Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33
  Print  
Autor Topic: ..::Star Wars. The Old Republic MMo::..  (Read 122817 times)
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #405 on: November 15, 2011, 06:08:08 PM »

Nie o takiej idei serwerów PvE słyszałem.

Swoją drogą -  dlaczego wiele osób widzi tę sprawę na zasadzie "białe - czarne"? Czym innym jest spokojne questowanie bez oglądania się ciągle za siebie, a czy  innym są strefy PvP.

To że nie mam ochoty wypatrywać za każdym rogiem bandy gangujacych dzieciaków nie oznacza, że nie chce bawić się w PvP.

Być może jestem ograniczony, jak dla mnie idealnym rozwiązaniem zastosowanym w WAR, ale właśnie czegoś takiego się spodziewałem. Wyznaczone strefy PvP (na każdym w zasadzie lvl)-  gdzie idę jak mam ochotę powalczyć z "żywym" przeciwnikiem i lokacje do PvE - czyli wolne od walk pozostałe rejony.
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #406 on: November 15, 2011, 06:14:35 PM »

Jak dotąd oficjalnie podano informację o 1 strefie open pvp która znajduje się na Ilum - endgame'owej planecie. Czyli w obecnym testowanym buildzie jest tylko ta strefa. Nie wiadomo jak na razie czy będą inne strefy i jeśli tak to na których planetach.
Modnok
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #407 on: November 15, 2011, 08:19:51 PM »

Z tego co zaobserwowałem w filmach z beta testów to już od 10lvl ludzie graja wspólnie różne (chyba pvp czyli przeciwko innym graczom zdobywanie statku, Hutbal czy tez opcja z tymi wieżyczkami trzema) rajdy. Na pewno nie będzie nudno do 50lvl a potem albo ta planeta albo inne klimaty. Coraz więcej informacji które są na prawdę dobre, zobaczycie każdy znajdzie coś dla siebie i będzie zadowolony :)
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #408 on: November 15, 2011, 08:35:18 PM »

Zgadza się, już od 10 lvl dostępne są wszystkie 3 warzone'y która mają być w grze w chwili premiery-Alderaan, Huttball i Voidstar, więc będzie gdzie farmić valor/renown:)
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #409 on: November 15, 2011, 08:59:30 PM »

Nie rozwiewa to moich wątpliwości.
Porównując do WAR - na samych scenerio daleko bym nie zajechał - 50 raz te samo sc? Szybko się nudzi.

Ale ok, na razie nie marudzę. Zobaczymy jak będzie, a jak nie to zawsze można rollnąc na serwer PvP ;)
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #410 on: November 15, 2011, 10:13:17 PM »

Ja mam nadzieję że będę zbyt zajęty fabułą żeby mi brakowało stref pvp na niskich lvl:)
Sieczyslaw
Przybysz
*

« Reply #411 on: November 16, 2011, 12:37:57 PM »

No wlasnie Inkwi widzisz mnie to samo martwi/zastanawia... bo ja glownie chce PvP, jak bedzie na serwie PvE lipa z tym to nie wiem czy nie zdecyduje sie na serwer PvP :(
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #412 on: November 16, 2011, 12:41:09 PM »

Jeśli warzony będą całkiem ogarnięte, pve całkiem przyjemne, a levelowanie nie męczące i szybkie to może nie będzie tak źle? ;)
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #413 on: November 16, 2011, 12:50:28 PM »

No wlasnie Inkwi widzisz mnie to samo martwi/zastanawia... bo ja glownie chce PvP, jak bedzie na serwie PvE lipa z tym to nie wiem czy nie zdecyduje sie na serwer PvP :(

Na serwerze pvp będziesz miał bezsensowne gankowanie i te same warzony i strefy pvp co na serwerze pve.
Bardzo lubię pvp ale takie które ma jakiś sens, a nie ganianie biednych noobkow po low lvl spotach. Wole już przez lvl 10-49 siedzieć na warzonach a później bawić się w open pvp na Ilum niż użerać się z gankerami i gankować na serwerze pvp.
Modnok
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #414 on: November 16, 2011, 01:29:52 PM »

Idealna puenta całej dyskusji na temat serwera PvP lub PvE, jeżeli przed wydaniem gry ktoś będzie jeszcze poruszał temat takiego albo takiego serwera to za każdym razem będę wklejał wypowiedz Earliona która zamyka jak dla mnie i wyczerpuje temat
Nuzifax
Przybysz
*

« Reply #415 on: November 16, 2011, 01:54:28 PM »

Temat woda.
Czasem można zapolować na kogoś silniejszego. Serwery PvP nie ograniczają się tylko do uciekania przed silniejszymi a ganiania słabszych(choć nie przeczę, że to najczęściej spotykane).
W zależności od siły NPC broniących danej wioski można je przejmować(co daje większe poczucie konfliktu panującego między dwoma frakcjami). Serwery PVP z PK(czego tutaj niestety nie ma) dają wiele więcej możliwości rozgrywki przeciwko innym graczą na bardziej zróżnicowanych warunkach. Zaletą i wadą warzon'ow jest to, że są wyrównane czyli bardziej powszechne a co za tym idzie nudne.
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #416 on: November 18, 2011, 06:28:18 PM »

Na ostatnim Fansite Summit ogłoszono drugą strefę open pvp która ma mieścić się na Tatooine. Obowiązują na niej trochę inne zasady - jest to strefa free for all, w skrócie - można w niej atakować każdego kto nie należy do tej samej grupy(max 24 osoby), możliwe więc będą walki w obrębie jednej frakcji.
Więcej tu:
http://www.darthhater.com/articles/swtor-news/18694-fan-site-summit-outlaws-den-impressions

EDIT
Poza tym zniesiono dzisiaj NDA więc w najbliższych dniach możemy spodziewać się mnóstwa informacji z bety które jeszcze nie zdążyły wyciec:)
panzar
Jeździec
**

Also Known As "Forren-Midosea"

« Reply #417 on: November 19, 2011, 03:53:24 AM »

Git, dobry pomysł z tą strefą na tatooinie. Już widzę te walkę Jedi z Jedi :D

NDA zniesiono całkowicie?
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #418 on: November 19, 2011, 10:51:39 AM »

Chyba oprócz przekazywania info z forum testerów.
Germion
Radny
Super Bohater

Addicted to alts

« Reply #419 on: November 21, 2011, 06:05:52 PM »

W profilu zamówień na gram.pl mam:
"Planowana wysyłka:14 grudnia 2011
Do potwierdzenia od: 07.12.2011"

Edit:
Dzisiejszy mail z gram.pl:
"Potwierdzanie i opłacanie zamówień będzie możliwe od 01.12.2011.
Premiera gry i uruchomienie serwerów nastąpi 20.12.2012. Osoby, które nabyły pre-order pack, będą mogły uzyskać dostęp do gry do 5 dni wcześniej (planowana data wysyłki gry to 14.12.2011)."
Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 33
  Print