Pages: [1] 2 3 4
  Print  
Autor Topic: Płatnosc_SW_Zle_EA  (Read 17352 times)
Modnok
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« on: December 22, 2011, 02:14:41 PM »

Tutaj kierujemy swoje smutki oraz agresje na EA czy tez BW na temat płatności.
Kedwa
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #1 on: December 22, 2011, 02:22:37 PM »

Nie posiadam się z żalu, że EA znowu leci na kasę ... zmuszają mnie do kupna pre-paida ...a co jak mi się gra nie będzie podobała ??
Khelegros
Radny
Forum Addict

« Reply #2 on: December 22, 2011, 02:25:24 PM »

Dla osób, które chcą grać wykorzystując 30 dni za zakup gry, a nie chcą póki co wklepywać kodu pre paida:
- podać dane karty płatniczej / kredytowej i stworzyć plan płatności np. co miesiąc, przed terminem płatności można plan usunąć i pieniędzy z karty nie pobierze
- tematy dla osób, które nie mają / nie chcą korzystać z prawdziwych kart kredytowych/płatniczych
http://swtor-online.com.pl/forum/dyskusja-ogolna/karta-inernetowa-prepaid-bz-wbk-a-wykup-subsktypcji/
http://swtor-online.com.pl/forum/dyskusja-ogolna/(rozwiazanie)-platnosc-za-gre-karta-internetowa/, z których można się dowiedzieć jak założyć kartę prepaid internetową i za pomocą niej stworzyć plan płatności, koszty są znikome bądź żadne w porównaniu z wyrzucaniem w ciemno pieniędzy jeżeli nie jest się pewnym dalszej gry
Maaro
Jeździec
**

« Reply #3 on: December 22, 2011, 02:28:25 PM »

WAŻNE INFORMACJE OD WYDAWCY GRY
Gra w całości w języku angielskim. Gra wymaga stałego dostępu do internetu, rejestracji konta (wymagany wiek powyżej 14 lat), opłaconego abonamentu i weryfikacji metody płatności przed uzyskaniem dostępu do gry. Zakupiona gra zawiera abonament na pierwsze 30 dni. Usługi sieciowe SWTOR mogą zostać zawieszone po 90 dniach od opublikowania informacji na stronie www.swtor.com. Gra wymaga zgody na udostępnianie informacji o koncie dla Lucasfilms Entertainment Company ltd. ("Lucasfilm"). Abonament może zostać anulowany w dowolnym momencie.

To jest info, które jest podczepiane pod oferty sprzedaży gry więc nie ma co się dziwić teraz, że jest wymagany plan płatności. Należało to przemyśleć przed zakupem gry.
Proszę już nie komentować tej kwestii w tym temacie bo nie służy on do tego i w razie dalszej potrzeby dyskusji o słuszności definiowania planu płatności stworzyć nowy temat dotyczący tego.

Jasne, czytałem to i zweryfikowałem metodę płatności. Wybrałem kody pre-paid. Nie jest nigdzie napisane, że do gry wymagane jest posiadanie karty kredytowej.

Wychodzi teraz na to, ze oprócz gry muszę już kupić pre-paida, co w takim razie z opłaconymi już 30 dniami gry? Będę mógł z nich skorzystać jeśli zapłacę za kolejne 60? To są jakieś jaja :P

Naprawdę mam żal do EA za takie rozwiązanie tematu płatności. Kupując pewną grę Funcom'u pierwsze 30 dni grałem bez takich szopek.
Cypisek
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

SWTOR Bounty Hunter Migotka

« Reply #4 on: December 22, 2011, 02:30:47 PM »

No niestety trzeba przypisać kartę kredytową do kąta, albo w pisać kod ze zdrapki.
PayPal niestety nas nie ratuje ponieważ jeśli do PayPal nie ma przypisanej karty to operacja kończy się niepowodzeniem.

Nie jest to pierwsza gra która ma tego typu rozwiązanie.
W Aion było tak samo, ale tam mogłem kupić kartę na 15 dni, a tu muszę wywalić 100zł na 60dni.

Ja się uparłem i nie sprawię sobie kredytowej karty :P
Fantazmagori
Weteran
**

« Reply #5 on: December 22, 2011, 02:32:27 PM »

no ja już zamawiam prepaida... cholera jasna... debilne to...
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #6 on: December 22, 2011, 02:42:29 PM »

Ale o co wam chodzi ? Czytaliście informacje w sklepie bądź na pudełku ?

Czy tylko ja zrozumiałem to , że muszę mieć KK albo GTC ? Jeśli nie masz KK to chyba jasne, że w takim razie musisz nabyć  Karte prepaid. A jak nie to tak ja kwczesniej było napisane kredytowka pre paid wbk.
Germion
Radny
Super Bohater

Addicted to alts

« Reply #7 on: December 22, 2011, 02:50:19 PM »

Ale o co wam chodzi ? Czytaliście informacje w sklepie bądź na pudełku ?

Czy tylko ja zrozumiałem to , że muszę mieć KK albo GTC ? Jeśli nie masz KK to chyba jasne, że w takim razie musisz nabyć  Karte prepaid. A jak nie to tak ja kwczesniej było napisane kredytowka pre paid wbk.
Erm no nie wiem czy ktos az tak docieka przy zakupie wyczekiwanego online jakie formy platnosci akceptuje abonamen....
Maaro
Jeździec
**

« Reply #8 on: December 22, 2011, 02:50:46 PM »

Czy uważasz, że jesteśmy idiotami i myśleliśmy, że będziemy płacić za grę przekazem pocztowym?

Mnie chodzi o to, że zapłaciłem już za miesiąc gry kupując pudełko z grą w sklepie. Nie mogę zagrać gdyż muszę mieć albo CC albo zapłacić już teraz za kolejne 60 dni pre-paidem.

Dlaczego bronisz EA za głupotę jaką zrobili? Ja po prostu chcę skorzystać z zakupionego już abonamentu. Kolejne dni opłacę pre-paidem ale na obecną chwilę mam 30 dni już opłacone od momentu kiedy wklepałem kod z pudełka.
Hundreds
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #9 on: December 22, 2011, 02:52:58 PM »

A mnie wkur... że od 3 godzin stoje w kolejce do zalogowania się na strone, żeby wklepać ten pier... kod!!!
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #10 on: December 22, 2011, 02:56:24 PM »

Czy uważasz, że jesteśmy idiotami i myśleliśmy, że będziemy płacić za grę przekazem pocztowym?

Mnie chodzi o to, że zapłaciłem już za miesiąc gry kupując pudełko z grą w sklepie. Nie mogę zagrać gdyż muszę mieć albo CC albo zapłacić już teraz za kolejne 60 dni pre-paidem.

Dlaczego bronisz EA za głupotę jaką zrobili? Ja po prostu chcę skorzystać z zakupionego już abonamentu. Kolejne dni opłacę pre-paidem ale na obecną chwilę mam 30 dni już opłacone od momentu kiedy wklepałem kod z pudełka.

To nie głupota EA. Oni  pięknie opisali wszędzie co jest wymagane do gry. To Wy nie czytacie tego co jest napisane.
Maaro
Jeździec
**

« Reply #11 on: December 22, 2011, 03:01:05 PM »

Mógłbym tu polemizować co to znaczy "piękne opisanie" ale mi się nie chce bo to i tak niczego nie rozwiąże.
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #12 on: December 22, 2011, 03:08:48 PM »

Może ja jestem inny, ale dla mnie weryfikacja subskrypcji polega na wpisaniu numeru KK bądź kodu ze zdrapki.  I tego też się spodziewałem.

Niestety to gra skierowana głownie na rynek USA, a tam kazdy prawie ma KK. Zreszta na zachodzie Europy też. Tylko u nas jeszcze żyjemy w innej epoce. Na szczescie  ja nie mam tego problemu.
panzar
Jeździec
**

Also Known As "Forren-Midosea"

« Reply #13 on: December 22, 2011, 03:14:06 PM »

Może ja jestem inny, ale dla mnie weryfikacja subskrypcji polega na wpisaniu numeru KK bądź kodu ze zdrapki.  I tego też się spodziewałem.

Niestety to gra skierowana głownie na rynek USA, a tam kazdy prawie ma KK. Zreszta na zachodzie Europy też. Tylko u nas jeszcze żyjemy w innej epoce. Na szczescie  ja nie mam tego problemu.
sry ale to jest utrudnianie życia i wyłudzanie kasy. na ki grom mam wpisywać numer kk lub kupować pre paid skoro mam jeszcze 30 dni wliczone w cenę pudła? imo to jest jedna z wielu paranoi marketingowych XXI wieku.
Maaro
Jeździec
**

« Reply #14 on: December 22, 2011, 03:16:24 PM »

Posiadanie CC ma swoje plusy i minusy, ja zdecydowałem, że nie będę miał i obywam się bez niej w życiu codziennym znakomicie.
Denerwuje mnie tylko to, że aby móc skorzystać z zakupionego 30 dniowego abonamentu muszę kupić od razu kolejny 60 dniowy abonament, tak jakbym nie mógł tego zrobić dopiero po upływie  tych 30 dni. I o to tylko biję pianę. O tym, że aby płacić CC trzeba ją zdeklarować w opcjach płatności wiedziałem doskonale.

Widzę, że nie pozostaje mi nic innego jak iść do WBK i kupić tę CC pre-paid za jakieś 15 pln, powiązać ją z kontem PayPal, które też muszę na tę okazję specjalnie założyć i jutro skasować, i w ten sposób "dostać się" do gry. Dobrze, że placówkę WBK mam "za rogiem" :)
Pages: [1] 2 3 4
  Print