Pages: [1]
  Print  
Autor Topic: Order - Leegun  (Read 5014 times)
Leegun
Przybysz
*

« on: October 03, 2008, 11:23:28 AM »

1. Imie: Leszek  Nick: Leegun

2. Frakcja: Order  Klasa: Archmage 15lvl

3. Doświadczenie: Risk Your Life, Lineage2, Age Of Conan

4. Potwierdzenie przeczytania regulaminu i zaakceptowania go:   Yes

5. O sobie: Od 2 lat mieszkam w UK. Pracuję, uczę się języka. Lubię dobrą muzykę, film, książkę. W związku z tym że ciągle pada deszcz chciałbym sobie poprawić humor grając w dobrą grę.

6.  Dlaczego Twierdza? Nazwa gildii budzi respekt, hierarchia, czytelne i dobrze prowadzone forum, dojrzałość emocjonalna członków, przejrzystość zasad, jasno określone cele, aktywność na forum
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #1 on: October 03, 2008, 12:04:47 PM »

Serdecznie zapraszam, daj /tell do któregoś z oficerów, ja przez ostatnie 2-3 dni mam taki bajzel z robotą że wpadam na godzinkę lub dwie około 24.00  >:(
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #2 on: October 03, 2008, 05:16:59 PM »

go: [/color]  Yes

dojrzałość emocjonalna członków

oj..
na to bym za nadto nie liczył, bo gra nakręca emocje
no chyba że..
w porównaniu do innych gildii z przewagą "młodzieży"

ale zapraszam do wspólnej zabawy..
Vallathorn
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #3 on: October 04, 2008, 12:38:37 AM »

Do jasnej cholery ten gosc needowal na wszystko przy obrinie keepa w barak varn....psujesz nam dobre imie takim zachowaniem !!!
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #4 on: October 04, 2008, 12:14:48 PM »

To może spokojnie wyjaśnijmy na czym polega need-greed, i jaka jest etykieta gry w MMO? Ba albo człowiek nie wie i nie umie, albo jest ninja. A ninja u nas miejsca nie zagrzeje...
Giliarwe
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #5 on: October 04, 2008, 03:12:17 PM »

wedlug mnie trza objasnic i wykopac tego pana... ja sie do niego wczoraj caly wieczor dobijalem i na /tell i na /gu.
Leegun
Przybysz
*

« Reply #6 on: October 05, 2008, 12:35:20 AM »

Po pierwsze nie wiem na czym polega need-greed, ponieważ myślałem że każdy naciska NEED a losowo wybiera kto dostanie daną rzecz. Po drugie odpisalem Giliarwe że nie zauważylem że do mnie pisze i sie zapytalem co chce, ponieważ jak cofnołem czata to bylo tylko hello, czesc, hi ! Po trzecie strasznie nerwowo tu. A nie wszyscy są tacy mądrzy i wszystko wiedzący. Ja na przykład dopier sie ucze tej gry. No i generalnie dziękuje za miłe powitanie  :-\
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #7 on: October 05, 2008, 12:49:33 AM »

Nie nerwowo, tylko pytaj jak czegoś nie wiesz, a zawsze Ci ktoś wszystko wyjaśni.
Klikaj NEED jak ten item jest dla ciebie, twojej klasy i jest lepszy niż masz i chcesz go używać. Tylko wtedy. Kiedy chcesz ten item sprzedać klikaj GREED, ale wtedy kiedy on nie jest "bind on pickup" lub "bound on pickup" bo wtedy kiedy go podniesiesz, to będziesz go mógł sprzedać tylko do NPCa vendora a nie na Auction House. Żaden inny gracz poza tobą nie będzie go mógł dostać.
Wolebor
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #8 on: October 05, 2008, 12:59:48 AM »

Przed chwilą opisałem cały system need/greed w szczegółach i jak chciałem postnąć to mi wyskoczyło że mnie wylogowało  ;D Na szczęście Karolus mnie zdublował. Napisze tylko że pamiętam swoje początki w WoWie i to że była to dla mnie czarna magia dopóki ktoś mi tego nie wytłumaczył. Teraz weszło mi to w krew jak pewnie większości z nas, chociaż do tej pory wstydze się kilku swoich needów z początku swojej przygody z mmo.
Grinch/Sheen
Weteran
**

« Reply #9 on: October 05, 2008, 01:02:30 AM »

Jezeli sie uczysz to wszyscy rozumiemy i nikt do ciebie pretensji nie bedzie mial. Przypadkiem zrobiles cos co jest BARDZO ZLE widziane w srodowisku gier mmo.
A wiec dla wyjasnienia:
NEED (z ang. potrzeba)  wtedy gdy potrzebujesz danego przedmiotu/masz zamiar go nosic bo masz gorszy, no i oczywiscie patrz czy jest on dla twojej klasy postaci
GREED (z ang. chciwosc) praktycznie mozesz wciskac zawsze, wiekszosc tak robi gdy przedmiot ma dla niego wartosc pieniezna (do sprzedania), czy tez nie jest dla niego zbyt wazny
PASS wtedy gdy rezygnujesz z przedmiotu

Oczywiscie po kazdej z obu opcji jest losowanie kto go wygrywa.

Tak wiec zanim wcisniesz need zawsze sprawdz co to za przedmiot i czy naprawde go potrzebujesz bardzo. Jezeli ciagle ty needowales z tego powodu sporo ludzi moglo nie dostac sprzetu ktory by im bardzo pomogl w grze. Osobe taka nazywa sie NINJA LOOTEREM i zazwyczaj jak sie to powtarza czesto ludzie nie beda chcieli cie brac do grup etc., opinia ta bedzie takze utozsamiana z gildia, do ktorej przynalezysz.
Gdybys czegos nie wiedzial czy nie rozumial zawsze pytaj na forum lub czacie w grze, zawsze ktos ci pomoze.
Pozdrawiam i do zobaczenia w grze.

A Karolus to mnie ubiegl................wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #10 on: October 05, 2008, 01:15:11 AM »

dobrze byłoby chyba te zasady umieścić gdzieś na ogólnym..
bo sporo osób zaczynających grę może mieć z tym kłopot

dla pełnej jasności tych opisów dodałbym
/ co może nie być oczywiste dla wszystkich/
że GREED bierze udział w losowaniu jedynie wtedy gdy nikt z grupy NEEDA nie nacisnął
Leegun
Przybysz
*

« Reply #11 on: October 05, 2008, 09:42:25 AM »

dziękuje za wyjaśnienie. rozumie teraz zaniepokojenie kilku wojowników świtła  :)  dobre imie i honor są ważne. moja kulpa, więcej sie to nie powtórzy.
Giliarwe
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #12 on: October 05, 2008, 11:16:55 AM »

oby... życzę miłej gry...
Axe
Administrator
Bohater
*

« Reply #13 on: October 05, 2008, 11:27:26 AM »

No i pięknie - i wszystko jasne :)
Pozdrawiam i miłego grania życzę.

A w związku z wyjaśnieniem sprawy i skruchą winowajcy - wątek zamykam.
Opis 'need, greed, pass' w powstał w odpowiedmin wątku i jeśli ktoś ma coś do dodania proszę o PM.
Pages: [1]
  Print