Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
  Print  
Autor Topic: Dark Side Twierdza - dyskusje, info itd.  (Read 41263 times)
Hastur
Weteran
**

« Reply #60 on: December 07, 2011, 09:22:23 AM »

Ja też. Jeśli serwery nie będą wyrabiać to odpuszczę sobie grę na miesiąc.

Podobno po early access bedzie kilka dni karencji na zarejestrowanie kodu.
Ciekawe czy te 30 dni dawane z pudełkiem liczyć się będą od momentu rejestracji? Czy nie warto poczekać z rejestracją do chwili aż konto zostanie zablokowane i dopiero wtedy zarejestrować pełną wersję? 

No ja właśnie tak planuje ale nie słyszałem o okresie karencji. Ludzie się domagali ale nie widziałem oficjalnej informacji o tym.
panzar
Jeździec
**

Also Known As "Forren-Midosea"

« Reply #61 on: December 07, 2011, 10:03:52 AM »

nie będzie żadnego takiego okresu. Ci co kupili pre order otrzymają zakupioną grę jeszcze przed samym EA, dlatego nie ma najmniejszego sensu aby robić takowy okres na zarejestrowanie swojej kopii.
Hastur
Weteran
**

« Reply #62 on: December 07, 2011, 11:05:44 AM »

nie będzie żadnego takiego okresu. Ci co kupili pre order otrzymają zakupioną grę jeszcze przed samym EA, dlatego nie ma najmniejszego sensu aby robić takowy okres na zarejestrowanie swojej kopii.

No chyba, że jesteś mieszkańcem Australii. Wielu z nich pisze na oficjalnym forum, że grę dostaną na długo po świętach. To, że my tutaj w Polsce dostaniemy grę przed EA nie oznacza, że we wszystkich krajach pójdzie to tak sprawnie.
W samej Ameryce (która jest przecież największym odbiorcą tej gry) zapowiadają spore problemy z dostawą ze względu na okres około świąteczny.
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #63 on: December 07, 2011, 11:21:18 AM »

Pożyjemy zobaczymy, nawet na stress testach po godzinie 20 czekałem 3h :D, około 21 było to już 5h.

Także musimy poczekać i obadać jak to będzie wyglądać w praktyce ;]
Miejmy nadzieje, że przydzieli nas do jakiegoś servera w środku listy.
emssik
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #64 on: December 07, 2011, 02:33:19 PM »

Pożyjemy zobaczymy, nawet na stress testach po godzinie 20 czekałem 3h :D, około 21 było to już 5h.

Także musimy poczekać i obadać jak to będzie wyglądać w praktyce ;]
Miejmy nadzieje, że przydzieli nas do jakiegoś servera w środku listy.

Wybrałeś sobie zły serwer.
Naznaczony
Przybysz
*

« Reply #65 on: December 07, 2011, 04:43:50 PM »

Ja po 16 wbijałem bez żadnych kolejek. Musiałeś faktycznie jakiś bardzo zaludniony serwer wybrać.
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #66 on: December 07, 2011, 06:16:26 PM »

kolo godziny 16-18 tez wibijałem bez kolejki ;] prędzej czy później na każdym były większe bądź mniejsze kolejki ;]
Co do startu gry, tak poprzypisują gildie, że mało prawdopodobne by servery pękały w szwach ;p
owszem będą zapchane, ale na pewno nie tak jak na stress testach, gdzie dużo osób wchodziło na pierwszy lepszy server ;)
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #67 on: December 07, 2011, 07:00:34 PM »

Jakiś czas temu EA ogłosiło że w przypadku premiery SW:TOR plan jest następujący. W czasie stress testu ocenią ile osób są w stanie pomieścić przygotowane serwery i sprzedadzą tylko tyle kopii gry żeby nie przeludnić serwerów. Sprzedaż gry wznowią dopiero kiedy będą mieli przygotowane nowe serwery.
Nie wiem ile w tym prawdy a ile nakłaniania ludzi do kupna preorderów, ale widać przynajmniej że mają zamiar się starać żeby premiera poszła płynnie.
Luna2
Przybysz
*

« Reply #68 on: December 07, 2011, 09:53:37 PM »

tak będzie
ilość gry na premierę będzie ograniczona
ale w Polsce powinno starczyć

L.
Hastur
Weteran
**

« Reply #69 on: December 08, 2011, 08:47:19 AM »

Szkoda tylko, że zaczęli sprzedaż przed stress testami :)
Zresztą wstrzymana miała być tylko dystrybucja elektroniczna.
To oznacza, że do sklepów trafiła już z góry określona ilość kopii, która nie zostanie wycofana, bo to zły PR i dodatkowe koszta dla EA.
Co za tym idzie, EA nie specjalnie ma wpływ na to ile kopii JUŻ się sprzedało.
Mogą jedynie przygotować odpowiednią ilość serwerów.
A znając EA Games to ich obietnice można o kant d**y rozbić. Po premierze sprzedaż ruszy pełną parą i ani centa nie dadzą na nowe serwery.
W Warhammerze serwery zupgradeowali dopiero po mergeach :) Pewnie wyjeli hardware z zamkniętych serwerów i wsadzili do aktywnych :)
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #70 on: December 08, 2011, 10:16:05 AM »

tak będzie
ilość gry na premierę będzie ograniczona
ale w Polsce powinno starczyć

L.

Hmmm... na Gram.pl edycja zwykłą pudełkowa jest niedostępna juz :)
Modnok
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #71 on: December 12, 2011, 08:47:30 PM »

Zostaliście przydzieleni do innego serwera niż Twierdza Republika - The Red Eclipse. Jesteście na Imperium - Hidden Beks. Jest propozycja byście przeszli do nas. A po zalogowaniu się na serwerze złożycie postać po prostu po stronie Imperium. Co wy o tym myślicie? I tam założycie gildie.
Inkwizytor
Wojownik Twierdzy
Super Bohater
*

« Reply #72 on: December 12, 2011, 09:26:00 PM »

Zdaje się że jedyny bonus z gry na przydzielonym serwerze to to że gildia już będzie istniała (nie trzeba jej zakładać) i gracze automatycznie znajdą się w tej gildii.

Nie jest to więc jakiś rarytas (jeśli nie ma żadnych innych gratisów z tym związanych?). Rozważcie więc opcje przejścia na nasz serwer ;)
Hastur
Weteran
**

« Reply #73 on: December 12, 2011, 09:34:32 PM »

Zdaje się że jedyny bonus z gry na przydzielonym serwerze to to że gildia już będzie istniała (nie trzeba jej zakładać) i gracze automatycznie znajdą się w tej gildii.

Nie jest to więc jakiś rarytas (jeśli nie ma żadnych innych gratisów z tym związanych?). Rozważcie więc opcje przejścia na nasz serwer ;)

Skąd ty masz takie informacje ? :)
Nie mówię, że to nie prawda ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że postacie już będą w gildii. No ale może wyskoczy jakiś pop up czy coś. Jak dla mnie jedyny bonus to to, że sojusznicy i przeciwnicy będą na tym samym serwerze.
W każdym bądź razie ja jestem za zmianą serwera na Republikański.
Zwłaszcza, że tam Imperium słabuje.
Tak jak pisałem w temacie wyżej - nazwijmy się Dark Twierdza i będzie gites.
No chyba, że taka "zmiana" nazwy narusza jakoś ogólny kodeks Twierdzy ? Ale myślę, że nam wybaczą :)
Decoo
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #74 on: December 12, 2011, 09:37:10 PM »

Tak Hastur, gildia jest automatycznie stworzona na serverze, do którego was przypisało.
Wbijając się na ten server dostaniesz info, czy chcesz z automatu dojść do glidii(auto invite dotyczny tylko jednej postaci)
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
  Print