Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
Autor Topic: Płatnosc_SW_Zle_EA  (Read 17349 times)
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #15 on: December 22, 2011, 03:21:04 PM »

sry ale to jest utrudnianie życia i wyłudzanie kasy. na ki grom mam wpisywać numer kk lub kupować pre paid skoro mam jeszcze 30 dni wliczone w cenę pudła? imo to jest jedna z wielu paranoi marketingowych XXI wieku.
Może i jest utrudnieniem, nie twierdze, że nie. Ale zostaliście o tym poinformowani przed zakupem. Więc pretensję możecie miec tylko do siebie.
panzar
Jeździec
**

Also Known As "Forren-Midosea"

« Reply #16 on: December 22, 2011, 03:31:50 PM »

Wiem dlatego nie płaczę że są teraz problemy. Chodzi mi o coś zupełnie innego.
Kupujesz coś, a do tego musisz kupić jeszcze coś aby skorzystać z tego co kupiłeś wcześniej. debilizm i wyłudzanie.
Khelegros
Radny
Forum Addict

« Reply #17 on: December 22, 2011, 03:33:33 PM »

Sprawa była jasna w kontekście dłuższej gry i było wiadomo, że po jakimś czasie zdefiniowanie na swoim koncie tych form płatności będzie wymagane. Natomiast zgadzam się poniekąd, że wykorzystanie tych trzydziestu dni w momencie zakupu gry mogło być nie do końca jasne i też myślałem, że pograć będzie można do stycznia bez jakiegokolwiek deklarowania się z planem płatności więc rozumiem jedną i drugą stronę.

Ja kredytówki też nie mam, ale zwykła płatnicza z BZW wystarczyła na ten moment. Najprawdopodobniej w styczniu jednak anuluje i zakupie pre paida chociaż ciężko na dzień dzisiejszy mówić bo nie wiadomo czy nie będzie jakiś zmian w cenach.
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #18 on: December 22, 2011, 03:41:08 PM »

Ano bo jest jeszcze taka sprawa, ze nie ma juz czegoś takiego jak kredytówka/debetówka . Te karty straciły swoje nazewnictwo/rolę jakis czas temu. Ja mam zwykla debetowke w Aliorze a płace nią w cały świat.  Więc jesli tylko mamy przypisany CVV nie powinno być problemu nawet jesli w nazwie nie mamy słowa Kredytowa.
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #19 on: December 22, 2011, 04:08:16 PM »

Komuś się udało wejść na tą głupią stronę?
Nepher
Lotro Officer
Forum Addict
*

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to?

« Reply #20 on: December 22, 2011, 04:19:32 PM »

PayPal niestety nas nie ratuje ponieważ jeśli do PayPal nie ma przypisanej karty to operacja kończy się niepowodzeniem.

To bardzo dziwne, bo byla by to pierwsza gra, ktora robi taki problem. Konta PP nie mam i nigdy nie mialem powiazanego z CC i dotad udawalo mi sie bezproblemowo placic abonament w paru grach MMO.
Cypisek
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

SWTOR Bounty Hunter Migotka

« Reply #21 on: December 22, 2011, 04:35:19 PM »

Powinienem kupić i wpisać kod z time card wczoraj.
Dzisiaj kolejka na stronie swtor, a na kod z game code czekam już godzine, a zawsze trwało to nie więcej niż 5 min. :(
Luna
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #22 on: December 22, 2011, 04:43:36 PM »

Nie przypominam Sobie premiery gry MMO, w której nie było potrzeby podania informacji o CC lub prepaida przy aktywacji gry  z określeniem terminu subskrypcji - płacę od 2003.

To co na pewno mnie zdenerwowało , to ceny w złotówkach :/ na równi z prepaidami - kurde niejednokrotnie było tak , że cena przy płaceniu kartą była zdecydowanie niższa niż cena prepaidu ( zwłaszcza jak Euro było poniżej 4 zł)
A teraz za 3 miesiące oszczędzasz 10 zł ( 179 bodajże z tego co pamiętam).
L.

Cypisek
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

SWTOR Bounty Hunter Migotka

« Reply #23 on: December 22, 2011, 05:04:38 PM »

EA dało ciała po całości.
Kolejki na serwery jestem w stanie przełknąć.
Ale żebym nie mógł się zalogować na stronę żeby aktywować subskrybcję to już za dużo.

Mam ich głęboko w d... idę się wyżyć w Battlefielda 3.

Luna pisałem wcześniej takie rozwiązanie było w Aion.

Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #24 on: December 22, 2011, 05:05:47 PM »

Luna pisałem wcześniej takie rozwiązanie było w Aion.

I w WAR ;)
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #25 on: December 22, 2011, 05:36:17 PM »

takie wymagania to już chyba standard...
bo czytam na forum o tym już przy okazji premiery kolejnej gry
i myślałem , że wszyscy się już przyzwyczaili do takiej procedury

- oczywiście czy to uzasadnione, czy nie.. to oddzielna sprawa   :o
Maaro
Jeździec
**

« Reply #26 on: December 22, 2011, 05:37:05 PM »

Nie przypominam Sobie premiery gry MMO, w której nie było potrzeby podania informacji o CC lub prepaida przy aktywacji gry  z określeniem terminu subskrypcji - płacę od 2003.

Piszesz jakbyś grał we wszystkie mmo jakie ukazały się od tego 2003 roku. Ja ostatnio grałem w AoC od 2009 do 2010 i pierwsze dokupienie abonamentu miałem po 30 dniach grania. Nikt ode mnie nie wymagał rejestrowania CC przed rozpoczęciem gry.

Inną sprawą jest to, że nie można wymagać od kogoś kto zobaczy pudełko z grą na półce sklepowej, żeby przed zakupem jej przeszukał internet próbując znaleźć informacje które powinny być umieszczone na pudełku. Stwierdzenie że gra wymaga m.in. "weryfikacji metody płatności przed uzyskaniem dostępu do gry" nie mówi nic o konieczności posiadania CC lub zakupu pre-paida od razu z w/w pudełkiem.
Samo znaczenie słowa "weryfikacja" nie nasuwa skojarzeń o konieczności poniesienia dodatkowych, natychmiastowych opłat.
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #27 on: December 22, 2011, 05:53:19 PM »

Ok w kwestiach bankowych nie jestem specjalista i nie bardzo sie orientuje na tych wszystkich kartach kredytowych, debetowych, przedpłaconych.

Ale okazało się że TOR przyjął moją zwykłą kartę debetową (bankomatowa jak kto woli) z Millenium - i mam aktywną subskrypcje ;)
Eldricht.
Weteran
**

« Reply #28 on: December 22, 2011, 05:55:30 PM »

A ile czekałeś aż wejdziesz na stronę? Ja czekam na razie 30min.
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #29 on: December 22, 2011, 06:05:56 PM »

Od rana z różną częstotliwością sprawdzałem i była dupa. Dopiero jakieś 30min temu mnie wpuściło. Myślałem że już poradzili sobie z korkami, ale teraz widzę że znowu nie można wejść.

Ciekawostka - z mojego konta zniknęło na rzecz www.swtor....  5zł!
Ktoś ma może pojęcie dlaczego?
Pages: 1 [2] 3 4
  Print