Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Print  
Autor Topic: EVE online  (Read 38577 times)
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #45 on: March 01, 2012, 03:22:39 PM »

Jak się nazywasz w EvE Utumo? To Cie dodam do listy :-)
Utumo
Lotro Officer
Super Bohater
*

« Reply #46 on: March 01, 2012, 08:09:39 PM »

Minamoto Utushide oraz Sulejman Shardani :)
emssik
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #47 on: May 11, 2012, 09:45:27 AM »

Muszę przyznać, że po kilku dniach triala również jestem pod ogromnym wrażeniem tej pozycji. Rozmach wszechświata i możliwości rozwoju są fenomenalne. Do tego wszechświat działa na mnie wyjątkowo odstresowująco, oczywiście do momentu gdy widzę czerwone kropki ;)

WOWa  mam powyżej uszu, LOTRO mnie nuży, SWTOR mnie mocno rozczarował, TERA to po prostu taki WoW, z nieco inaczej stworzoną walką i miliardem ulepszeń, która czyni z niej kompletnie bezmózgą rozrywkę (aczkolwiek w przepięknej oprawie), a nowy action combat system jest po prostu taki sobie, i mimo zapewnień (jak to zwykle bywa), ponownie ogranicza się do klikania w określonej kolejności kilku klawiszy (albo nawet tylko jednego - spacji...)

Natomiast EVE jest w końcu czymś zupełnie innym, całkowicie odmiennym rodzajem wyzwania (przynajmniej dla mnie, bo gra generalnie jest już w sumie dosyć leciwa).
Rudobrody
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #48 on: May 11, 2012, 04:13:56 PM »

poczekaj aż zaczniesz robić po raz n-ty tą samą misję np. 'Worlds Collide' :) niestety każda gra się nuży. EvE Online jest inna od wspomnianych przez Ciebie pozycji, ale jak tak głębiej posiedzieć i przyglądnąć się pod kątem mechaniki to mamy to samo. klawisz F1, F2, F3... względnie jak sobie zlinkujesz bronie to tylko F1... Tankowanie, DPS itp. to samo tylko, że nie "ludzikami" a statkami kosmicznymi.
EvE Online było moją pierwszą poważną grą online, grałem w nią ponad dwa lata, dla mnie wskoczenie do RIFT, WAR i innych podobnych było tym czym dla Ciebie przeskoczenie do EvE.

Ale tak, warto w tą grę zagrać, nie solo, ale w korporacji (gildii), warto poczuć smak pustki kosmosu i tego, że Twojego krzyku w kosmosie nikt nie usłyszy... :)
Ta gra to PvP w czystym wcieleniu, nawet w hisec nie możesz czuć się bezpiecznym, a 0.0 to już całkowity Dziki Zachód. Polecam, przynajmniej 14-dni na trialu.

Ashigara
emssik
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #49 on: May 12, 2012, 01:01:15 PM »

poczekaj aż zaczniesz robić po raz n-ty tą samą misję np. 'Worlds Collide' :) niestety każda gra się nuży. EvE Online jest inna od wspomnianych przez Ciebie pozycji, ale jak tak głębiej posiedzieć i przyglądnąć się pod kątem mechaniki to mamy to samo. klawisz F1, F2, F3... względnie jak sobie zlinkujesz bronie to tylko F1... Tankowanie, DPS itp. to samo tylko, że nie "ludzikami" a statkami kosmicznymi.

Zapewne masz racje, wiem tylko, ze EvE jest pierwsza od lat grą, w którą zacząłem grac dzisiaj rano i ze zgrozą zorientowałem się, że już 13, znaczy grałem 4 godziny.... Muszę się jakoś zacząć pilnować :)
Ninael
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #50 on: May 14, 2012, 10:39:48 AM »

Dlatego polecam unikać misji jak ognia :) To bodaj najnudniejsza rzecz jaką można w EvE robić (oprócz miningu).

Polecam też jak najszybsze dołączenie do największych "noob friendly" korporacji w highsecu czyli Eve University i albo Red vs Blue.
Te korporacje wprowadzą Cię w tajniki gry i przede wszystkim zapewnią środowisko do startu w Pvp, nauczą podstaw, zachowań w walkach solo, małych gangach i flotach.

Najgorsza rzecz jaką możesz zrobić jako nowy gracz to odizolować się. Gra jest niesamowita i zapewnia możliwości jakich nie ma w innych grach, ale jeśli wpadniesz w pułapkę robienia solo Pve w highsecu bardzo szybko się wypalisz i stracisz zainteresowanie.

Gdy poznasz w tych korporacjach które wymieniłem (mogę podać bardziej szczegółowe namiary jeśli będziesz chciał) podstawy to cała gra stanie przed tobą otworem, możesz wtedy dołączyć do jakiejś korporacji w 0.0 gdzie będziesz z innymi walczył na naprawdę dużą skalę o utrzymanie terenu itp. Możesz zamieszkać w wormholach, być piratem w low secu, czy najemnikiem w high (szczególnie przy wychodzącym teraz dodatku zmieniającym mechanikę wojen w high).

Wymieniam jedynie aktywności związane z pvp z premedytacją. Uwierz mi, Eve ma najlepsze i najbardziej wciągające PVP ze wszystkich innych MMO. Tu gra się na poważnie. Wojny toczą się o terytorium i zmieniają obraz świata. Każdy strata ma realną wartość - nie ma jak adrenalina jaką się czuje kładąc na szalę naprawdę drogie statki.

Na dobry początek proponuję ściągnąć poniszy poradnik (link do downloadu mniej więcej w połowie strony). Opisuje on większość podstawowych rzeczy z jakimi możesz się w Eve spotkać, wyjaśnia terminy i podstawy. Oczywiście nie trzeba czytać całości na raz, ale jak chcesz się o jakimś aspekcie gry czegoś dowiedzieć to jest duża szansa, że coś tutaj znajdziesz :)

http://www.isktheguide.com/
Nepher
Lotro Officer
Forum Addict
*

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to?

« Reply #51 on: May 14, 2012, 10:51:31 AM »

Najgorsza rzecz jaką możesz zrobić jako nowy gracz to odizolować się. Gra jest niesamowita i zapewnia możliwości jakich nie ma w innych grach, ale jeśli wpadniesz w pułapkę robienia solo Pve w highsecu bardzo szybko się wypalisz i stracisz zainteresowanie.

Podpisuje sie pod tym obiema ręcyma. Z własnego doświadczenia. Mimo iz zajelo mi to 3/4 roku :)
emssik
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #52 on: May 16, 2012, 07:14:03 PM »

No to pierwszy destroyer poszedł się ;) Zakup nowego i wyposażenie 6 mln, ehh, zostało mi na jeszcze jedną śmierć :)
Divus
Jeździec
**

« Reply #53 on: May 31, 2012, 02:30:54 PM »

fiu fiu

3 lata strzelily od pierwszego posta :) klawał czasu!

a EVE co - ciagle sie rozrasta :) craz wiecej Was w evce - cyzby czas ponownie wrocic i polatac razem? kto wie :)

korci mnie niemilosiernie - ale nie wiem na ile mi zapalu wystarczy? pewnie do nastepnego stracenia statku z cargo rownych w milionach isk.

coś sie pomyśli - puki co testuje inny produkt ze stajni CCP ;> jest fajnie
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #54 on: May 31, 2012, 02:58:08 PM »

Ja się zagrywam w Blink!'a :)
Dwa miliardy zwrotu w nagrodach przy zainwestowanych 350mln:) I jakie emocje :)
emssik
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #55 on: June 06, 2012, 09:58:54 AM »

Ja się zagrywam w Blink!'a :)
Dwa miliardy zwrotu w nagrodach przy zainwestowanych 350mln:) I jakie emocje :)

Ładnie, ja sobie kupiłem u nich FLEXA na 60 dni, dostałem 100 mln kredytu, wyciągnąłem z tego w sumie 120 mln isk przetransferowanych dla chara. Do tego 333 tokeny, może coś się dzisiaj wylosuje jeszcze.

Generalnie fakt, mocno wciągająca zabawa. No i mogę odkupić implanty, które straciłem głupio 3 dni temu, ucząc się, jak NIE NALEŻY postępować w low sec ;)
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #56 on: June 06, 2012, 11:11:18 AM »

Oni co jakiś czas (np gdy "pękają" kolejne całościowe sumy wygranych, np 150 trylionów, 200 itp) robia kilkudniowe eventy z promo. żeby mów wziąć udział w promo musisz przynajmniej raz na 3 dni zagrać w jakiegokolwiek blinka. Ja z promo mam blueprint'y, morosa, parę pomniejszych statków i kasę :)
emssik
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #57 on: June 06, 2012, 11:35:12 AM »

Heh, mam trochę za mało ISK, żeby się w to bawić, zapewne kolejna porcja, nadejdzie za dwa miesiące, jak kupię kolejnego PLEXa :)
[Thudrin]
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #58 on: June 06, 2012, 05:46:34 PM »

ciekawy ten Blink, próbował ktoś z was na tym zarabiać ISKi? wiecie... zamiast farmić misje 48/7 :P
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #59 on: June 07, 2012, 07:39:13 AM »

Jeśli nie masz kasy do stracenia - nie graj:)
I warto znać i trzymać się limitów - jesli wpłacasz 100 mln, to wyznacz sobie, do jakiej kwoty grasz - czy zastopujesz przy 25?50? czy dopiero po całej przeputanej sumie? I nawet jeśli się coś wygrywa, to i tak warto zrobić sobie przerwę :) I tak najbardziej oplacalne są promo - co prawda jest w nich od kilkunastu do kilkuset ticketów do wykupienia (w promo ticket masz za darmo, jeden na losowanie, o ile w przeciagu ostatnich trzech dni przynajmniej raz zagrałeś w zwykłego blinka), ale nagrody dużo, dużo lepsze.
Generalnie o ile nie wygrywam jakiegoś dużego superstatku, to wpłacam wygraną na konto w blinku - liczy się to jako "wpłata", dzięki czemu rośnie Ci ilość tokenów i wbijasz achievementy, a za nie masz zwykle 10% zwrotu zainwestowanych pieniędzy.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Print