Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18
  Print  
Autor Topic: ..::Dobry film::..  (Read 125244 times)
Milo
Przybysz.
Super Bohater
*

Why so serious... Its only a game.

« Reply #210 on: March 20, 2012, 06:48:44 PM »

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-27798

Naprawdę nie wiedziałem gdzie to umieścić ;)

Juz z dobry rok temu pojawiły sie pierwsze zwiastuny tego... na pierwszy rzu oka mocny LOL, ale jako fan SF napewno z ciekawości zobacze, choc nie spodziewam sie nieczego dobrego...

PS. Fajny temat ktos podłapał... Kilka razy spotkałem sie z "legenda" ze III rzesza podbiła jako pierwsza kosmos i miała tajna baze na księżycu...
Khelegros
Radny
Forum Addict

« Reply #211 on: March 20, 2012, 10:39:10 PM »

Nie ma lipy muzykę robi Laibach ;D.
Germion
Radny
Super Bohater

Addicted to alts

« Reply #212 on: March 25, 2012, 12:51:49 PM »

Ostatnio bardzo się wciągnąłem w serial Big Bang Theory (Teoria wielkiego podrywu) - kapitalne, Sheldon jest po prostu genialny.
Nepher
Lotro Officer
Forum Addict
*

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to?

« Reply #213 on: March 25, 2012, 01:10:02 PM »

knock, knock .. Germion . knock, knock .. Germion . knock, knock .. Germion . knock, knock .. Germion . knock, knock .. Germion . a Penny ? :P
Fearfin
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #214 on: March 25, 2012, 02:12:28 PM »

Ostatnio bardzo się wciągnąłem w serial Big Bang Theory (Teoria wielkiego podrywu) - kapitalne, Sheldon jest po prostu genialny.

Nawet fajny - oglądam czasem na Comedy Central. Jednak irytujące jest to,że lecą tylko powtórki :)

Jedank z Comedy Centralowych najbardziej lubię i polecam How I met your mother - no po prostu legen...darne!
Rudobrody
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #215 on: May 18, 2012, 03:06:16 PM »

Zapowiada się niezła parodia :)

Ronal the Barbarian Trailer 2012 http://www.youtube.com/watch?v=MYdpCccFRzc

motywy z Conana, Heavy Metal, Baldurs Gate, Diablo, WOW? hmm... mieszanka wybuchowa.

http://www.youtube.com/watch?v=VfHDtY_x1Bc

Rudobrody
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #216 on: May 22, 2012, 11:51:20 PM »

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-27798

Naprawdę nie wiedziałem gdzie to umieścić ;)

Juz z dobry rok temu pojawiły sie pierwsze zwiastuny tego... na pierwszy rzu oka mocny LOL, ale jako fan SF napewno z ciekawości zobacze, choc nie spodziewam sie nieczego dobrego...

PS. Fajny temat ktos podłapał... Kilka razy spotkałem sie z "legenda" ze III rzesza podbiła jako pierwsza kosmos i miała tajna baze na księżycu...

odświeżę temat, bo właśnie oglądnąłem film w kinie (wraz z dwoma innymi osobami na sali :) ) i jestem pod wrażeniem. Moim zdaniem najlepszy nie-amerykański film SF ostatnich lat. I nie sądzę aby mógł powstać w USA taki film - za dużo w nim krytycznego spojrzenia na USA i panujący na Ziemi ład. A końcówka jest kwintesencją całej tej krytyki. Czy jest to zatem komedia, czy film "na poważnie" - czasem trudno odróżnić.
Momentami, aż trudno uwierzyć, że to praktycznie film fanowski. Szczerze polecam.
Fearfin
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #217 on: June 20, 2012, 12:24:30 AM »

Ostatnio byłem na dwóch filmach które jakoś mnie nie zachwyciły. Pierwszy to ''Dyktator'' - Po prostu słaby,mało śmieszny i ohydny. Drugi to mianowicie ''Szepty'' - 2/3 filmu bardzo fajne jednak końcówka...słaba :)
Arthua
Gość
« Reply #218 on: August 01, 2012, 08:32:07 AM »

Wczoraj byłem na Prometeuszu, imo momentami film przypomina stare dobre filmy sf, ale nie o tym chciałem napisać, może trochę na przekór wątkowi, czyli "dobry" film ;), przed Prometeuszem zobaczyłem reklamę filmu, która zmroziła mi krew w żyłach. W reklamie pokazane są po kolej sceny ... gabinety prezydenckie ... prezydent A.Lincoln ... wojna secesyjna ... myślę sobie jakiś film historyczny ... ale potem nagle zaczęły latać ciała w powietrzu ... pokazana siekiera pokrywana srebrem ... a potem to już jazda matrix + van hellsing ... oczy robiły mi się jak talerzyki ... a na koniec tytuł - Abraham Lincoln - pogromca wampirów ... koparka mi opadła i wpadłem w niepohamowany śmiech, zresztą jak i połowa sali. Nie wiem czy już żyjemy w takich czasach że wszystkie tematy na zrobienie dobrego filmu zostały wyczerpane i trzeba robić "taaakie" filmy aby nakręcić cokolwiek?.
Fearfin
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #219 on: August 01, 2012, 09:41:15 AM »

Też to widziałem :P Lincoln łowca wampirów :P Ma siekierospluwę :P
Gefaran
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

Shapeshifter

« Reply #220 on: August 13, 2012, 10:31:28 AM »

Ta, Lincoln mnie też przyprawił o zwis szczęki. Tylko jeszcze chciał bym przestrzec przed 'Prometeuszem'. Jak ktoś oglądał i polubił 'Obcego' to niech nie idzie. Ten film z założenia miał być chyba takim preludium do 'Obcego' a wyszło narcystyczne nihil novi w którym R.S. zachwyca się sam nad sobą i tym, że kiedyś z takim sukcesem udało mu się zrobić właśnie 'Obcego'. W "Prometeuszu' nie było absolutnie nic ciekawego, nic zaskakującego.. taki 'Obcy' z innymi aktorami i wodzeniem widza za nos obietnicą czegoś nowego.
yarpen
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #221 on: August 13, 2012, 11:34:54 AM »

Też to widziałem :P Lincoln łowca wampirów :P Ma siekierospluwę :P

Heh, a nasz ostatni film o Wałęsie.... no cóż, lipa :)
Arduneth
Administrator
Super Bohater
*

« Reply #222 on: December 16, 2012, 02:42:36 PM »

z filmów które ostatnio widziałem i polecam:

End of Watch - styl reality TV (kręcony z ręki) o 2 policjantach którzy wplątują się w niezbyt ciekawą sytuację: sensacja, akcja, całkiem solidnie zrobiony film, jedyne co bym zmienił to samiutką końcówkę/ostatnią scenę

The Departed - Matt Damon, Leo DiCaprio, Wahlberg, Martin Sheen, Jack Nicholson, dość nowy film w reżyserii Scorsese,  dość ciężki miejscami zahaczający o temat lojalności i uczciwości, wręcz niehollywoodzki i przykuwający uwagę do końca z ciekawymi bohaterami (zaczynam coraz bardziej lubić aktorstwo DiCaprio m.in. za takie filmy)

Boy Wonder - nastoletni chłopak był przed 10 laty światkiem jak jego matka ginie w trakcie napadu co odcisnęło na nim swoje piętno, ciekawe studium tego jakie konsekwencje może mieć chęć zemsty czy ogólnie "walki ze złem" z mistrzowską końcówką i mocno niejednoznacznymi postaciami
Utumo
Lotro Officer
Super Bohater
*

« Reply #223 on: December 28, 2012, 07:54:47 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=3j7d3lIAkes
Iago
Wojownik Twierdzy
Super Bohater
*

« Reply #224 on: January 19, 2013, 01:48:33 AM »

Django.

Po trzech filmach, które albo po prostu były gówniane (Kill Bill v2, Deathproof) albo obrażały inteligencję widza (Deathproof, Inglorious Basterds) Tarantino wreszcie zrobił film dobry. Owszem, parodiujący klasykę kina gatunkowego (spaghetti wester, blaxploitation), z prostym scenariuszem. Ale dobry. Zabawny. Z zajebistą muzyką. I większym stężeniem "czarnuchów" na metr kwadratowy niż Harlem.

A scena z pre-KKK "rzondzi".
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18
  Print