Pages: 1 [2]
  Print  
Autor Topic: Sacred 2  (Read 9778 times)
Fland
Przybysz.
Mędrzec
*

« Reply #15 on: June 17, 2009, 07:54:58 AM »

Yano ja rowniez dolaczam do Was, czyli zakup PS3 w planach, kupuje Sacred 2 i jedziemy z tym koksem, mimo ze mam wersje na PC to gra na 42 calach to bedzie niezle przezycie :)
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #16 on: June 26, 2009, 10:54:55 AM »

Ja miałem PS3 przez  3 miesiące  w domu i o dziwo opalałem je tylko jak wpadali do mnie znajomi żeby rozegrać jakiś meczy czy po boksować przy piwku, samemu kompletnie mi się nie chciało grać :(

Co do S2 tak jak już pisałem dla mnie pierwsza cześć gry była dużo lepsza, ale to tylko moje zdanie :)
Yano
Weteran
**

« Reply #17 on: June 26, 2009, 11:50:50 AM »

Ja gralem tez w czesc 1, w sumie Sacred 2 czerpie garsciami moim zdaniem z jedynki. Swiat jest olbrzymi, graficznie jest pieknie, walka daje radoche- ale wiadomo, jest to typowa sieczka, czy od Sacred lub Diablo trudno wymagac, zeby fabula byla jakos specjalnie rozbudowana, tu chodzi glownie o eksploracje i miodnosc eksterminacji ;D
Goldziu, a PS3 to idelanie rozwiazanie dla osob, ktore podswiadomie zadaja sobie pytanie- caly swoj wolny czas spedzam z galami wbitymi w monitor, chyba sie troszke uzaleznilem 8) To jest wlasnie niezle w konsolach, ze grasz, masz kontrole nad czasem, a nie jestes niewolnikiem wirtualnego swiata, nie gotujesz kapusty, nie farmisz instancji, keepow, pvp  itp itd.
Ja przynajmniej dojrzalem do uwolnienia sie z MMO ostatecznie.
A Shinoda ma troche racji, Xbox oferuje podobna grafike, jest polowe tanszy, i jest ogrom gier, no brakuje blueray, ale ile znowu tych filmow czlowiek ogladnie, nadal wiadacym napedem jest dvd.
Pozdrowionka
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #18 on: June 26, 2009, 04:59:32 PM »

Jeżeli miałbym podjąć wątek co lepsze x czy ps3 to odpowiem krótko, na obecna chwilę są może godnymi siebie partnerami, ale to ps3 jest konsola z przyszłością. Już tłumaczę co mam na myśli, obecnie xbox360 podczas odtwarzania najnowszych gier w bardzo dużym stopniu wykorzystuje swoje możliwości co w przypadku ps3 nie ma miejsca bo na najnowszych tytułach wykorzystywane jest max 30% jego mocy (czytałem test w którym porównywane były obie maszynki) Tak więc możliwości x'a są prawie podkreślam prawie  wykorzystane, a ps3 cały czas ma duży zapas mocy do wykorzystania :)
Yano
Weteran
**

« Reply #19 on: June 26, 2009, 10:02:49 PM »

Goldziu, ja naprzyklad czekam na Final Fantasy, Square Enix pisze, ze wycisna z PS3 wszystko co mozliwe 8) Ogolnie PS3 to taka lajtowa maszyna- ladnie graficznie gry, PS home to jak dla mnie fajna odskocznia od grania, wchodzisz sobie swoim avatarem do online swiatka, i wlazisz do kina, gdzie mozna poogladac trailery gier czy filmow.
Ja kupilem PS3 z czystego sentymentu, pamietam te gierki na PSX- Final Fantasy 7, 8, 9, Syphon Filter, Tomb Raider czy pierwszy Metal Gear Solid. O Gran Turismo czy Tekken nie wspomne, bo to normalnie ikony pierwszego PS.
Moze poprosimy adminow, zeby stworzyli dzial konsole na tym forum? Mozna by sie bylo wymieniac info o grach na PS3, xbox czy Wii, jest pare userow, ktorzy pykaja w konsolowe tytuly.
Axe- ja poprosze moze oficjalnie, mysle sobie, ze z chwila wydania Final Fantasy dzial bedzie mial sporo postow.
Shinoda tez japoncow lubi i te klimaty to sie pewnie przychyli do mojej petycji ;D

Elk
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #20 on: June 26, 2009, 11:09:09 PM »

Też coś tam pykam na moim X360.
Golden - ja bym się tak nie rozpędzał z tym mówieniem co lepsze technicznie - jeden artykuł mówi że PS3 a drugi, że X360 - tak naprawdę obie konsole są świetne i każda ma swoje plusy i minusy.
A do X360 to polecam Project Natal - oglądnijcie sobie filmiki - warto zobaczyć bo to może być coś całkiem fajnego jak im oczywiście wyjdzie to co zapowiadają.
Co do Sacred 2 - jest u mnie w kolejce gier, w które kiedyś zagram :) Na razie zabijam zombiaki w RE5.
Yano
Weteran
**

« Reply #21 on: June 27, 2009, 06:10:31 AM »

Project Natal- ciekawe, a zwlaszcza ze robi to Peter Molyneux, gosc ktory w swoim czasie zrobil Populous i  Black&White, gre przelomowa jak dla wielu. Jesli pamietacie, uczylo sie tam swojego stworka bedac bogiem, a mase polecen wydawanych bylo zakreslajac odpowiednie znaki na ekranie. W ten sposob mialo sie zarzadzac plemieniem, wioska etc.
AI avatara bylo wprost genialne, jak podpatrzyl, jak sadzimy np.  las, niedlugo pozniej sam biegal po wiosce uzywajac naszego skilla.
P.S. Na razie nie znalazlem informacji, czy Project Natal bedzie tez na PS3- oby :(
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #22 on: June 27, 2009, 02:26:35 PM »

Golden - ja bym się tak nie rozpędzał z tym mówieniem co lepsze technicznie - jeden artykuł mówi że PS3 a drugi, że X360

Tak mówią w oparciu jak konkretna gra śmigała na x'ie a jak na ps3. Ale jeżeli chodzi o możliwości techniczne jakie konsole dają do dyspozycji programistom to nie jest żadna tajemnica ze x zbliża się do granic swoich możliwości gdzie ps3 jeszcze nawet w połowie nie pokazała na co ją stać.

Ja nie mówie że x to zła konsola bo póki co jest to konsola nowej generacji w dobrej cenie oferująca dużo rewelacyjnych gier. Ale jak ktoś planuje kupić konsole i wie ze za 1, 2 albo 3 lata nie będzie jej wymieniał to PS3 jest konsolą lepsza bo za 2-3 to ona będzie pewnie miała swoje złote czasy :)
Elk
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #23 on: June 27, 2009, 05:12:48 PM »

P.S. Na razie nie znalazlem informacji, czy Project Natal bedzie tez na PS3- oby :(

Nie będzie - PS3 ma swój projekt podobny do tego z Wii tylko, że dokładniejsze - będzie trzeba trzymać coś w rękach - na razie z tego co pokazywali to wyglądało to jak różdżka z świecącą gałką.
A Natal to przystawka tylko i wyłącznie do X360.

Golden - o PS2 też mówili, że to już koniec jego możliwości a zobacz na to jak wyglądają gry robione na tą konsolę teraz a jak wyglądały kilka lat temu jak już wszyscy mówili że więcej się z tego wycisnąć nie da.
Dopóki programiści i twórcy gier będą wspierać konsolę to cały czas się da coś nowego wycisnąć. Dla PS3 bardziej niepokojące jest to co mówią producenci gier - np. taki Activision Blizzard - chyba największy wydawca gier (obok EA i Ubisoft) zapowiada, że zastanawia się nad zaprzestaniem wydawania gier na PS3 ze względu na to, że się słabo sprzedają a ich produkcja jest dużo droższa i trudniejsza niż na inne platformy.

Chociaż powiem, że jak znajomi mnie pytają co kupić - X360 czy PS3 to zwykle mówię, że jak nie mają odtwarzacza BR to lepiej PS3 - za jedną kasę można mieć i konsolę i odwarzacz - niestety ale X360 w temacie odtwarzania filmów HD jest niestety w tyle za Sony - no chyba, że oglądanie filmów HD przez XBOX Live - no ale ta usługa w PL jest niedostępna niestety.
Golden
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #24 on: June 27, 2009, 10:00:39 PM »

Tu się z Tobą zgodzę bo też o tym kiedyś słyszałem że nie którzy producenci maja myśleniece czy nie zmniejszyć nakładu gier na ps3. Słabo się sprzedają bo są drogie. Sony nie zostało spiracone jeszcze (chyba) a co za tym idzie gry np w Polsce schodzą słabo bo są za drogie. Po drugie ryzykować przerobienie ps3 jest głupota bo padnie blueray i jesteśmy w lesie.... I tu x wygrywa, dużo, łatwo dostępnych gier i konsola śmiga aż milo po przerobieniu :)
Germion
Moderator
Super Bohater

Addicted to alts

« Reply #25 on: July 08, 2009, 07:13:43 PM »

Moze poprosimy adminow, zeby stworzyli dzial konsole na tym forum? Mozna by sie bylo wymieniac info o grach na PS3, xbox czy Wii, jest pare userow, ktorzy pykaja w konsolowe tytuly.

Zrobione :).
Pages: 1 [2]
  Print