|
Eor (Czarny)
|
 |
« Reply #120 on: December 19, 2011, 09:09:35 AM » |
|
Eeee tam ... wszyscy przesadzacie. Tak sobie patrze na status serwerów i widzę, że prawie wszystkie są puściutkie ... ... o 9.00 w poniedziałek
|
|
|
|
Inkwizytor
|
 |
« Reply #121 on: December 19, 2011, 09:15:27 AM » |
|
Same kolejki nie są tragedią - wystarczy tylko odpowiednio wcześniej się zapisać do kolejki  To oczywiście rozwiązanie tymczasowe, ale jak dla mnie na razie styknie. Dużo większym problemem jest brak systemu rezerwowania miejsca na serwerze przez chociażby kilka minut, po wywaleniu z gry. Jeśli tego nie zmienią to już bardzo duża wtopa.
|
|
|
|
emssik
|
 |
« Reply #122 on: December 19, 2011, 11:04:41 AM » |
|
Same kolejki nie są tragedią - wystarczy tylko odpowiednio wcześniej się zapisać do kolejki To oczywiście rozwiązanie tymczasowe, ale jak dla mnie na razie styknie.
Jasne, nie są tragedią, przecież to takie naturalne, że człowiek zaloguje się o 19, a zacznie grać o 21:45.. (średni czas oczekiwania podawany przez serwer to 1:15)... Wkurzające jest to, że nasz serwer, jest jednym z tych najbardziej obciążonych kolejkami. Dużo większym problemem jest brak systemu rezerwowania miejsca na serwerze przez chociażby kilka minut, po wywaleniu z gry. Jeśli tego nie zmienią to już bardzo duża wtopa. To jest już jakieś kompletne nieporozumienie, żona jest podpięta przez wifi, i czasami ją wywala z gry... Konieczność odczekania kolejnych 2h+, uniemożliwia dalszą zabawę. Pozwolę sobie dodać też moją prywatną uwagę do wszystkich "cwaniaczków", logujących się w godzinach porannych i z "śrubokrętem w klawiaturze" przeczekującym do wieczora... Myślę, że brak takowych zmniejszyłby kolejki o dobre 30%...
|
|
|
|
Inkwizytor
|
 |
« Reply #123 on: December 19, 2011, 12:04:42 PM » |
|
Same kolejki nie są tragedią - wystarczy tylko odpowiednio wcześniej się zapisać do kolejki To oczywiście rozwiązanie tymczasowe, ale jak dla mnie na razie styknie.
Jasne, nie są tragedią, przecież to takie naturalne, że człowiek zaloguje się o 19, a zacznie grać o 21:45.. (średni czas oczekiwania podawany przez serwer to 1:15)...
To kwestia organizacji dnia. I oczywiście indywidualnych możliwości. Po przyjściu z pracy do domu nie rzucam się zazwyczaj od razu do kompa. Trzeba cos zjeść, przytulić żonkę itp. Obecnie jedna z pierwszych czynności która robie jest odpalenie TOR i zapisanie się do kolejki. Za 1,5/2h jest jak znalazł. Pozwolę sobie dodać też moją prywatną uwagę do wszystkich "cwaniaczków", logujących się w godzinach porannych i z "śrubokrętem w klawiaturze" przeczekującym do wieczora... Myślę, że brak takowych zmniejszyłby kolejki o dobre 30%...
A to faktycznie kawał świństwa. I wiem że takich "cwaniaczków" mamy również w naszej gildii. Z przyjemnością bym to ukrócił, ale raz, że nie ma jak udowodnić że ktoś tak robi (chyba, że się sam przyzna, albo ktoś przyuważy biegającego w ścianę), a dwa że ograniczenie tego na skalę jednej gildii i tak nic nie zmieni.
|
|
|
|
Axe
|
 |
« Reply #124 on: December 19, 2011, 01:35:20 PM » |
|
To kwestia organizacji dnia. I oczywiście indywidualnych możliwości. Po przyjściu z pracy do domu nie rzucam się zazwyczaj od razu do kompa. Trzeba cos zjeść, przytulić żonkę itp. Obecnie jedna z pierwszych czynności która robie jest odpalenie TOR i zapisanie się do kolejki. Za 1,5/2h jest jak znalazł.
A no widzisz - nie u wszystkich jest tak pięknie. Na początku tak własnie robiłem - odpalenie, skolejkowanie i załatwienie wszelkich domowych obowiązków. Niestety, po patchach o których już wspominałem to awykonalne - z kolejki (serwer full) wyrzuca mnie co jakiś czas z komunikatem Error Code: 1003 I teraz - jeśli kliknę 'ok' i wejdę ponownie w krótkim czasie - ląduję na miejscu zbliżonym do własnego (max. 100 miejsc w tył) co w efekcie daje mi łącznie jakąś dodatkową godzinę czekania. Za to jak się szybko nie zorientuję, to resetuje mi miejsce w kolejce i wracam na koniec. Powtórzę tylko dla pełnej jasności - takiego czegoś nie miałem od początku grania - zaczęło się to dopiero po sobotnim patchu  Od supportu dostałem tylko krótką notkę, że wiedza już o takiej sytuacji i obiecują naprawić tak szybko jak tylko będą w stanie.
|
|
|
|
Inkwizytor
|
 |
« Reply #125 on: December 19, 2011, 02:31:58 PM » |
|
100 miejsc to nie godzina czekania - bez przesady. Przy 100tce do końca pomału zasiadam do grania  Problem oczywiście jest duży. Jedni radzą sobie z tym lepiej inni mniej. Musimy to przeczekać. Jak napisałem wcześniej - jeśli tydzień, maks dwa po premierze nic się nie zmieni będziemy zastanawiać się nad zmianami.
|
|
|
|
Axe
|
 |
« Reply #126 on: December 19, 2011, 02:54:45 PM » |
|
100 miejsc to nie godzina czekania - bez przesady. Przy 100tce do końca pomału zasiadam do grania 100 miejsc to tylko z jednego wyrzucenia - przy średniej wyrzucania plus-minus co 10min. to suma sumarum godzina wyjdzie jak nic
|
|
|
|
Garethir
|
 |
« Reply #127 on: December 19, 2011, 03:33:01 PM » |
|
To jak ktoś ma możliwość, to niech odpali sobie jakiś program ze zdalnym pulpitem i będąc jeszcze w pracy odpali SWTOR, zaloguje się, kolejka będzie lecieć a po przyjściu do domu będzie trzeba krócej czekać
|
|
|
|
dzam
|
 |
« Reply #128 on: December 19, 2011, 10:26:36 PM » |
|
Nie no dobra kolejki dzis nie byly zle 1h czekania raz mnie wywalilo i czekalem tez 1,5h.Moze by pomyslec o tym innym serwie na np.ciemna strone i twierdza bo naprawde ja malo czasu moge czasami spedzic dziennie na gre a jestesmy caly czas przed premiera co to bedzie jak wyjdzie gra O.O
|
|
|
|
Karslak
|
 |
« Reply #129 on: December 20, 2011, 07:07:55 AM » |
|
Sprawdziłem z ciekawości - 7 rano po premierze, a nasz serwer już ma heavy  No ale to nic bo kilka jest już pełnych
|
|
|
|
dzam
|
 |
« Reply #130 on: December 20, 2011, 07:37:26 AM » |
|
Probuje sie teraz zalogowac jako jedyny serwer o 7:30 rano jestem w kolejce co prawda krotka ale jest...
|
|
|
|
Eor (Czarny)
|
 |
« Reply #131 on: December 20, 2011, 08:30:31 AM » |
|
Ja pierdykam ... 8.30 wtorek, 30 grudnia 2011 r. - serwer full i 249 w kolejce  Jak i 36 innych ... no cóż wracam na jakiś czas do LOTRO a do supportu pisze o zwrot kasy za ten miesiąc
|
|
|
|
Catra
|
 |
« Reply #132 on: December 20, 2011, 08:39:46 AM » |
|
Jezu.. ale wy przeżywacie ... To , że będą kolejki to chyba było wiadome, nie ? To, że dzisiaj premiera nic nie zmienia, bo przecież na chłopski rozum jak ktoś widzi serwer full to założy postać na tym bardziej pustym.
Zreszta chyba lepiej w tą strone niż mają być lagi i pady serwera ...
|
|
|
|
thoern
|
 |
« Reply #133 on: December 20, 2011, 08:43:50 AM » |
|
no to odbyl sie realese, godzina 8:30 rano probuje sie zalogowac i....jestem 220 w kolejce
|
|
|
|
Catra
|
 |
« Reply #134 on: December 20, 2011, 08:48:51 AM » |
|
Z tego co wczoraj było, EA dodaje/poszerza serwery na bieżąco.
Wczoraj kolejka z 1000 na 300-400 spadła w 5 minut.
|
|
|
|