Pages: [1] 2 3
  Print  
Autor Topic: Po czym mozna poznać u JEDI mroczny charakter, a u SITHA prawość  (Read 12263 times)
Gilgas (Ruttar)
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« on: December 09, 2011, 02:08:24 PM »

Ot, taka lużna rozmówka w czasie znudzonym.
Ciekawym czy wpadniecie o c b mi :)
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #1 on: December 09, 2011, 02:23:31 PM »

Wybierając opcje ciemnej strony będzie postaci przybywało więcej zmarszczek na twarzy. ;)

Czym będzie się charakteryzowała jasna strona to nie mam pojęcia (może aureola nad głową?).
Camil (Gwyndeith)
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

Casual

« Reply #2 on: December 09, 2011, 02:59:06 PM »

"Świaaaaatło - nosisz je w sobie!" (Natalia Kukulska gdyby ktoś szukał ;p)

Zła strony mocy wpływa na wygląd Twojej postaci, ale jasna chyba niestety nie. Mogli by jakąś aurę dodać (tak jak na skillu rest Consulara), ale kto by tam szedł w jasną stronę i rezygnował z dziewek i piwa? :D

Przypuszczam jednak, że Twoje pytanie jest bardziej metaforyczno-RP? ;)
No to... Podejrzewam, że Jasnego Jedi można poznać po blond włosach i tym że podkochuje się w swojej siostrze, bo nigdy nie miał innej dziewczyny. ;P Albo albo! Jest mały i zielony! ;)
Elron
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #3 on: December 09, 2011, 03:30:02 PM »

Dark Side Corruption będzie na pewno z tym że będzie można to wyłączyć w opcjach - okazuje się że niektórzy gracze chcą być "źlii i mhrooczni" ale przeszkadza im kiedy z tego powodu zaczyna się zmieniać wygląd ich postaci.
Co do Light Side - w filmach nie ma przykładu zmian wywołanych przez jasną stronę, ani Yoda ani Obi Wan nie świecili ciemnościach, chyba że już jako duchy/zjawy/itp.

Poza tym mamy sprzęt z ograniczeniami w zależności od tego ile poziomów Light Side/Dark Side ma postać - zbroje i kryształy do mieczy świetlnych.

Tyle z punktu widzenia mechaniki gry:)
Gilgas (Ruttar)
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #4 on: December 09, 2011, 07:41:37 PM »

Poza tym mamy sprzęt z ograniczeniami w zależności od tego ile poziomów Light Side/Dark Side ma postać - zbroje i kryształy do mieczy świetlnych.

Dokładnie o to mi chodziło, kolory:
- błękitny i zielony kamieni są zarezerwowane dla light side
- czerwony i purpurowy dla ciemnej strony

Jesli Jedi chce miec czerwonego LS musi być ZŁY ! :)
Darend
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #5 on: December 09, 2011, 08:06:12 PM »

Myślałem że to pytanie tzw stronnicze (Rejs)  albo inaczej retoryczne albo z rodzaju-
Dlaczego kobiety wolą rebeliantów od stormtrooperów?

Dla tych drugich to TYLKO obowiązek a dla tych pierwszych to czysta przyjemność. :P
Hundreds
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #6 on: December 10, 2011, 12:28:42 AM »

Trochę obok: ja, lat 35, mój syn, lat 8. Ja zawsze wybieram pozytywne postacie, synek im paskudniejsze, tym lepiej. W Młotku ja wyłącznie po stronie Orderu, synek tylko Destro. Jak zobaczył pierwsze zwiastuny SWTOR, to powiedział, że chce grać Darth Maul'em. Dopiero jak powiedziałem, że ja gram Jedi i wtedy nie będziemy razem biegać, to zmienił zdanie. Wniosek: człowiek rodzi się zły, z wiekiem mu przechodzi :)
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #7 on: December 10, 2011, 01:08:53 AM »

mój syn, lat 8

-  i będzie aplikował do Twierdzy ?
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #8 on: December 10, 2011, 09:06:20 AM »

Trochę obok: ja, lat 35, mój syn, lat 8. Ja zawsze wybieram pozytywne postacie, synek im paskudniejsze, tym lepiej. W Młotku ja wyłącznie po stronie Orderu, synek tylko Destro. Jak zobaczył pierwsze zwiastuny SWTOR, to powiedział, że chce grać Darth Maul'em. Dopiero jak powiedziałem, że ja gram Jedi i wtedy nie będziemy razem biegać, to zmienił zdanie. Wniosek: człowiek rodzi się zły, z wiekiem mu przechodzi :)

Brat, to tylko utwierdza mnie w przekonaniu kto wybiera "ciemne strony" ;)

A z młodym to ja sobie muszę porozmawiać ;)

mój syn, lat 8

-  i będzie aplikował do Twierdzy ?

Na to nie pozwala regulamin.
Zresztą jeśli chodzi o mojego bratanka to w WAR chyba nie udało mu się wylevelować postaci powyżej 15 lvl - za to altów miał na maksa ;)
Peter
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #9 on: December 10, 2011, 12:04:05 PM »

Zresztą jeśli chodzi o mojego bratanka to w WAR chyba nie udało mu się wylevelować postaci powyżej 15 lvl - za to altów miał na maksa ;)

A co z Jedi Code? Przeciez do zakonu nabór jest prowadzony wśród ok 2-3 latków :P
A tak, za stary (w końcu 8 lat) na to by go szkolić  ;D
Axe
Administrator
Bohater
*

« Reply #10 on: December 10, 2011, 01:17:48 PM »

Bardzo mi się podoba artykuł z gry-online dotyczący właśnie dobrych/złych aspektów z każdej ze stron, np.:

Po stronie Imperium Sithów, jak do tej pory, grają osoby o zdecydowanie bardziej skrajnych osobowościach niż te po stronie Republiki
...
Po stronie Republiki też trafia się od czasu do czasu krwiożerczy Jedi, ale są to sytuacje dość rzadkie. Natomiast krocząc ścieżkami Imperium, bez przerwy spotykamy przeróżne indywidua, których decyzje są albo niezwykle śmiercionośne, albo też kompletnie szalone.

This is madness!
Madness? THIS IS SITH EMPIRE! :D
Hundreds
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #11 on: December 10, 2011, 03:16:56 PM »

A co z Jedi Code? Przeciez do zakonu nabór jest prowadzony wśród ok 2-3 latków :P
A tak, za stary (w końcu 8 lat) na to by go szkolić  ;D

Za 4 tysiące lat będzie precedens. :)
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #12 on: December 11, 2011, 12:48:03 AM »

za stary (w końcu 8 lat) na to by go szkolić  ;D

- wygląda na to, że za stary na Jedi

bo trening rozpoczyna się w początkowym okresie życia,
zanim dziecko zdąży przywiązać się do swej rodziny
i pozna inne uczucia
Naznaczony
Przybysz
*

« Reply #13 on: December 11, 2011, 04:53:56 AM »

Podsumowując - dark siede ssie, light rządzi.
Peter
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #14 on: December 11, 2011, 09:53:54 AM »

- wygląda na to, że za stary na Jedi

bo trening rozpoczyna się w początkowym okresie życia,
zanim dziecko zdąży przywiązać się do swej rodziny
i pozna inne uczucia

Jak dla mnie "pierdu, pierdu" i nawijanie makaronu na uszy i oczy. Yoda w ramach reklamowania LS twierdził (na pytanie Luke'a czy ciemna strona mocy jest potężniejsza)  ze DS jest szybsza i łatwiejsza a wychodzi na to, ze Jedi tez sobie postanowili ułatwiać życie...
Owszem zdarzały się przejścia szkolonych w późniejszym wieku na ciemną stronę (sztandarowy Anakin) ale tez spektakularne sukcesy wśród szkolonych (początek szkolenia) starszych osób - wspomnę choćby Nomi Sunrider (jedna z największych Jedi w epoce zblizonej do naszego SW TOR) lub pokolenie studentów Luke'a

Konkludując - ten element kodu (reguły) Jedi to IMO czyste lenistwo i wygodnictwo. Po co poświęcać większą uwagę jak w odpowiednim wieku można zrobić osobnikowi permanentną wodę z mózgu...
Albo wyrachowanie jak u Jezuitów którzy w XVI i XVII wieku twierdzili "dajcie nam sześciolatka a będzie nasz"  8)
Pages: [1] 2 3
  Print