Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33
  Print  
Autor Topic: ..::Star Wars. The Old Republic MMo::..  (Read 122807 times)
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict
*

KoHaniutka

« Reply #450 on: December 01, 2011, 11:23:14 AM »

Nie ilość, a jakość :)
Kassei (Claymore)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #451 on: December 01, 2011, 01:33:18 PM »

Nie ilość, a jakość :)
Całkowicie się zgodzę. Prawda jest taka, że w kwestii gildii - liczby kompletnie się nie liczą w grach PvE. Taką grą jest swtor i choć ma jakieś tam PvP to jest ono takim bezmyślnym napierniczaniem się po dupach za punkciki, title i ekwipunek z wymiany tych punkcików. Dużo się to nie różni od bicia mobów. Jakaś zakrojona na szeroką skalę kampania reklamowa i masowy zaciąg to pomyłka. W grze PvE to ludzie powinni szukać gildii a nie odwrotnie.... a gildia nie ma obowiązku ich przyjąć. Tak jak patrzę na niektóre polskie gildie w swtor to odnoszę wrażenie, że niektórym albo mania wielkości odwaliła, albo im się po prostu popier**** gry. Przecież swtor nie ma nawet mechaniki aby czymkolwiek zająć te setki ludzi. W sandboxach gdzie jest open pvp ma to sens bo panuje zasada, że kto nie jest z nami może być przeciwko nam. Potrzeba mięsa armatniego do pvp, potrzeba też ludzi do całej części industrialnej, ktoś musi płacić podatki. Tu się w 30 aktywnych osób nic nie zdziała... w 300 już tak.
No ale na miłość boską jak to się ma do swtor z casual low-man content ??? Tych 80+ ludzi co ma Twierdza w swtor, to jest aż nadto, a jeszcze ludzie się sami zgłaszają bez - mam wrażenia - jakiegoś większego zabiegania o nich ze strony gildii. Imo nikt tutaj nie powinien mieć jakichkolwiek kompleksów.
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #452 on: December 01, 2011, 02:31:51 PM »

powiem tak:
-w pewnych miejscach poniosla cie fantazja...
-swtor casual low-man content ma? Hah uwazasz, ze te 4 osobowe insty w 3 poziomach trudnosci sa low contentem? Te 8 i 16 osobowe raidy w ktorych jest po kilka bossow(ktore maja tygodniowego locka) tez sa dla casuali?
To sie grubo mylisz ;) owszem taka gildia jak twierdza nie ma po co zabiegac o nowych graczy, bynajmniej teraz, ale watpie czy kolejnego miesiaca bedziemy mieli nadal ponad 50 osob.
Jesli chodzi o content jako o calosc swtor ma go tyle, ze kazda inna gra mmo sie chowa ;)

pozdrawiam
Amarande
Lotro Officer
Bohater
*

« Reply #453 on: December 01, 2011, 02:41:33 PM »

Tych 80+ ludzi co ma Twierdza w swtor,

Z tych 80+ ludzi po 2 miesiącach odpadnie połowa, a do wakacji zostanie grupa zapaleńców. Tak było w każdej nowej grze w którą grałem po premierze.
muhrtag
Weteran
**

« Reply #454 on: December 01, 2011, 03:21:06 PM »

No tylko w WoW było inaczej:P. Ja liczę na to, że i w swotr zostanie grupa osób, która pozwoli na bezproblemową grę i co najważniejsze w dobrej atmosferze.

Ja osobiście w swtor trochę pogram, chocby po to, żeby poznać historię każdej, albo większości klas:)
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #455 on: December 01, 2011, 03:35:08 PM »

no wlasnie to jest ogromny plus tej gry, ze to nie tylko suche mmo, ale fajne wyzwanie dla jednego gracza. Wiadomo, ze jak taki casual bedzie sobie poznawal cala otoczke fabularna, to od czsu do czasu wyciagnie sie go na jakas instancje/rajd ;)

Komciu
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #456 on: December 01, 2011, 03:44:40 PM »

Amarande, nie wiem skąd ten pesymizm. Gdyby nie tragiczny silnik, to WAR miałby znacznie większe szanse na dłuższe i lepsze życie. WoW jakoś od lat daje radę. A mechanika tych gier jest dokładnie taka sama, PvE w SWTOR wydaje mi się X razy bardziej interesujące niż w WoWie, PvP to kwestia istnienia porządnego i sensownego RvR. A jak się uprą, to mogą dać radę to dodać, jeśli jeszcze nie ma, nie wiem, bo nie byłem w endgame.
Oczywiście to zależy od ludzi, nie wiem ile osób w Twierdzy przepisało się z innych gier, ale jeśli dawali radę latami wytrzymywać w WAR i LOTRO, nie mówiąć o WoWie, to wierzę w tą gildię^^
Gefaran
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

Shapeshifter

« Reply #457 on: December 01, 2011, 03:50:17 PM »

I wszyscy jak zwykle zapominacie o małej, cichej i chyba bardzo jakościowej części Twierdzy, która się spokojnie szykuje na klepanie republikańskich zadków. Ale nie przeszkadzajcie sobie. Wystarczy nas nastu na was kilkudziesięciu  ;D
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #458 on: December 01, 2011, 04:37:14 PM »

fajnie, ze was humor nie opuszcza ;D
Boodny
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #459 on: December 01, 2011, 04:55:46 PM »

Humor już dawno mnie opuścił ;( Żałuję, że w betę grałem, teraz nie mogę się release'a doczekać. Co do liczby członków gildii to uważam, że nawet jak stracimy połowę to dalej mamy 2 składy na większe raidy, co jest sporą liczbą ludzi. W rifcie nie było takich luksusów :P
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #460 on: December 01, 2011, 05:10:28 PM »

oj melman, jeszcze tylko 14 dni siedzenia na poczekalni xD
Kassei (Claymore)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #461 on: December 01, 2011, 05:44:43 PM »

powiem tak:
-w pewnych miejscach poniosla cie fantazja...
-swtor casual low-man content ma? Hah uwazasz, ze te 4 osobowe insty w 3 poziomach trudnosci sa low contentem? Te 8 i 16 osobowe raidy w ktorych jest po kilka bossow(ktore maja tygodniowego locka) tez sa dla casuali?
To sie grubo mylisz ;) owszem taka gildia jak twierdza nie ma po co zabiegac o nowych graczy, bynajmniej teraz, ale watpie czy kolejnego miesiaca bedziemy mieli nadal ponad 50 osob.
Jesli chodzi o content jako o calosc swtor ma go tyle, ze kazda inna gra mmo sie chowa ;)

pozdrawiam
Gdzie niby mnie fantazja poniosła ? Dla mnie gra PvE w której masz gwarantowany loot a nie 3% szansy random dropa z puli 20 itemów z czego 10 to złom a Ciebie interesuje 1-2 itemy to jest casual. Tak samo gra, w której gildia ma gwarantowane wejście na rajd, które można zaplanować sobie na konkretną godzinę, a nie ma mechaniki, że w tej samej instancji na serwerze może być jednocześnie tylko jeden rajd, a jej restart liczy się od jej zakończenia i gdzie niekoniecznie mogą popnąć wszystkie bosy, też jest dla mnie casual friendly grą. Gra gdzie nie ma systemu okien, że boss respawnuje po 24 godzinach przez 3 okna po godzinie, gdzie możesz spędzić nawet 3h tylko czekając, też jest dla mnie bardzo casual. Gra gdzie outdoor bossa nie trzeba bić w 40 osób i to nie przypadkowych osób, ale dobrych graczy, to też jest casual. Nie wiem w co grałeś, ale są tytuły PvE w których osiągnięcie czegokolwiek jest trudniejsze niż zrobienie fortuny w realu. Swtor jest bardzo ale to bardzo casualową grą. Grupy 4 osobowe, instancje 4-8 osób i rajdy na max 16 osób to na prawdę jest low man  ::)
Dla mnie osobiście bomba - na to liczyłem przy okazji retaila swtor. Jedyne co miałem na myśli to dziwną sytuację, że są już polskie (i nie tylko) gildie około 300 osobowe nie reklamujące się chyba jedynie u Rydzyka, ciągle przyjmujące nowych członków. Nawet jak po free miechu zostanie ich 1/3 to nadal jest 100 ludzi, którzy mają prawa wymagać od gildii organizacji ich czasu. Co im może maksymalnie dać gildia w swtor? PvP zerg na w pizdu małej zonie, 4-16 osobowy content i 8 osobow pvp scenariusze do których - przynajmniej do tej pory - zgłosić się mogła maksymalnie 4 osobowa grupa a kolejne 4 osoby są dolosowywane. Jeśli dla kogoś ma sens w takim swtor robienie gildii/aliancu kilkuset osobowego to ja kończę dyskusję bo nei mamy o czym rozmawiać ;)
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #462 on: December 01, 2011, 05:53:25 PM »

Ty zdaje się chcesz grac healerem? Poczekamy więc jak będziesz spamował na guild czacie w poszukiwaniu tanka lub dpsa ;)
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #463 on: December 01, 2011, 06:08:02 PM »

a tak sie sklada, ze gralem prawie 4 lata w Lineage' 2, gdzie epic bossa bilo sie godzine w 50-100 osob, gdzie, zeby sie dobic do lepszych itemkow trzeba bylo grac ponad rok na retailu. Ale chyba nie oto chodzi ;) teraz juz nikogo nie cieszy(nie liczac azjatow) bicie mobka 10h dziennie przez 3 tygodnie by wbic 1 lvl ;p

i jestem tegopewien, ze zgranie takiej ilosci osob na raidach chwile potrwa, biorac pod uwage casualowe podejscie twierdzy, wiec tego contentu starczy nadlugo i napewno nie jest to malo biorac pod uwage gry tego typu. Chcesz tego, czy nie grindowki odchodza do lamusa, nawet takiego L2 przerobili na f2p i zmienili cala gre by byla bardziej przyjazna casuala :)
takze Pozdrawiam Cie serdeczne Kassei, mam nadzieje, ze bedzie nam sie fajnie wspolnie gralo juz nie dlugo ;)
Kassei (Claymore)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #464 on: December 01, 2011, 06:19:25 PM »

Ty zdaje się chcesz grac healerem? Poczekamy więc jak będziesz spamował na guild czacie w poszukiwaniu tanka lub dpsa ;)
O jezu to pójdę na piwo, spotkam się z dziewczyną, albo będę wołał lfm/lfg ;) W żadnym stopniu się to nie odnosi do tego co napisałem ;) Ja i tak kupuję grę głównie po to żeby pograć sobie przez święta i trochę w styczniu. W drugiej połowie stycznia lecę do Etiopii na dwa tygodnie, więc nawet nie jest powiedziane, że wrócę cały i zdrowy i/lub będę miał ochotę dalej grać ;)

@Decoo

Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla mnie jest zaaaaje****ą zaletą iż gra jest max 16 osób. Ze zgraniem się to się zgadzam w 100% pewnie wipy będą na porządku dziennym ;) Jedyne co chcę od początku powiedzieć to fakt, iż swtor i jej podobne nie są grami w której liczą się suche liczby. Jakość, odpowiednia ilość i regularność to już inna rzecz. Kończąc dyskusję - w swtor gildia 300 graczy wcale nie jest lepsza od grupy 16-30 w miarę ogarniętych ludzi :) Myślę, że niejednokrotnie razem pogramy i to udowodnimy ;)
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33
  Print