Pages: [1] 2
  Print  
Autor Topic: Nessair  (Read 4676 times)
Nessair/Barbatus
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« on: April 19, 2010, 10:52:06 AM »

1. Nessair, lvl 42, kapitan

2. w czerwcu stuknie 34

3. Wszystko zaczelo sie od muda Arkadia. Milo wspominam ta przygode jednak koncowka byla troche nerwowa. Mud zamienil sie w arene bezmyslnego i bezideowego pvp, a kto gral w kiedys w mudy to wie, ze takie pvp nie nalezy to do najprzyjemniejszych. Jako, ze byly to czasy modemow, a dostep do neta mozna bylo uzyskac z uczelni badz dopiero co pojawiajacych sie kafejek to nie bylo mowy o graficznym mmo. Przenioslem sie na Barsawie, muda ktorego jedna z domen byl swiat Tolkiena, swiat ktory bardzo dobrze znalem z prozy mistrza. I to byl strzal w dziesiatke. Na Barsawii spedzilem ladnych pare  lat czerpiac z niej garsciami. Bylo to dla mnie idealne polaczenie swiata, ktory doskonale znalem z ksiazek, wczucie sie i odgrywanie postaci, RPG (jedyny w swoim rodzaju, nic nigdy tego nie zastapilo, a przeciez to tylko "literki"), znajomosci, wywazony exp i sladowe pvp. Niestety wszystko co dobre musi sie kiedys skonczyc i tak bylo w tym przypadku. W pewnym momencie przenieslismy sie ze znajomymi na L2 na polskim serwerze Allseron. Bawimy sie tam do dzisiaj, ale czesc z nas zaczela szukac juz czegos innego. Ja osobiscie zblizylem sie tam konca i gdy po ostatnim update zorientowalem sie co mnie czeka to zalamalem rece. Tony tony expa, miliadry mobow do zabicia, a kto gral w "elke" ten wie, ze expienie tam moga zniesc tylko boty albo koreanczycy (bez obrazy). W moim przypadku to tylko tepe wciskanie f1 i f2. Powiedzialem sobie "dosc". Ograniczylem sie do pvp, czy to pod epikami czy na oblezeniach. I tak oto siegnalem po Lotro chcac niejako wrocic do korzeni, na stare barsawiowe smiecie i zobaczyc z czym to sie je. Wciagnelo jak odkurzacz. Znowu poczulem przygode. Sciagnalem kilku znajomych, moze niedlugo sie tutaj pojawia. Blo juz tu jest :)

4. To moze sie przedstawie. Na imie mi Milosz, mieszkam i pracuje w Gdyni. Moja praca to gospodarka magazynowa i zarzadzanie grupa ludzi ogolnie rzecz ujmujac. W wiekszej czesci  miesiaca pracuje popoludniami wiec pojawiac sie bede rano i wieczorem. Dlaczego Lotro? Wspominalem juz o tym, ale moze powtorze. Znam ten swiat z ksiazki i z Barsawii. Kiedys pochlanialem literature fantasy, a Tolkien byl pierwsza ksiazka jaka przeczytalem "o elfach i krasnoludach" majac lat nascie. Jednak numerem jeden jest dla mnie cykl "Kolo czasu" Roberta Jordana. Zainteresowania... Coz, praca zajmuje mi sporo czasu, ale o ile mam czas to spotkania ze znajomymi. Urlop to najchetniej ponurkowac, ale niestety rzadko mi sie udaje ostatnio. Czasem pobiegac i pokopac pilke. A dlaczego Twierdza? Bo mimo tego ze swiat jest piekny i tak dalej to jednak chcialoby sie miec do kogo gebe otworzyc. Czlowiek to zwierze stadne i towarzyskie. Licze na wspolna zabawe, lubie wieksze wyzwania jak rajdy etc. Wciaz nie wiem na czym dokladnie tu pvp polega. Pytan bede mial sporo i licze na pomoc doswiadczonych graczy, a przede wszystkim by mile spedzic czas.

5. Swiezynka w Lotro tak wiec do zadnego kinshipu nie nalezalem.

6. tak tak tak

7. angmar+moria
Khelegros
Radny
Forum Addict

« Reply #1 on: April 19, 2010, 10:55:03 AM »

Za.
Nepher
Lotro Officer
Forum Addict
*

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to?

« Reply #2 on: April 19, 2010, 11:42:42 AM »

Z czystym sumieniem dam "ZA". :)

PVP mozesz probowac od poczatku swojej gry. Opcja Creep side, jesli Cie pociaga mhroczna strona srodziemia. Levelowac nie musisz, gdyz jest od razu na maxymalnym lvl. Ogranicza sie to niestety tylko do jednej wiekszej areny, jaka jest ettenmoors. Lecz jesli chcialbys Capitanem sie wybrac, to niestety dopiero od 40 lvl, lecz nie polecam takiego doswiadczenia.Tak czy innaczej w kazdej chwili mozesz probowac po obu stronach barykady. To cale pvp ;)
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #3 on: April 19, 2010, 01:52:32 PM »

Fajne podanie:)
Witamy i zapraszamy po zaproszenie.
Telhar
Przybysz.
Mędrzec
*

« Reply #4 on: April 19, 2010, 01:56:27 PM »

Jeśli będziesz potrzebował przewodnika na etten to zgłoś się do mnie. Może i nie jestem najlepszy w kinshipie ale mogę ci przynajmniej nazwy miejscowe objaśnić.
Blo
Przybysz
*

« Reply #5 on: April 19, 2010, 02:00:42 PM »

Ojcze, w końcu  ;D

Ze swojej strony moge dodać, że wspólnie z niejednego pieca chleb jedliśmy, niejedne piaski gryźliśmy gdy złapało się wipe - dla mnie tak sprawdzonego kompana przyjaciela można szukać ze świeczką.

Nessair mnie tu ściągnął i sprawił, że nie zacząłem grać w EVE Online. To on mnie adoptował jak stawiałem pierwsze kroki w świecie LOTR gdy byłem troszkę uprocentowiony napojami wyskokowymi - do tej pory mamy zagwostkę jak to się stało ;D
Nepher
Lotro Officer
Forum Addict
*

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to?

« Reply #6 on: April 19, 2010, 02:23:06 PM »

Mnie tam Lotro nie przeszkadza w grze w EVE ;P

Telhar
Przybysz.
Mędrzec
*

« Reply #7 on: April 19, 2010, 03:11:13 PM »

Ah to ty się wczoraj pytałeś o tomb of elendil. Hmm w sumie obiecałem ci Carn Dum więc trzeba będzie o tym pomyśleć.
Nessair/Barbatus
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #8 on: May 18, 2010, 12:29:53 PM »

MInal juz blisko miesiac od pojawienia sie mego podania, ale przyznaje sie, ze nie dalem sie poznac z powodu przedluzajacej sie nieobecnosci. Wytlumaczenie - nawal pracy, ale i tez to ze ludzie z ktorymi tu przyszedlem pochowali sie i poznikali. Tak wiec i u mnie emocje troche opadly, ale mam prosbe by mi ten okres probny troche przedluzyc. NIe moge nic obiecac, wiem tylko ze zal mi sie rozstawac z tym swiatem wciaz przeze mnie nieodkrytym. Jesli sie nie uda no to trudno, ale chcialbym ponownie sprobowac. What say you?
Khelegros
Radny
Forum Addict

« Reply #9 on: May 18, 2010, 12:35:33 PM »

Okres próbny można spokojnie przedłużyć ze względu na słabą aktywność, po prostu póki co nie ma możliwości awansu na członka, ale nikt też Cię usuwać nie będzie.
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #10 on: May 18, 2010, 12:50:41 PM »

Khelegros dobrze prawi, dac mu piwa!

Jak sobie uporządkujesz sprawy w afk, to juz na spokojnie będziesz mógł odbyć swoj okres próbny.
Swoja drogą wielki ukłon w Twoja stonę ze względu na uczciwość i poinformowanie nas o swojej nieobecności:)
Nessair/Barbatus
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #11 on: June 06, 2010, 10:52:51 PM »

Skoro mijaja juz (kolejne!) 3 tygodnie chcialbym uprzejmie przypomniec sie i poprosic o awans Nessaira na pelnoprawnego czlonka (wiem wiem jak to brzmi) kinshipu Twierdza. Moze za daleko z lvl-em w miedzyczasie nie skoczylem bo korzystajac z rad Ardniego zajalem sie uzupelnianiem potrzebnych me deedow (dzio za pomoc! bez obaw, bede mial wiecej glupich pytan). Jedyne czym blysnalem to pierwsze miejsce w Wielkiej Pardubickiej Twierdzy :) za co przepraszam Bursztynke :> Od siebie powiem tyle, ze jest mi u Was przytulnie i zadomowilbym sie chetnie na dluzej i w koncu zabasowal na vencie:)
A wiec ?
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #12 on: June 06, 2010, 11:12:59 PM »

Zabasował? U, Khele, widać konkurancja rośnie:)
Arduneth
Administrator
Super Bohater
*

« Reply #13 on: June 07, 2010, 06:24:20 AM »

dociekliwy oj dociekliwy ;)
Veldir
Lotro Officer
Super Bohater
*

« Reply #14 on: June 07, 2010, 10:16:43 AM »

Już za sposób wypowiedzi miałbyś moje poparcie :)
Pages: [1] 2
  Print