|
Sayver
|
 |
« Reply #285 on: August 09, 2011, 02:50:40 PM » |
|
|
|
|
|
Naixenia
|
 |
« Reply #286 on: August 09, 2011, 04:53:29 PM » |
|
Na serwerze PvE też będziemy mogli robić ustawki. Przecież już to tłumaczyliśmy.
Serwery PvP - będą działały na zasadzie "Open", czyli walczyć z graczem przeciwnej frakcji będzie można wszędzie.
Serwery PvE - walki tylko w wyznaczonych rejonach mapy.
Ja zawsze nastawiony będę na PvP ale taki układ serwerów skłania mnie do wyboru serwera PvE (czyli system jaki obecnie mamy w WAR).
Wlasnie dla mnie lepsze jest Open PVP  niz zone , bo tak mozemy sie ustawic na krainie gdzie nie bedzie przeszkadzal PUG...  no i dla mnie jest wieksza zabawa na realmach open PVP ( walki w high end zone'ach  ) bo wyznaczone zone'y sa dla mnie troche glupie bo nie zawsze tam bedzie wiara ,a jak bedzie to moze byc zbyt duzo  ... skolei latwiej w przyszlosci bedzie zabijac BoT'y ktore beda farmily jakies materialki ;-) bo napewno takowe w przyszlosci beda
|
|
|
|
Betrezen
|
 |
« Reply #287 on: August 09, 2011, 08:08:12 PM » |
|
Wtrącę się, mimo iż nie zamierzam grać od samego początku. Jestem zainteresowany grą, ale poczekam na pierwsze reakcje. A wtrącę się ponieważ ciekawi mnie temat PvP i wyboru serwera dla Twierdzy. Sam bardzo lubię ten element gry i uważam, że jeśli go nie ma to gra zwyczajnie nie spełnia moich oczekiwań. Zawsze dochodzi do momentu, w którym "nie ma co robić". Jednak skłaniam się ku serwerom bez otwartego PvP z powodów, które już tutaj były przytaczane, a głównie ogólnie lubianego gankowania  Poza tym czasem przydaje się odrobina spokoju, a nie ciągłe spoglądanie za plecy żeby przypadkiem ktoś mi ich nie pociął swoja jarzeniówka. Do pewnego momentu śledziłem wszystkie informacje na temat gry i życzę jej jak najlepiej. Oby była udaną produkcją bo chętnie się zanurzę w świat SW. Mam tylko nadzieję, że kiedy się zdecyduję będzie z kim grać i nie stanie się to, co stało się z tą mroczniejszą stroną Twierdzy w Warhammerze (skądinąd grze z bardzo dobrym PvP).
|
|
|
|
|
|
Modnok
|
 |
« Reply #289 on: August 16, 2011, 01:51:08 PM » |
|
O to ciekawa informacja. Ale i tak z tego co jest tam napisane wynika, że w naszym przypadku to testy gildi zaczną się tak samo jak dla zwykłych graczy. To, że jesteśmy gildą tylko zwiększa naszą szanse na udział w testach no i to, że nie małą do tego gildą. Oby tylko nasz szef powiadomił nas wszystkich
|
|
|
|
Khelegros
|
 |
« Reply #290 on: August 16, 2011, 02:06:23 PM » |
|
Spokojnie panel gildyjny odwiedzam na bieżąco także jak tylko pojawią się jakieś nowe opcje z udziałem w becie czy np. wyborem wrogiej gildii dam znać ;]. Kryteria jak widać spełniamy więc zostaje tylko czekać na zaproszenie ;]. W kwestii rozmiarów za duzi też póki co nie jesteśmy, ale wg. tego co napisali nie ma to znaczenia (tu bym obstawiał, że pewnie jakieś znaczenie jednak będzie miało + może będą zapraszać na podstawie ilości wykupionych preorderów, ale to czyste spekulacje).
|
|
|
|
Gefaran
|
 |
« Reply #291 on: August 17, 2011, 11:54:41 AM » |
|
Do testów już niedaleko. W sumie jak się nie poszczęści gildiowo to i tak pewnie kilku z nas będzie miało szansę podzielić się wrażeniami. Podobno ma być spora grupa ludzi zaproszona. Oczywiście nie dopuszczam możliwości, że ja się nie dostanę. Najwyżej przez pomyłkę zaproszenie trafi do któregoś z Was, ale jako koledzy/koleżanki bez wahania oddacie to zaproszenie prawowitemu właścicielowi  Btw. na http://www.betacake.net/ i http://www.alterswtor.com/ trochę nowości. Polecam.
|
|
|
|
Gefaran
|
 |
« Reply #292 on: August 19, 2011, 08:54:14 AM » |
|
Ciekawostka: jakość lootu jest widoczna z daleka, bez konieczności grzebania w zwłokach. Po za tym dość fajne 25 min gry po ciemnej stronie mocy. Oddaje klimat jak dla mnie: http://www.youtube.com/watch?v=ebUMuuS1AZs
|
|
|
|
Inkwizytor
|
 |
« Reply #293 on: August 23, 2011, 07:54:33 AM » |
|
W Emikach (przynajmniej w Gdańsku) rzucili sporo pre-orderów - wcześniej nie widziałem ich w ogóle na półkach, a wczoraj było ich sporo. No i pokusiłem się o zakup jednak
|
|
|
|
|
|
Gefaran
|
 |
« Reply #295 on: August 25, 2011, 09:40:55 AM » |
|
Ciekawostka i jak sądzę fajny bajerek dodający zdecydowanie klimatu. W Wywiadzie dla THE-FORCE.EU Gabe Amatangelo. mówi o tym, że we flashpointach w zależności od profki 'crafterkiej' będzie można znaleźć ukryte drzwi (archeologia) albo naprawić uszkodzonego droida (slicing) co pozwoli na alternatywne rozegranie tego insta. Co mnie trochę zmartwiło to fakt, że niestety craft nie będzie taką sztuką samą w sobie jak w SWG, tu nasze twory będą porównywalne z nagrodami z operacji ale dopiero jak rozłożymy jakiś 'operacyjny' loot i to też nie gwarantuje tej samej/wyższej jakości a daje szansę (o ile dobrze go zrozumiałem). Dobra informacja jest taka, że wraz z kolejnymi operacjami/lootem dochodzić będą kolejne rzeczy do robienia.
|
|
|
|
Kassei (Claymore)
|
 |
« Reply #296 on: August 25, 2011, 11:13:50 AM » |
|
Wlasnie dla mnie lepsze jest Open PVP niz zone , bo tak mozemy sie ustawic na krainie gdzie nie bedzie przeszkadzal PUG... no i dla mnie jest wieksza zabawa na realmach open PVP ( walki w high end zone'ach ) bo wyznaczone zone'y sa dla mnie troche glupie bo nie zawsze tam bedzie wiara ,a jak bedzie to moze byc zbyt duzo ... skolei latwiej w przyszlosci bedzie zabijac BoT'y ktore beda farmily jakies materialki ;-) bo napewno takowe w przyszlosci beda 
Open PvP w mmo to praktycznie umarło lata temu. To co jest obecnie w 99% tego typu grach to jedna wielka za przeproszeniem chujnia bo jak nazwać system polegający na bieganiu ze swojego rezpointa zabić gościa który przybiegł ze swojego rezpointa i tak do usranej śmierci. A rywalizacja polega na jakiś badziewnych rankingach i nabijaniu punkcików które można potem wymienić na jakiś szmelc w item shopie. Osobiście to mi nieporównywalnie większą satysfakcję sprawia zdjęcie jednego shipa w EvE niż moje kilkaset killi w Rift a zapewne z kilkaset tysięcy (jeśli nie idzie to w miliony) killi w tego typu grach ogółem. A co do botów. Boty to od wielu lat są tak zaawansowane, że po śmierci i tak przybiegnie z rezpointa do losowego noda więc kompletnie nic nie daje zabijanie ich (no chyba, że ktoś chce sobie na botach pofarmić, ale to już trzeba naprawdę mieć coś z głową). Jedyny dobry i skuteczny (choć może niekoniecznie najszybszy) sposób to raportowanie botów a do tego nie potrzeba serwera PvP. Nie oszukujmy się - SWTOR to gra PVE a ta cała otoczka PvP w takiej formie w jakieś ma być, to takie gówno doczepione na siłę. Można by z SWTOR zrobić dobrą grę PvP ale stracili by 80% player base bo nastąpiłaby fala histerii pryszczatych nastolatków, że jakiś niedobry ktoś im zlootował miecz świetlny  Osobiście bym obstawał przy serwerze PvE i ewentualnie się ustawiał na jakieś te battlegroundy, choć w sumie też to wygląda tak, że z chęcią się je robi pierwszy, drugi, 10ty raz a potem to już nimi rzygasz.
|
|
|
|
Modnok
|
 |
« Reply #297 on: August 25, 2011, 01:51:38 PM » |
|
Decyzja o wyborze serwera już została podjęta. Twierdza jest już założona po jasnej jaki i po ciemnej stronie mocy na serwerze PvE. Więc zapraszam, do dołączenia do jednej ze stron na stronie SW
|
|
|
|
czyhanastrychu
|
 |
« Reply #298 on: August 25, 2011, 02:17:19 PM » |
|
Czy są już jakieś pogłoski? Czy jakaś europejska gildia dostała się do fazy testów? Czy gildie będą losowane? Słyszałem, że żeby gildia była brana pod uwagę co najmniej czterech jej członków musi mieć zarejestrowanego pre-ordera.
|
|
|
|
Modnok
|
 |
« Reply #299 on: August 25, 2011, 02:43:43 PM » |
|
Tak gidie są losowane a minimum z pre-orderami chyba spełnimy na 37 graczy w gildi Republiki  Wszystko prawdopodobnie wyjaśni się we wrześniu wtedy informacje o wyborze dostanie założyciel, lider gildi który dalej przekażę czy jesteśmy w Beta czy nie. Mam nadzieje, że jak już to pod koniec września dojdzie do tego bo pierwsze 2 tygodnie będę na urlopie i nie chciał bym by mnie to ominęło
|
|
|
|