Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18
  Print  
Autor Topic: ..::Dobry film::..  (Read 125300 times)
Marakai
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #75 on: August 21, 2008, 10:06:29 PM »

Mozecie się gniewac lub nie ale Wasze odpowiedzi na moje posty zbyt często pachną GW, Trybuną i TVNem... Cóż począć - takie czasy...

czytam Rzeczpospolitą a tvnu nie oglądam
Piotr Witak
vita sine libertate nihil est
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

jutro to dziś, tyle że jutro...

« Reply #76 on: August 21, 2008, 10:33:23 PM »

Gratuluję :)
Chyba jedna z niewielu gazet poza NCz która coś ciekawego publikuje
Ern
Przybysz
*

« Reply #77 on: August 21, 2008, 10:36:11 PM »

;D Najbardziej lubie ludzi, ktorzy uwazaja, ze jesli ich poglady zostaly uksztaltowane lub wrecz stworzone przez kogos innego to inni tez tak maja...Niestety gazety tworzacej twoj swiatopoglad nie jestem w stanie zidentyfikowac, mojego natomiast nie tworza inni ludzie a GW, Trybuna czy TVN moga sie najwyzej na mnie wzorowac...

Roznica miedzy toba a mna jest taka, ze ty musisz wszystkim powiedziec, ze masz racje a oni nie i do tego czujesz gleboka potrzebe nawracania na swoje poglady.

Mi wystarczy, ze mowie ludziom do oklola "zgadzam sie z toba" lub "mysle inaczej"

Zdecydowanie jestm zdania, ze nie zgadzam sie z toba.
+
Odrobina twojego podejscia do rozmowcy:
Przedawkowales ksiazki o tematach "Uwierz w siebie", "Sila pozytywnego myslenia", "Asertywnosc". Niestety nie zrozumiales ich i jakos to tak dziwnie wyglada.

Nie mam telewizora ;]
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict
*

KoHaniutka

« Reply #78 on: August 21, 2008, 10:40:08 PM »

Panowie - proszę sie trzymac tematu, a wycieczki osobiste, wymiana pogladow politycznych, sentencji zyciowych i zlotych mysli na privie - w innym wypadku zasmiecacie temat.

To do wszystkich.
Ern
Przybysz
*

« Reply #79 on: August 21, 2008, 10:47:36 PM »

Jesli chodzi o dobre filmy to mam dwa ulubione, ogladalem oba po 20+ razy

"Lock stock & two smoking barrels"

"Snatch"

Polecam
Piotr Witak
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #80 on: August 21, 2008, 11:01:48 PM »

;D Najbardziej lubie ludzi, ktorzy uwazaja, ze jesli ich poglady zostaly uksztaltowane lub wrecz stworzone przez kogos innego to inni tez tak maja...Niestety gazety tworzacej twoj swiatopoglad nie jestem w stanie zidentyfikowac, mojego natomiast nie tworza inni ludzie a GW, Trybuna czy TVN moga sie najwyzej na mnie wzorowac...

Załóż z Karolusem klub "Tylko my dwaj podczas okupacji ZSRR nad polską nie poddalisny się indoktrynacji w szkole i poza nią..."

Kończę... Idę oglądać Polowanie na czerwony październik...
Badalaman
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #81 on: September 04, 2008, 11:59:11 AM »

To chyba bylo z poczatku o filmach a nie pogladach, Max uparcie wszedzie laduje swoj swiatopoglad widze :P

Co do samych filmow:
Coz, lubie horrorki, nawet niekoniecznie ambitne a wiec:
- Dog Soldiers (o wilkolakach, eefkty specjalne nie powalaja bo film dosc niskobudzetowy ale calkiem calkiem)
- Pila, pierwsza czesc moge powiedziec interesujaca, kolejne to juz tyklo duzo krwi i brak logiki.
- Dom Tysiaca Trupow
- Wzgorza maja oczy (1,2)
- 1408 (na pd Kinga)
- Rose Red (na pd Kinga)
- To (na pd Kinga)
-Lsnienie (na pd Kinga)
- 28 dni pozniej oraz 28 tygodni pozniej
- Cannibal Holocaust (gore, jednym sie podoba innych wrecz brzydzi, na mnie zrobilo wrazenie, stary filmek)
- Seria Hellriser
- Dagon
- Jaskinia
- Severed forest of the dead (gore, z tanich filmow o zombiakach przypadl mi do gustu, ciezki film dosc)

-Resident Evil (1) bardziej akcja SF niz horror ale dorbze sie oglada.

SF:
- Kroniki Riddicka  (polecam tez gierke, jak rzadko sie trafia to zrobili dobra gra na pd filmu)
-Gwiezdny pyl

Komedie: (ladnych apre lat maja ale z klasy tych glupich komedi sa moim zdaniem najlepsze)
-american pie (1,2)
-Jay and SIlent Bob kontratakuja, wyjatkowo glupie

Feast (komedia-horror)

Z filmow bardzo starych jakby jacys mlodzi gracze nie widzieli, co sie zdaza:
SF: - predator (czesc 1)
Terminator (1,2) - niedawno spotkalem czlowieka ktory tego nie widzial, nawet niewiem jak to mozliwe, ale jak martwicy mozgu nie widzieli to i terminatorow mogli nie obejrzec ;)
-Commando (z Shwarzeneggerem - czy jak sie go tam pisze ;) niezla choc prosta (ale za to brutalna) akcja)
SF-Horror:
-Obcy (1,2,3)
-Cos ( The Thing), choc stary to rewelacyjny film, naprawde trzyma w napieciu.

Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict
*

KoHaniutka

« Reply #82 on: September 04, 2008, 12:01:35 PM »

eh, juz kiedys pisalam, dlaczego 28 dni pozniej, to wybitnie beznedziejny i glupi film, ale coz... mysle, ze jego kontynuacja nie jest wiele lepsza.

A dog soldiers? po ciekawym poczatku pedzi na leb, na szyje w dół.

A Gwiezdny pył to nie jest SF...
Badalaman
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #83 on: September 04, 2008, 01:12:43 PM »

Kontynuacja, czyli 28 tygodni pozniej jest slabsza od czesci pierwszej.
Ale samo 28 dni pozniej moim zdaniem jest calkiem clakiem, momentami potrafi nastraszyc (tu zakladam ze horrory ogladamy sami, w grupie nie robia wrazenia)
Film wniosl tez nowe spojrzenie na zombiaki. Znaczy te z 28 dni potrafia szybko biegac ;) Choc te stare dobre znane wszystkim powolne zombiaczki mialy swoj urok.

Gwiezdny pyl to faktycznie zadne SF tylko fantasy, nie zwrocilem uwagi ze nie dopisalem nowej kategori.

P.S. W zadnym razie nie twierdze ze ktorykolwiek z wymienionych przezemnie filmow jest wartosciowy pod wzgledem kinematograficznym ;)
Po prostu mi sie podobaly. Ale co do horrorow to nejestem nazbyt wymagajacy faktycznie :D

P.S.2 Zapomnialem wpisac calej seri Koszmar z Ulicy Wiazow, takze klasyka :)

Piast
Jeździec
**

« Reply #84 on: September 04, 2008, 01:22:23 PM »

Mnie 28 dni później bardzo się podobało. Co prawda poza początkiem (wyludnienie londynu) wieje nieco niskim budżetem, ale ciekawy scenariusz i świetna muzyka

28 tygodni - lepszy budżet, bardziej "hollywoodzkie" zdjęcia i scenografia, gorszy fabularnie (bardziej "holywoodzki")

Co do Dog Soldiers to się zgadzam, że nurkuje ostro, miało być strasznie a było śmiesznie.

Z kolei polecić mogę "The Man from Earth", gra w nim łącznie z 10 aktorów, scenografia obejmuje jeden domek. Mimo wszystko trzymał mnie przy ekranie do końca.

Piotr Witak
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #85 on: September 21, 2008, 06:05:58 PM »

Bardzo podobał mi się "Children of Men"
Vallathorn
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #86 on: September 21, 2008, 06:16:14 PM »

Podobnie jak Piast polecam Man from Earth. Genialny film, ktoreg sila opiera sie na wspanialym scenariuszu, jako ze brak w nim jakichkolwiek efektow specjalnych czy scen akcji za miliony dolarow. I to najbardziej chyba imponuje -  ze nawet dzisiaj mozna zrobic arcydzielo (w gruncie rzeczy Sci-fi), bez wydawania nan fortuny .

http://www.youtube.com/watch?v=njU5CsrYfKM
Giliarwe
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #87 on: September 21, 2008, 10:19:19 PM »

serthorn noobie gdziez ty byl? co ty robil??? :D
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict
*

KoHaniutka

« Reply #88 on: October 01, 2008, 01:35:17 PM »

Maksiu, a nie sądzisz, że seria "Russian Institiute", to dobre filmy? ;-)
Piotr Witak
Wojownik Twierdzy
Weteran
*

« Reply #89 on: October 05, 2008, 05:16:14 PM »

nie dobry tylko najlepszy!!!
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18
  Print