|
Platina
|
 |
« on: October 29, 2009, 07:59:26 PM » |
|
Witam nazywam się Paweł, lat 16, uczęszczam do technikum informatycznego (lubuskie). Od dziecka zapalony gracz mmo oraz co-operative, posiadam mikrofon do tego skype, ventrillo, TeamSpeak, MMO hmm począwszy od Mu Online, Cabal potem bardziej w grupie gildiowo (radiy + mikro) w WoW-ie (global), potem także troche Lineage 2, również wszystko jak zwykle teamspeak, bo bez tego gra moim zdaniem staje się half-single, a Także WAR Online, (Chosen full sentinel  i fajny secik do pvp, server Eltharion) Myślę że jestem dośc komunikatywny, duża dostępność oprocz wtorki, czwartki (trening kick-boxing) i soboty (do 14 (praca)) Przeczytałem regulamin i w pełni akceptuje, kontakt : gg://5117443. Chciałbym rozpocząć rozgrywke z Fallen Earth-em i myślę że zasiąde do niego tak przynajmniej na rok, mniej nie opłaca się poprostu mi grać na serverach globalowych. Jedynym problemem jest narazie aktywacje płatności. Nie mogę w żaden sposób wykupić subscribe ( przynajmniej narazie ) ponieważ w jakiś sposób FE nie akceptuje płatności USD zawartymi na moim koncie PayPal ani ClickAndBuy, Wiec wychodze tutaj także z prośbą o pomoc, polegało by to na tym że przelał bym panu/pani kwote za subscribe w pln lub usd jak woli, pan/pani by zalogowała się na moje konto wykupiła subscribe, (Najlepiej ktoś z rangą >Oficer) Więc można by też powiedzieć ż emoja kariera z tą grą albo zacznie się nie długo dzięki wam albo za kilka miesięcy jak FE wprowadzi płatności dla EUropejczyków.  Pozdrawiam
|
|
|
|
Germion
|
 |
« Reply #1 on: October 31, 2009, 04:20:34 PM » |
|
Witam, zastanowie sie jak pomoc w poniedzialek w pracy, chba ze wczesniej ktos da rade.
|
|
|
|
Badalaman
|
 |
« Reply #2 on: January 04, 2010, 09:11:26 AM » |
|
Nieda sie niestety odpalic pelnej wersji FE bez odpowiedniej karty kredytowej ;/
Nawet jesli kupisz sama gre placac przez paypal to i tak jej nie zarejestrujesz - chyba ze masz powiazana z paypalem "wypukła" karte kredytowa.
Bo by zarejestrowac klucz musisz sie zapisac na jakis plan subskrypcji - a do tego wlasine trzeba karte (nawet jak przez paypal to i tak musisz miec tam karte - nieda sie ze srodkow przelanych na paypal).
Sam na tym utknalem bo moja karta z PKO nienadaje sie do platnosci w necie ;/
P.S. Troche drazylem ten temat i z forum FE wynikalo wlasnie to co napisalem wyzej; jak i z moich nieudanych prob wynalezienia inszej metody zakupu i rejestracji.
|
|
|
|
BetrezeN
|
 |
« Reply #3 on: January 04, 2010, 04:48:09 PM » |
|
Taka mala uwaga odnosnie tych wszystkich platnosci. Moje konto Paypal powiazane jest z karta Mbanku. W zadnym miejscu nie jest ona wypukla, a nie mialem problemow z rejestracja, weyfikacja i innymi pierdolami. Jedyna rzecza jaka musialem zrobic jakis czas temu, to zadzwonic do banku i uruchomic usluge platnosci elektronicznych na mojej karcie.
Niemniej szkoda, ze wciaz istnieja takie przeszkody. Polska to jednak zacofany kraj..
|
|
|
|
Badalaman
|
 |
« Reply #4 on: January 04, 2010, 09:26:20 PM » |
|
Plus dla mbanku. W PKO BP najbardziej standardowa karta nie umozliwia platnosci elektronicznych i nic nieda sie odblokowac ;/
|
|
|
|
Murkar
|
 |
« Reply #5 on: January 04, 2010, 09:50:26 PM » |
|
To ja może dorzucę inną możliwość - Inteligo. Płaska karta skojarzona PayPalem i płacę wszędzie... od jakichś 3 lat. Chyba normalnie gdzieś też ją dodawałem i nie było problemów z płatnościami w Internecie.
|
|
|
|
thoern
|
 |
« Reply #6 on: January 05, 2010, 12:12:57 PM » |
|
dodatkowo mbank wydaje wirtualne karty do e-platnosci.
|
|
|
|
Badalaman
|
 |
« Reply #7 on: January 05, 2010, 12:56:34 PM » |
|
Tu faktycznie wychodzi na to ze PKO BP jest najbardziej zacofane pod wzgledem kart ;/ Dopiero nastepna w kolejnosci (pod wzgledem wysokosci oplat) karta pozwala placic w necie.
P.S. Niema moze chetnego dobrego czlowieka by za mnie dokonac aktywacji? tzn. ja w pierwszej kolejnosci przeleje tej osobie na konto pieniadze, dam dane konta w FE (i byc moze kod na gre, gdyz mam oferte na zakup takowego do osoby ktora ma zbedny) - po oplaceniu jednorazowym subskrypcji oplacajacy anulowalby dalsze placenie ze swojej karty (wtedy przypisalbym subskrypcje juz do swojej karty, bo zakladam ze w 2 miesiace nawet pko bp zdazy ja wyrobic)
Obecnie nawet majac kod nic mi to nie daje bo nieda sie aktywowac bez zapisania na subskrypcje, a tej niedokonam poki nie wyrobie odpowiedniej karty w PKO, a koniec koncow ciagnie mnie do dalszego grania.
|
|
|
|
Murkar
|
 |
« Reply #8 on: January 05, 2010, 03:05:13 PM » |
|
Ja bym polecał jednak włączyć Inteligo czy mBank.
Wystarczy wypełnić formularz, potwierdzić go telefonicznie, po 3 dniach podpisać umowę, którą przywiezie kurier i po tygodniu aktywować przysłaną kartę.
W mBanku nie mam karty, płacę tylko z konta na konto, to nie płacę nic za utrzymanie rachunku ani za zwykłe przelewy. Karta chyba kosztuje 1zł co miesiąc.
W Inteligo płacę 1zł za kartę (jakbym miał stale więcej niż 100zł na koncie, to bym nie płacił wcale) i 1zł za przelew. Nie robię sobie kredytów ani debetów, nie płacę żadnych odsetek ani nie zauważyłem innych ukrytych kosztów. Jedynie płatność w obcej walucie, np. właśnie za abonament jest trochę "nieteges", zawsze mają korzystny dla siebie o kilka groszy kurs wymiany.
Bez sensu jest wspierać bank, który wcale nie chce, żeby jego klienci używali kart w Internecie, bo nie widzę innego powodu, dla którego robią jakieś wyższe opłaty lub trudności w aktywacji tego typu usług.
|
|
|
|
Badalaman
|
 |
« Reply #9 on: January 05, 2010, 07:39:44 PM » |
|
Z tego co widzialem to mbank ma roczna oplate za karte, obstawiam ze inteligo bedzie mial podobnie. Nie placi sie jej tylko jesli realizujesz odpowiednio duze platnosci karta w skali roku. P.S.Poza ta karta to jestem zadowolony z pko. No i mam blisko bankomat jak i sama plcowke miejsca zamieszkania  edycja: chyba ze jestes pewien ze faktycznie nie ma zadnych oplat w tymze inteligo? az to sprawdze.
|
|
|
|
Murkar
|
 |
« Reply #10 on: January 05, 2010, 08:33:32 PM » |
|
To nie jest karta kredytowa, tylko zwykła bankomatowa, więc nie ma żadnych rocznych opłat, ale nie przeszkadza to płacić w Internecie. Aktualna moja karta to druga karta bankomatowa jaką mam z Inteligo i obie miałem załadowane w PayPalu, poprzednią na pewno używałem w Entropia Universe, tę obecną zaś w WARze.
Co do bankomatów, to technicznie Inteligo jest obsługiwane przez PKO i w ich bankomatach wypłaty są darmowe.
|
|
|
|
Badalaman
|
 |
« Reply #11 on: January 05, 2010, 08:56:53 PM » |
|
Wlasnie rozmawialem z konsultantem z inteligo. Ale musze jeszcze sprawdzic czy dostawca FE zaakceptuja ich akrte. To faktycznie debetowa a nie rkedytowa karta visa electron. Ale konsultatnka zastrzegla ze czasami w Azji i Polnocnej Ameryce tych kart nie akceptuja ;/ trzeba obadac regulamin FE. Chyba ze ktos placi za FE wlasnie taka inteligo karta debetowa Visa Electron ? Wtedy mialbym pewnosc  Choc i tak to oznacza oczekiwanie podobne jak w PKO ;/
|
|
|
|
BetrezeN
|
 |
« Reply #12 on: January 06, 2010, 06:26:11 AM » |
|
Dla sprostowania - w mBanku nie ma zadnych oplat, poza przelewami.
|
|
|
|