Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16
  Print  
Autor Topic: Rozważania gildiowiczów nt serwerów  (Read 61757 times)
panzar
Jeździec
**

Also Known As "Forren-Midosea"

« Reply #165 on: December 21, 2011, 10:36:06 AM »

stań w kącie i wciśnij num lock
Modnok
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #166 on: December 21, 2011, 11:00:36 AM »

Nie pomaga już próbowałem, po pewnym czasie tak po około 15min powoli następuje odliczanie w celu usunięcia z serwera. Ale też pewnie to próbowałeś więc pewnie wiesz o tym? ;)
panzar
Jeździec
**

« Reply #167 on: December 21, 2011, 11:03:52 AM »

Próbowałem i mi działało. 3h tak przeafkowałem. Zaznaczam tylko że dziś pojawiły się jakieś łatki więc możliwe że już to załatali. Oczywiście pozostaje też jeszcze kwestia zwykłego dc, więc i tak nie była to metoda idealna.
Gwynbleeid
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #168 on: December 21, 2011, 11:10:56 AM »

stań w kącie i wciśnij num lock
Ja jestem po jasnej stronie mocy i nie będę blokował ludziom gry :)
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #169 on: December 21, 2011, 11:14:58 AM »

http://www.swtor.com/community/showthread.php?p=570994#edit570994

W skrócie - monitorują sytuację na najbardziej przeludnionych serwerach, mogą jeszcze podnieść cap (o niewiele ale mogą:) ale póki co tego nie robią bo boją się jeszcze większego napływu nowych graczy.
Myślę że najdalej po nowym roku sytuacja się trochę uspokoi i kolejki spadną do znośnych rozmiarów - np. tak jak teraz - 11 rano i 400 osób w kolejce:)
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #170 on: December 21, 2011, 11:25:00 AM »

Próbowałem i mi działało. 3h tak przeafkowałem. Zaznaczam tylko że dziś pojawiły się jakieś łatki więc możliwe że już to załatali. Oczywiście pozostaje też jeszcze kwestia zwykłego dc, więc i tak nie była to metoda idealna.

Dzięki za blokowanie wejścia do gry. Właśnie przez takie akcje czekamy po 2 h w kolejkach.
Na Twoim miejscu wstyd by mi było oficjalnie się do takich numerów przyznawać.
Kedwa
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #171 on: December 21, 2011, 11:41:04 AM »

Dziennik pokładowy - 11:40 - 650 ludziów w kolejce - to robi się coraz bardziej żenujące ...
panzar
Jeździec
**

« Reply #172 on: December 21, 2011, 11:44:50 AM »

Dzięki za blokowanie wejścia do gry. Właśnie przez takie akcje czekamy po 2 h w kolejkach.
Na Twoim miejscu wstyd by mi było oficjalnie się do takich numerów przyznawać.
Wybacz ale nie chciało mi się później stać jak pajac 1.5h w kolejce powodowanej niekompetencją BW.
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #173 on: December 21, 2011, 12:27:31 PM »

Za to my jak pajace stoimy. Szkoda mi słów.
Twardowski (Meribas)
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #174 on: December 21, 2011, 12:31:29 PM »

A może jako Twierdza machnęlibyśmy jakąś petycję? Wiem, że pewnie nic nie da, ale niezwykle irytuje mnie fakt że 1/2 czasu gry spędzam w kolejkach. Uzbierało mi się tego już prawie 30 godzin. Parę dni temu czekając przygotowałem ciasto francuskie od podstaw... Rogaliki były pyszne, ale nie tym się kierowałem decydując się na Starą Republikę ;)   
Girwan
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #175 on: December 21, 2011, 01:08:20 PM »

a może przenieśmy się całą gildią na inny serwer?

jest 13:00 i mam 1040 osób w kolejce przed sobą

porażka ...
Fantazmagori
Weteran
**

« Reply #176 on: December 21, 2011, 01:09:11 PM »

no to jest fest 13:08 i 1040osób w kolejce :D

P.S ja już się nie przenoszę 28lvl nie chce mi się na nowo farmić :)
Modnok
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #177 on: December 21, 2011, 01:13:48 PM »

a może przenieśmy się całą gildią na inny serwer?

jest 13:00 i mam 1040 osób w kolejce przed sobą

porażka ...

Bardzo uprzejmie Cię proszę o czytanie całego tematu a nie tylko ostatniej strony. Były już tego typu pytania oraz padły odp na nie. Nie ma sensu ciągłe powtarzanie się. Tylko "spamuje"
Khelegros
Radny
Forum Addict

« Reply #178 on: December 21, 2011, 01:18:49 PM »

Nie ma póki co opcji żeby Twierdza jako gildia się przenosiła na inny serwer. Ludzie mają już postacie na sporych lvlach, a opcji migracji póki co nie ma z tego co wiem. Poza tym nie ma gwarancji, że serwer który dzisiaj jest pusty za dwa - trzy dni nie będzie również full. Wali do gry spora liczba graczy, która nie przynależy jeszcze do żadnej gildii (wydaje mi się, że więcej tych bezgildiowców jest niż osób zrzeszonych) i oni będą wchodzić w pierwszej kolejności na serwery bez kolejek i zapełniać je raz dwa.
Rozumiem frustracje niektórych, ale trza jakoś ten niezbyt przyjemny okres przeczekać zakładając tymczasowego alta na innym serwerze czy wyczekując w tych kolejkach i liczyć, że szybko się problem rozwiąże. Ja też w tych kolejkach czekam i ból współdziele ;].

Trudno wymagać czytania całych tematów jeżeli rosną w szybkim tempie, ale dwie strony wcześniej pisałem już o ewentualnych przenosinach. Póki co z mojego punktu widzenia przenosiny całej gildii nie mają sensu i są na tym etapie średnio wykonalne więc proszę się uzbroić w cierpliwość. Sytuacja jest żenująca, ale to nie nasza wina i trzeba czekać na rozwiązanie sprawy przez producentów.
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict
*

KoHaniutka

« Reply #179 on: December 21, 2011, 01:48:19 PM »

W kwestii blokowania - dzisiaj mąż był w solo instancji i zadzwonił telefon, on odszedł do kompa, a postać biegla w miejscu - po mniej więcej minucie wywaliło go z gry. Wkurzył sie niemiłosiernie, jak wrócił (po dwóch minutach) i okazało się, że jest na 140 miejscu w kolejce.  Znaczy się, że wprowadzili łatkę (taką, jak w WoW), że nie da się blokować w ten sposób miejsca na serwerze. Szkoda tylko, że margines czasowy jest tak krótki, bo w tym momencie dotyka tez to osóby, które poza gra maja też inne sprawy :)
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16
  Print