Pages: [1] 2
  Print  
Autor Topic: Sacred 2  (Read 9781 times)
Yano
Weteran
**

« on: November 08, 2008, 10:52:20 AM »

Jak juz skoncze Fallouta zamierzam sprobowac nowego Sacred. Widzialem na tym forum, ze ktos juz gra w ten tytul,  apropo- premiera 11.11- torrentowcy  ;D.
Jak wrazenia z gry? Podobna miodnosc jak w 1-ce?
Z gory dzieki za info.

Pozdrawiam

Edit. W Polsce widze premiera juz byla, u mnie dopiero 11.11. Zwracam honor, cofam "torrentowcy"  ;D
Galder
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #1 on: November 08, 2008, 01:39:58 PM »

Gierka przednia, zdecydowanie niezły wypełniacz w oczekiwaniu na Diablo3. Niestety sporo bugów i mnóstwo wywalania się gry (zwłaszcza przy załadowanym rejestrze kompa). Strasznie irytujące jest brak mozliwości zmiany opcji graficznych, bo gra się od razu wywala przy każdej próbie (testowane na 3 kompach, dwa różne klienty gry). W każdym razie wygląda i tak super, a gra się jeszcze lepiej. Trochę głupawy jest tylko wygląd niektórych postaci, np. scierapkha w szpilkach, a jak ma lepszy sprzęt to wygląda jak space marine, ale to nic przy magiczce, która wygląda jak metellowska barbie, zwłaszcza gdy założyc jej różowy ciuszek. Driada natomiast przypomina dziecko wojny po przejściach bojowych kombajnów i w zbrojach ma strasszznie powiekszony biust, aż do zniesmaczenia. Najbardziej chyba spodobał mi się strażnik światyni, mechaniczny pies z mordą Anubisa, bardzo fajnie wyglądają na nim nowe upgrady sprzętu. Umarlak jak na tanka jest strasznie słaby, dostaje wciry jak magiczka. Inkwizytor natomiast, podobnie jak ścierapkha przepakowany.
Są mounty, fajna sprawa, zwłaszcza wielometrowe skoki, mega aoe (mówię o zwykłym koniu, ogierze) i niestety beznadziejna szarża. Na początku strasznie niewygodne te zwierzaki, pałętają się jak pies za tobą zamiast siedziec, gdzie sie je zostawiło czy siedziec w kieszeni, jak to w mmorpach bywa (przez to mój kuń został ubity z pomocą mojego jeszcze niedwuletniego syna), no i włażąc na kunia, wyączają się wszystkie buffy. Po jakimś czasie jednak kunik staje się niezastąpioną zabawką, zwłaszcza w tym oooggrrooommnnyyymmm świecie.
Questów jest bardzo, ale to bardzo dużo, wiele kręcenia się po świecie, ale wiele ciekawostek, np. pomoc heavy metalowej formacji Blind Guardian (jak zrobisz dla nich wszystkie questy, bardzo miła niespodzianka, oczywiście jeśli lubisz ich muzykę, a jak nie lubisz to i tak fajne nagrody).
Mógłbym jeszcze się wiele rozpisywac o Sacred 2, ale to nie ma sensu, trzeba w to zagrac. Pomimo bugów i niedorobienia gry (jak dla mnie to jest bardzo zaawansowana beta lub stress test) gra jest świetna.
Yano
Weteran
**

« Reply #2 on: November 08, 2008, 01:42:49 PM »

Wielkie dzieki za info. I co najwazniejsze, fajnie z humorkiem to opisales :)
Grinch/Sheen
Weteran
**

« Reply #3 on: November 08, 2008, 10:46:00 PM »

Mi sie gralo tez super, dobrnalem gdzies do 18 lvl i przerwalem z powodu naplywy tytulow do testowania. Napewno polecam, nie bawilem sie tak dobrze przy h&s od czasu diablo 2.
Yano
Weteran
**

« Reply #4 on: June 10, 2009, 05:01:26 PM »

Czy gra ktos obecnie w Sacred 2? Ja wrocilem do Sacred z chwila wydania na PS3, na PC faktycznie sporo bugow bylo, i jakos tak nie wciagnelo mnie za bardzo. Niemniej pytanie mam inne, na starcie gry sa 2 poziomy bronze i silver, czy kolejne odblokowuja sie po osiagnieciu wysokiego levelu? Bo nawet silver jest stosunkowo prosty, i tak sie zastanawiam, czy to jakos mozna odblokowac.
Ale nie powiem, wersja PS jest niczego sobie graficznie, i mozna pogrywac w 10 osob podajze online, ale to chyba kiedys, jak zobacze do konca ten ogromniasty swiat
Szkoda tylko ze wszystko jest upscalowane do levelu gracza, cos jak w Oblivionie, troszke to psuje adrenalinke.
Jesli macie jakies godne polecenia stronki czy ciekawostki zwiazane z Sacred 2, podzielcie sie prosze informacjami.

Pozdrowionka
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #5 on: June 13, 2009, 05:35:37 PM »

Witaj Yano, grałem przez chwilę po premierze  w S2. Jednak w porównaniu do części pierwszej szybko odechciało mi się grać, nie wiem czemu kompletnie mnie nie wciągnęła :(
 Jeżeli chodzi o poziomy to jak dobrze pamiętam to w zależności od przekroczenia jakiegoś lvl otrzymuje się dostęp do kolejnych wyższych poziomów gry.
Grafika ładna, świat podobno spory, szkoda że graczy nie było za wielu i raczej grę solowałem jak grałem świeżo po premierze.
W cześć pierwszą grałem chyba z 8 miesięcy, a S2 nie całe dwa miechy zabawy i teraz mi leży i kurzy się na półeczce :(
Ja jako główne źródło informacji jak i bazę w której zadawałem pytania i uzyskiwałem masę cennych porad traktowałem http://sacred.pl/ ale to pewnie znasz :)

ps. Powiem Ci Yano ze S2 wywal z komputerka i Lotro odpalaj i wracaj, ja już gram i jest przednia zabawa !!! Wpadnij na Venta to poplotkujemy sobie :)
Asmodeus
Gość
« Reply #6 on: June 13, 2009, 06:39:54 PM »

Ano, odpuście sobie w co tam gracie i wracajcie do lotro z B8, które u nas powinno byc pod koniec czerwca. Instancje rajdowe będzie się dało robić 2 razy w tygodniu  czyli w teorii mozna zrobić 6 wypadów + masa nowości i zmian na plus.
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #7 on: June 13, 2009, 06:49:53 PM »

No miło by znowu było usłyszeć na vencie starych Twierdzowiczów :)
Yano kończ z s2 i wracaj do lotro, bo z kim mam o 4 rano na vencie debatować co lepsze dla tanka, albo gdzie by można jeszcze skoczyć za nim nas świt zastanie :D
Xabbu
cigrela sabmel
Forum Addict
*

« Reply #8 on: June 13, 2009, 07:24:15 PM »

Yano wracaj do Lootrooo :o ;D :)
Yano
Weteran
**

« Reply #9 on: June 13, 2009, 07:30:29 PM »

Siemanko :) Odpuscilem MMO zupelnie, wiec Panowie juz nie zagram raczej w nic z gatunku- posiedz do 4 rano, zeby skompletowac 100000 brylek rudy i 500 kg kapusty, zeby pozniej przerobic to na itemy i zarcie>>> wykorzystac w instancji>>> zbierac znowu kapuste>>> zezrec w instancji>> wylosowac itema>>> zenchantowac, farmic kapuste, bo ta z wczoraj juz uzyta na zarcie itp itd.  :D Bledne kolo. Juz 4 miesiace nie gram w MMO zadne, a Sacred to tak lajtowo i offline pogrywam. W zasadzie gram juz tylko na PS3, niestety, zdziadzialem ;D ;D a moze po prostu kazde mmo oferuje to samo?   ::)
Na MMO szkoda mi czasu.  A na venta wpadne kiedys, to pogadamy o starych Polakach ;D
P.S. Sorry za offtop, odnosnie Sacred 2 w zasadzie na Pleju bugow nie ma, wiec jest ok
Pozdrowionka
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #10 on: June 13, 2009, 10:08:36 PM »

No nie powiem smutno mi się teraz zrobiło :(

Pozdrowionka Yano
Germion
Moderator
Super Bohater

Addicted to alts

« Reply #11 on: June 16, 2009, 09:49:58 AM »

W kwestii zdziadzienia i PS3: wczoraj kupiłem PS3...   :P
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #12 on: June 16, 2009, 02:27:27 PM »

Słuszna decyzja, będziesz oglądał filmy w HD po Blue rayu to docenisz PS3  :) i zdjęcia też.
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #13 on: June 16, 2009, 02:49:55 PM »

się zastanawiałam nad kupnem S2, ale obawiam się, że nie będzie tak fajna, jak jedynka. Także drodzy Panowie, zamiast podniecać się swoimi zabawkami napiszcie coś więcej o samej grze:)
Shinoda
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #14 on: June 16, 2009, 08:58:46 PM »

W kwestii zdziadzienia i PS3: wczoraj kupiłem PS3...   :P

ZDRAJCA!!!!..... XBOX360 po wsze czasy...............
Pages: [1] 2
  Print