Nie ma póki co opcji żeby Twierdza jako gildia się przenosiła na inny serwer. Ludzie mają już postacie na sporych lvlach, a opcji migracji póki co nie ma z tego co wiem. Poza tym nie ma gwarancji, że serwer który dzisiaj jest pusty za dwa - trzy dni nie będzie również full. Wali do gry spora liczba graczy, która nie przynależy jeszcze do żadnej gildii (wydaje mi się, że więcej tych bezgildiowców jest niż osób zrzeszonych) i oni będą wchodzić w pierwszej kolejności na serwery bez kolejek i zapełniać je raz dwa.
Rozumiem frustracje niektórych, ale trza jakoś ten niezbyt przyjemny okres przeczekać zakładając tymczasowego alta na innym serwerze czy wyczekując w tych kolejkach i liczyć, że szybko się problem rozwiąże. Ja też w tych kolejkach czekam i ból współdziele ;].
Trudno wymagać czytania całych tematów jeżeli rosną w szybkim tempie, ale dwie strony wcześniej pisałem już o ewentualnych przenosinach. Póki co z mojego punktu widzenia przenosiny całej gildii nie mają sensu i są na tym etapie średnio wykonalne więc proszę się uzbroić w cierpliwość. Sytuacja jest żenująca, ale to nie nasza wina i trzeba czekać na rozwiązanie sprawy przez producentów.
Podpisze sie pod przedmowca - powinnismy uzbroic sie w cierpliwosc.
Gra dopiero co ruszyla oficjalnie wczoraj (20.12.2011).
Sa bardzo spore szanse ze ludzie nie zwiazani z jakakolwiek gildia sami sie przeniosa na inny serwer, tudziez zaloza tam nowe postacie, jednoczesnie odciazajac nasz serwer.
Bioware pracuje rowniez nad Char Transfer (nie podali jeszcze ETA), wiec jak bedzie bardzo zle to w przyszlosci bedzie mozna przeniesc swoja postac gdzies indziej. Pytanie tylko czy bedzie to free migration czy paid migration.
Gra oficjalnie ma mniej niz 2 dni, na wszytsko potrzeba czasu. Fakt ze kolejki sa straszne ale jestem przekonany ze za miesiac to wsyztsko sie unormuje. Minie szal i bedzie spokoj.
Na koniec cos na poprawienie humorow:
Dla tych ktorzy nie lubia czekac podaje sprawdzone i przetestowane rozwiazanie jak uniknac kolejek.
Jedyne wymaganie to Bot typu zona (dziewczyna) / maz (chlopak) z pakietem -- "Nie grajacy(a) w gry MMO i bedacy przed nami w domu". Mozna ewentualnie rowniez zadowolic sie wersja typu Rodzic lub wspollokator ale moze byc troszke trudniej. Wersja Dziecko z reguly prowadzi do konfliktow interesow.
Bota nalezy tak zaprogramowac by na mniej wiecej godizne przed waszym przybyciem do domu, ustawil wasze konto w kolejce na serwer. W sytuacji kiedy zaloguje sie szybciej niz wy wrocicie, nalezy bota poinstruowac by raz na kilka minut podchodzil i klikal w spacje (oczywiscie po wczensiejszym wybraniu jakiejkolwiek postaci i wejsciu do gry)
Sposob przetestowany i niezwykle skuteczny.
Goraco polecam