sandbox mmo jak darkfall daje możliwość np.
ścięcia sobie drzewa. obrobienia go. zbudowania krzesła, czy stołu i sprzedania tego gdzieśtam (nie wiem czy jest ah, ale pewnie tak). poprzez wykonywanie pracy staję się w niej lepszy, to samo tyczy się walki. macham mieczem i zadaję więcej dmg z czasem...

nie rozumiem natomiast paru innych rzeczy. jakie skille przykładowo można sobie przyswoić? bo na walkę bronią jednoręczną wystarczy jeden skill, żeby nią machać, ale wydaje mi się to za proste... nie mam jakiegoś konkretnego wglądu we wszystko co by mogło mnie interesować, a przez to walka wydaje się bardzo płytka...

z drugiej jednak strony walka w mount and blade była bardzo satysfakcjonująca. ubijanie ludzi szarżując koniem, wyprowadzanie ciosów z lewej, prawej, od góry, odpowiedni blok do wszystkiego. strzelanie z łuku etc. wszystko było fajne...

i teraz tak się zastanawiam, bo szukam jakiegoś fajnego mmo w którym mógłbym zająć się spokojnie produkcją broni, poprzebywać w tłumie ludzi którzy wykonują jakąś pracę we wsi zbudowanej przez graczy, odeprzeć parę ataków etc. taki virtual reality z dużą ilością możliwości...
Geralt the Dauntless
Bohater

Forsaken in the dark

« Reply #126 on: April 20, 2009, 11:12:05 PM »

Tak przeglądam ten topic i nie moge znalezc linku do sklepiku. Może ktoś podać?
Athelwyn
Jeździec
**

« Reply #127 on: April 21, 2009, 02:05:40 PM »

Dla mnie M&B posiada najfajniejszy combat system z jakim miałem do czynienia.
Jakiś stopień podobieństwa na pewno jest, ale jak czytałem wypowiedzi ludzi grających w obie gry, to mimo wszystko w DFO walka bardziej przypomina tą z Elder Scrolls. Z moich obserwacji mogę powiedzieć, że na pewno przeciwnicy nie padają tak łatwo jak w M&B, ani też tak łatwo i przypadkowo nie można zginąć. Typowa walka to bieganie dookoła siebie z dużymi prędkościami (porównując do sposobu poruszania się pieszo w M&B) i okładanie się przez parę minut. Sama mechanika walki posiada też dodatkowe skille, które po wykupieniu (wytrenowaniu?) pozwalają np. na bardzo wysokie skoki i np. wskakiwanie na mury obronne. Po M&B takie nierealistyczne podejście do combat systemu mnie osobiście rozczarowało, dlatego nie ruszam gry do czasu traila, a tu istnieje ryzyko, że zanim się taki w DFO ukaże to na rynek wyjdzie już Mount & Blade: Warband i będzie wreszcie można pograć w multi (btw. już istnieje przynajmniej jeden mod, który ma multi).

Według osób zachwyconych DFO, wszystko co opisałeś i czego byś oczekiwał znajduje się w tej grze, także potencjalnie możesz być zadowolony o ile nie żal ci kasy na próbowanie w ciemno.
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #128 on: April 21, 2009, 09:39:33 PM »

Tak przeglądam ten topic i nie moge znalezc linku do sklepiku. Może ktoś podać?

https://www.darkfallonline.com/accounts/f/default.php?pname=Profile

ukryli, żeby nie można było kupić. Trzeba czatować w czwartki lub wtorki o 17 lub 15
szczurek
Przybysz
*

« Reply #129 on: April 25, 2009, 12:22:01 AM »

Witam:)
Macie gildie w DFO ?
jesli tak to pod jaka nazwa, a jak nie to zapraszam go royal legion & warcry - polaczylismy sie i jest nas 60 osob na razie - sami polacy

jak zwykle nazywam sie szczurek z tym ze tu jeszcze nazwiska sa :)

szczurek atshire

piszcie jak cos online :)
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #130 on: April 25, 2009, 03:01:56 AM »

Ja już jestem w RL&W  ;D Polecam, pomocni i uczynni ludzie.
Mayviel (Siwy)
Weteran
**

« Reply #131 on: April 25, 2009, 07:57:02 AM »

Jestem w RL na K8P, więc oczywiście w DFO też będę. Tylko wpierw trochę się podkoksam. ;)
Asmodeus
Gość
« Reply #132 on: April 25, 2009, 08:22:53 AM »

ee tam Aion fajniejszy :D
Betrezen
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #133 on: April 25, 2009, 11:36:56 AM »

Po tym, co dzisiaj przeczytalem, to nie sadze zeby byl fajniejszy. Grindfest, nic innego.. A do Darkfalla raczej juz nie bede podchodzil, chyba ze bede potrzebowal czegos zupelnie nowego.
Asmodeus
Gość
« Reply #134 on: April 25, 2009, 04:49:46 PM »

Ale, z tego co ostatnio czytałem wszystkie osoby , które zaczeły grać później maja po prostu przechlapane. Stare wykoksowane postacie zabijają w tri miga na golasa ubranego nowego czy też osobe ,która nie wykoksowała swoich skilii.  Imo taki zajebisty balans  zniecheci  na bank mase osób. A w Aionie po prostu połowa graczy to moje ziomki :D (Asmodianie )
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10
  Print