Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16
  Print  
Autor Topic: Rozważania gildiowiczów nt serwerów  (Read 61757 times)
Eor (Czarny)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #120 on: December 19, 2011, 09:09:35 AM »

Eeee tam ... wszyscy przesadzacie. Tak sobie patrze na status serwerów i widzę, że prawie wszystkie są puściutkie ... :o

... o 9.00 w poniedziałek ;D
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #121 on: December 19, 2011, 09:15:27 AM »

Same kolejki nie są tragedią - wystarczy tylko odpowiednio wcześniej się zapisać do kolejki ;) To oczywiście rozwiązanie tymczasowe, ale jak dla mnie na razie styknie.

Dużo większym problemem jest brak systemu rezerwowania miejsca na serwerze przez chociażby kilka minut, po wywaleniu z gry. Jeśli tego nie zmienią to już bardzo duża wtopa.
emssik
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #122 on: December 19, 2011, 11:04:41 AM »

Same kolejki nie są tragedią - wystarczy tylko odpowiednio wcześniej się zapisać do kolejki ;) To oczywiście rozwiązanie tymczasowe, ale jak dla mnie na razie styknie.

Jasne, nie są tragedią, przecież to takie naturalne, że człowiek zaloguje się o 19, a zacznie grać o 21:45.. (średni czas oczekiwania podawany przez serwer to 1:15)... Wkurzające jest to, że nasz serwer, jest jednym z tych najbardziej obciążonych kolejkami.

Dużo większym problemem jest brak systemu rezerwowania miejsca na serwerze przez chociażby kilka minut, po wywaleniu z gry. Jeśli tego nie zmienią to już bardzo duża wtopa.

To jest już jakieś kompletne nieporozumienie, żona jest podpięta przez wifi, i czasami ją wywala z gry... Konieczność odczekania kolejnych 2h+, uniemożliwia dalszą zabawę.

Pozwolę sobie dodać też moją prywatną uwagę do wszystkich "cwaniaczków", logujących się w godzinach porannych i z "śrubokrętem w klawiaturze" przeczekującym do wieczora... Myślę, że brak takowych zmniejszyłby kolejki o dobre 30%...
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #123 on: December 19, 2011, 12:04:42 PM »

Jasne, nie są tragedią, przecież to takie naturalne, że człowiek zaloguje się o 19, a zacznie grać o 21:45.. (średni czas oczekiwania podawany przez serwer to 1:15)...

To kwestia organizacji dnia. I oczywiście indywidualnych możliwości. Po przyjściu z pracy do domu nie rzucam się zazwyczaj od razu do kompa. Trzeba cos zjeść, przytulić żonkę itp. Obecnie jedna z pierwszych czynności która robie jest odpalenie TOR i zapisanie się do kolejki. Za 1,5/2h jest jak znalazł.

Pozwolę sobie dodać też moją prywatną uwagę do wszystkich "cwaniaczków", logujących się w godzinach porannych i z "śrubokrętem w klawiaturze" przeczekującym do wieczora... Myślę, że brak takowych zmniejszyłby kolejki o dobre 30%...

A to faktycznie kawał świństwa. I wiem że takich "cwaniaczków" mamy również w naszej gildii. Z przyjemnością bym to ukrócił, ale raz, że nie ma jak udowodnić że ktoś tak robi (chyba, że się sam przyzna, albo ktoś przyuważy biegającego w ścianę), a dwa że ograniczenie tego na skalę jednej gildii i tak nic nie zmieni.
Axe
Administrator
Bohater
*

« Reply #124 on: December 19, 2011, 01:35:20 PM »

To kwestia organizacji dnia. I oczywiście indywidualnych możliwości. Po przyjściu z pracy do domu nie rzucam się zazwyczaj od razu do kompa. Trzeba cos zjeść, przytulić żonkę itp. Obecnie jedna z pierwszych czynności która robie jest odpalenie TOR i zapisanie się do kolejki. Za 1,5/2h jest jak znalazł.

A no widzisz - nie u wszystkich jest tak pięknie.
Na początku tak własnie robiłem - odpalenie, skolejkowanie i załatwienie wszelkich domowych obowiązków.
Niestety, po patchach o których już wspominałem to awykonalne - z kolejki (serwer full) wyrzuca mnie co jakiś czas z komunikatem Error Code: 1003
I teraz - jeśli kliknę 'ok' i wejdę ponownie w krótkim czasie - ląduję na miejscu zbliżonym do własnego (max. 100 miejsc w tył) co w efekcie daje mi łącznie jakąś dodatkową godzinę czekania.
Za to jak się szybko nie zorientuję, to resetuje mi miejsce w kolejce i wracam na koniec.
Powtórzę tylko dla pełnej jasności - takiego czegoś nie miałem od początku grania - zaczęło się to dopiero po sobotnim patchu  :(

Od supportu dostałem tylko krótką notkę, że wiedza już o takiej sytuacji i obiecują naprawić tak szybko jak tylko będą w stanie.
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #125 on: December 19, 2011, 02:31:58 PM »

100 miejsc to nie godzina czekania - bez przesady. Przy 100tce do końca pomału zasiadam do grania ;)

Problem oczywiście jest duży. Jedni radzą sobie z tym lepiej inni mniej. Musimy to przeczekać.
Jak napisałem wcześniej - jeśli tydzień, maks dwa po premierze nic się nie zmieni będziemy zastanawiać się nad zmianami.
Axe
Administrator
Bohater
*

« Reply #126 on: December 19, 2011, 02:54:45 PM »

100 miejsc to nie godzina czekania - bez przesady. Przy 100tce do końca pomału zasiadam do grania
100 miejsc to tylko z jednego wyrzucenia  - przy średniej wyrzucania plus-minus co 10min. to suma sumarum godzina wyjdzie jak nic ;)
Garethir
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #127 on: December 19, 2011, 03:33:01 PM »

To jak ktoś ma możliwość, to niech odpali sobie jakiś program ze zdalnym pulpitem i będąc jeszcze w pracy odpali SWTOR, zaloguje się, kolejka będzie lecieć a po przyjściu do domu będzie trzeba krócej czekać :)
dzam
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #128 on: December 19, 2011, 10:26:36 PM »

Nie no dobra  kolejki dzis nie byly zle 1h czekania raz mnie wywalilo i czekalem tez 1,5h.Moze by pomyslec o tym innym serwie na np.ciemna strone i twierdza bo naprawde ja malo czasu moge czasami spedzic dziennie na gre a jestesmy caly czas przed premiera co to bedzie jak wyjdzie gra O.O
Karslak
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #129 on: December 20, 2011, 07:07:55 AM »

Sprawdziłem z ciekawości - 7 rano po premierze, a nasz serwer już ma heavy :P No ale to nic bo kilka jest już pełnych ;)
dzam
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #130 on: December 20, 2011, 07:37:26 AM »

Probuje sie teraz zalogowac jako jedyny serwer o 7:30 rano jestem w kolejce co prawda krotka ale jest...
Eor (Czarny)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #131 on: December 20, 2011, 08:30:31 AM »

Ja pierdykam ... 8.30 wtorek, 30 grudnia 2011 r. - serwer full i 249 w kolejce :o

Jak i 36 innych ... no cóż wracam na jakiś czas do LOTRO a do supportu pisze o zwrot kasy za ten miesiąc :)
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #132 on: December 20, 2011, 08:39:46 AM »

Jezu.. ale wy przeżywacie ... To , że będą kolejki to chyba było wiadome, nie ? To, że dzisiaj premiera nic nie zmienia, bo przecież na chłopski rozum jak ktoś widzi serwer full to założy postać na tym bardziej pustym.

Zreszta chyba lepiej w tą strone niż mają być lagi i pady serwera ...
thoern
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #133 on: December 20, 2011, 08:43:50 AM »

no to odbyl sie realese, godzina 8:30 rano probuje sie zalogowac i....jestem 220 w kolejce  :o
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #134 on: December 20, 2011, 08:48:51 AM »

Z tego co wczoraj było, EA dodaje/poszerza serwery na bieżąco.

Wczoraj kolejka z 1000 na 300-400 spadła w 5 minut.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16
  Print