Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16
  Print  
Autor Topic: U11  (Read 75791 times)
Edhenor
Lotro Officer
Forum Addict
*

« Reply #90 on: May 16, 2013, 08:53:39 AM »

Vel - jeśli masz "launcher widmo" sprawdź czy masz lub ponownie zainstaluj = Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update. ( http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?displaylang=en&id=26347 )

Ja miałem farta bo Update ściągnął mi się bezproblemowo i uruchomił za pierwszym podejściem. W poniedziałek miałem problem z ponownym zalogowanie się ( po crashu) ale to dlatego że padł serwer logowania.

Nieszczęsny quest na farmie ukończyłem dzięki pomocy GMa. Później jakoś nie miałem problemów - nie licząc momentami lagów i straty pakietów nawet do kilkunastu procent.

Defence of Scylfig ukończyłem za 2 podejściem bo za pierwszym mi NPców ubili. Problem może tez stwarzać finalna bitwa - złapanie agro od bosa praktycznie uniemożliwia ukończenie questu bo nas ubije a ponownie nie da się wejść do lokacji. Trzeba wtedy reset  i zaczynać od nowa.

Na upartego można wszystkie questy zrobić w 2 dni, booka w 2 godziny.

Teraz została mi tylko farma powtarzalnych - za ukończenie wszystkich jest bonus w postaci .... , 5 dodatkowych tokenów :P
Najszybciej się robi crafterskie questy - 3 questy w minutę :)

I jeszcze odnośnie rajdów - na tą chwilę nie ma nawet sensu ich zaczynać ! Po wejściu do instancji w grupie 12 osób większość miała straty pakietów około 30% i frezy po kilka, kilkanaście sekund ( jak na etten 3.0:P )

ps. z finałowego questu pozostał mi w plecaku quest item którego nie mogę usunąć. Może dziś to naprawią.
Veldir
Lotro Officer
Super Bohater
*

« Reply #91 on: May 16, 2013, 12:22:02 PM »

Bondur, Edku, dziękuję Wam za wskazówki. Spróbuję później z tym "powalczyć", chociaż kto wie, może sami to dzisiaj poprawią.
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #92 on: May 16, 2013, 01:54:47 PM »

Ja nie mogę narzekać - jedyne, co mi nie działa/buguje się, to możliwość odpalenia dwóch kont jednocześnie, co się wcześniej nie zdarzało.
Edhenor
Lotro Officer
Forum Addict
*

« Reply #93 on: May 16, 2013, 02:41:54 PM »

Ja nie mogę narzekać - jedyne, co mi nie działa/buguje się, to możliwość odpalenia dwóch kont jednocześnie, co się wcześniej nie zdarzało.
Znadź "UserPreferences.ini w  MyDocument i zmień allowmultipleinstances z false na true.
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #94 on: May 16, 2013, 03:12:25 PM »

Znadź "UserPreferences.ini w  MyDocument i zmień allowmultipleinstances z false na true.
Dziękuję :)
Veldir
Lotro Officer
Super Bohater
*

« Reply #95 on: May 17, 2013, 12:09:38 AM »

Wróciłem ze sportu, włączam, ściągam, znikam na chwilę, wracam i co widzę - log in nieaktywny :D Brawo!

Jutro "powalczę", bo dziś już pora spać.
Edhenor
Lotro Officer
Forum Addict
*

« Reply #96 on: May 17, 2013, 12:34:45 AM »

Pomoc techniczna i support Turbinek bije rekordy :P
Patrząc na forum to widać że nie tylko Ty Vel masz dalej problemy.

Tak dla porównania - dziś chciałem zobaczyć jak wygląda obecnie Rift. Ale że mineło prawie dwa lat jak się tam logowałem to nie pamiętałem ani hasła ani sekretnych podpowiedzi potrzebnych do odzyskania hasła. Okazuje się że Trion Support ma specjalny chat ze strony www. Wpisałem zapytanie i w okienku pokazało mi się że jestem 34 w kolejce. Po około 15 min miałem juz GMa na chacie i po podaniu swoich danych miałem wszystko załatwione. Wraz z oczekiwaniem trwało to raptem 20 min.

A u turbinek odpisują automaty a na załatwienie czegokolwiek trzeba czekać po kilka dni. Nawet na ticketa w grze czekałem ponad 5 godzin.

ps. Vel - zobacz tu - http://support.turbine.com/link/portal/24001/24001/Article/3914/LOTRO-Update-11-Game-Launcher-Internal-Error-Contact-Support-OR-Play-button-greys-out
Veldir
Lotro Officer
Super Bohater
*

« Reply #97 on: May 17, 2013, 03:56:06 PM »

Dzięki Edku.

Wyglądało to chyba tak "bondurowo". Przeszedłem przez wersję niemiecką i francuską i bodaj 4 sposoby z instrukcji podanej w linku od Edka, no i stało się, udało mi się zalogować! Trwało to trochę, ale co tam czas, turbinki mają go masę ;)

Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict

KoHaniutka

« Reply #98 on: May 17, 2013, 08:16:11 PM »

Dzięki Edku.

Wyglądało to chyba tak "bondurowo". Przeszedłem przez wersję niemiecką i francuską i bodaj 4 sposoby z instrukcji podanej w linku od Edka, no i stało się, udało mi się zalogować! Trwało to trochę, ale co tam czas, turbinki mają go masę ;)

hip, hip, kura! :)
Bondur
Wojownik Twierdzy
Forum Addict
*

« Reply #99 on: May 17, 2013, 11:32:56 PM »

Dzięki Edku.

Nie chcą wpuścić drzwiami to trzeba oknem :)
Bratbor
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #100 on: May 18, 2013, 11:46:22 AM »

Ja dzisiaj po zalogowaniu zobaczyłem taki oto napis:

Error 0x800441f4 received when trying to retrieve information about any support tickets associated with this account.

Chcą sprawdzić ile ticketów napisałem? Może jakieś bonusy będą za ilość ticketów  ;)
Bondur
Wojownik Twierdzy
Forum Addict
*

« Reply #101 on: May 18, 2013, 03:26:33 PM »

Mam tak samo, a wcześniej przez ostatnie pół roku miałem podobny komunikat tyle, że bez kodu błędu. Czasami skutkowało to dziwnym "kinship offline" - widziałem to co inni piszą na kanale kinowym, komunikaty logowania się ale sam nie mogłem nic napisać ani wyświetlić zalogowanych z kinu bo dostawałem komunikat, że nie jestem w kinie ;) Relog zawsze pomagał, a 2 tickety nie wniosły nic nowego poza propozycją "może się przelogujesz?" :) W ettenowym tribe problem nie występował.
Isav
Banita
Mędrzec
*

« Reply #102 on: May 23, 2013, 12:20:51 PM »

Podczepię się z pytaniem, serwery lotro padły czy tylko u mnie jest problem?
Milo
Przybysz.
Super Bohater
*

Why so serious... Its only a game.

« Reply #103 on: May 23, 2013, 12:52:37 PM »

U mnie ok. Zalogowąłem sie i oge grac
Isav
Banita
Mędrzec
*

« Reply #104 on: May 23, 2013, 01:02:12 PM »

Dziwne, u mnie nie działa forum, MyAccount a launcher wiesza się od razu na napisie Initializing ;]
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16
  Print