|
Nefajstus
|
 |
« on: March 05, 2010, 07:09:58 PM » |
|
siema wlasnie sie zastanawiam czy kupic gre i nie wiem jak to jest z tymi dodatkami:P wystarczy ze kupie Siege of Mirkwood i moge normalnie grac czy musze miec podstawke i poprzedni dodatek?(jestem weteranem WoWa:)
|
|
|
|
Huriel
|
 |
« Reply #1 on: March 05, 2010, 09:05:08 PM » |
|
Na początek wystarczy Ci Shadows of Angmar, czyli sama podstawka. Gwarantuje ona możliwość zabawy do 50 lvl i dostep do większości krain. Jesli dopiero zaczynasz, a nie wiesz, czy gra Ci się spodoba, wstrzymaj się z kupnem dodatków - Mines of Moria i Siege of Mirkwood.
|
|
|
|
Nefajstus
|
 |
« Reply #2 on: March 06, 2010, 10:31:13 AM » |
|
bo gralem juz w triala i mi sie spodobala ale tez nie wiem ile trzeba zaplacic miesiecznie i czy tu jest jak w WoWie ze wbijam max lvl na bierzacym dodatku i juz nie ma co robic czy dalej mozna znalezc jakies zajecia. i jeszcze jedno pytanie ciekawie sie profesje rozwija bo na trialu nie moglem wogole tego zrozumiec:P
|
|
|
|
Woltalin
|
 |
« Reply #3 on: March 07, 2010, 10:40:13 AM » |
|
Na temat płatności to szczegółów nie znam, bo wypadłem z obiegu z powodu lifetimea, więc lepiej aby odpowiedział na to pytanie ktoś bardziej obeznany. Co do contentu możesz być pewien, że na podstawce max levelu nie wbijesz, a nawet z pierwszym dodatkiem byłoby to wydaje mi się nużące. Reszta zależy od tego jakim graczem jesteś. Jeśli koncentrujesz się na wbijaniu levelu to gra może się skończyć stosunkowo szybko, natomiast jeśli jesteś dokładny i uparty chcąc dopieścić swoją postać i zapoznać się ze wszystkim co oferuje gra to wszelkiego rodzaju deedy, skrimishe, wymagania dotyczące nowych skilli, instancje i lokacje rajdowe oraz różnorodność krain dostarczą Ci wspaniałej zabawy na bardzo długi okres. Postać rozwija się w sposób bardzo prosty. Wraz ze zdobywaniem poziomów uzyskujesz nowe zdolności nabywane u trenera danej klasy (nie ma tu drzewek umiejętności, więc nie musisz znać żadnych buildów i co dla mnie i według mnie najważniejsze nie da się zrobić bezwartościowej postaci). Każda klasa ma jednak różne profile, które można ustawiać i przestawiać do woli, szukając najlepszych rozwiązań. Aby jednak mieć dostęp do wszystkich umiejętności należy poczynić znaczne postępy w grze, łącznie z ukończeniem głównej linii fabularnej oraz poświęcić sporo czasu na wypełnienie warunków pobocznych, choć równie istotnych aspektów gry takich jak wspomniane wcześniej deedy. Tyle słowem wstępu.  Pozdrawiam.
|
|
|
|
Nefajstus
|
 |
« Reply #4 on: March 07, 2010, 11:13:04 AM » |
|
co do tych dodatkow to jesli kupie go to kontynuje poprzednia przygode czy musze od nowa zaczynac? to lifetime oplaca sie wybierac i czy sie zwraca po jakims czasie? btw dzieki ze mi pomagacie:)
|
|
|
|
Siegnar
|
 |
« Reply #5 on: March 08, 2010, 11:15:58 AM » |
|
jak kupujesz dodatki poszerza Ci sie swiat i dalej mozesz grac ta sama postacia badz postaciami. Obliczenia zwiazane z lifetime sa gdzies na forum, ale z tego co kojarze to jakos po 2 latach juz sie zwraca.
|
|
|
|
Nefajstus
|
 |
« Reply #6 on: March 10, 2010, 09:46:31 PM » |
|
ok dziekuje wszystkim za pomoc  niedlugo kupuje gre i zaczynam ciorac:)
|
|
|
|
Nefajstus
|
 |
« Reply #7 on: March 13, 2010, 01:47:09 PM » |
|
mam jeszcze jedno pytanie:) w jaki sposob sie placi za miesiac? jakis przelew czy cos?
|
|
|
|
Nepher
|
 |
« Reply #8 on: March 13, 2010, 02:00:40 PM » |
|
Po uruchomieniu launchera , na gorze masz "Account" jest tam tez wiekszosc mozliwosci oplat. Glownie credit card, ale nie tylko . Mozesz tez placic przez pre paid card, ktore mozesz nabyc w sklepie, czy sklepach internetowych, allegro .. itp. Tak czy innaczej wszystko konczy sie wlasnie na tym linku "Account"
|
|
|
|
Nefajstus
|
 |
« Reply #9 on: March 14, 2010, 10:11:43 PM » |
|
czyli jak bo rozumiem ze pre paid to jakis kod z karty tak ? a credit card ? poprostu przelew z banku , sms czy cos? prosze o odpowiedz w jak najprostszych slowach:)
|
|
|
|
Nepher
|
 |
« Reply #10 on: March 14, 2010, 11:31:51 PM » |
|
Dokladnie, pre paid jest sprzedawany w formie karty z kodem, eventualnie niektore sklepy sprzedaja sam kod. Ktore sa godne zaufania? Nie powiem, bo nie korzystalem. Kazdy sklep internetowy ma tez swoje warunki oplat. W niektorych mozna oplacic tez w Zabce  . Mozna cos tez takich kodow na Allegro pewnie znalezc. Natomiast oplata karta kredytowa polega na tym, ze przy zakupie podajesz dane karty, zaznaczasz co chcesz zakupic , w tym wypadku ilosc miesiecy abonamentu .. oni weryfikuja i obciazaja Twoje konto bankowe  Wszystko nie wychodzac z domu. Jesli ktos ma obawy przed podaniem tych danych, to jest tez opcja przelewu przez posrednikow, jak np Paypal. O oplatach Smsem, w wypadku lotro, nie slyszalem.
|
|
|
|
Siegnar
|
 |
« Reply #11 on: March 15, 2010, 04:16:34 PM » |
|
Ja osobiscie oplacam przez karte z kodem. Po zakupieniu na allegro do 15min mam kod jak "place z allegro" czy jak tam sie to nazywalo. Przedluzenie jest na 2 miesiace i kosztuje w zaleznosci od kursu euro ponoc ok 70zl na chwile obecna
|
|
|
|
Nefajstus
|
 |
« Reply #12 on: March 17, 2010, 11:43:06 AM » |
|
czyli to wszystko znajde w opcji account? a nie ma czegos prostszego niz kupowanie jakichs kart np. przelew bo jakos nie ogarniam tego ze bede musial cos kupowac w sklepie albo przez neta zeby zaplacic za miecha
|
|
|
|
Murkar
|
 |
« Reply #13 on: March 17, 2010, 12:59:31 PM » |
|
Przelew przez net to najprostsza forma płatności w dzisiejszych czasach, jednak wymaga karty kredytowej z możliwością wykonywania przelewów internetowych, niektóre karty bankomatowe mają takie właściwości, np. w Inteligo, czy mBanku.
Można też zastosować opcję PayPal - założyć sobie konto i doładować je zwykłym przelewem, nawet na poczcie i potem płacić w Internecie z konta PayPal, całkiem wygodna sprawa, jak ktoś nie ma opcji płacenia kartą.
|
|
|
|
Twardowski (Meribas)
|
 |
« Reply #14 on: March 20, 2010, 04:19:19 PM » |
|
Dobra oferta na prepaid jest na http://www.g2play.net/store/Lord-of-The-Rings-Online/ Co jest chyba najlepszą ceną jaką widziałem. Tu mała przestroga, sklep rzekomo działa 24h i ma błyskawiczną dostawą na pocztę, ale średnio to działa jak się to robi późno w nocy. Zamawiając klucz kwadrans po północy dostałem go po 5 rano. Jak kiedyś kupowałem w dzień dostałem w przeciągu kilkudziesięciu sekund po zaakceptowaniu płatności przez PayPal.
|
|
|
|