Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
  Print  
Autor Topic: Darkfall  (Read 48758 times)
Geralt the Dauntless
Bohater

Forsaken in the dark

« Reply #45 on: February 14, 2009, 10:40:34 PM »

Troche głupio będzie z tym limitem graczy. Jeśli będziemy chcieli grać razem jak gildia, to pewnie ciężko będzie sie załapać na ten sam serwer. No, chyba że zaczniemy gre później niż wszyscy, i wybierzemy jeden z serwerów które dodadzą. Uniknie się w ten sposób "napaleńców", którzy będą rąbać co sie tylko da.

Mam dziwne uczucie, że na początku ta gra będzie cos jak "zapłać za zamkniętą betę".
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #46 on: February 14, 2009, 11:09:03 PM »

Mam dziwne uczucie, że na początku ta gra będzie cos jak "zapłać za zamkniętą betę".

Bo troche w tym racji. Jako gildia grac nie bedziemy gdyz za malo nas. Podejrzewam ze zaledwie kilka osob (10?) bedzie od nas grac w DFO. Najlepiej bedzie jak wsiakniemy w jakas wieksza w DFO gildie.
Asmodeus
Gość
« Reply #47 on: February 15, 2009, 04:23:03 PM »

podobno ma byc sprzedanych tylko 10 tys kopi pudełkowych i digital na poczatku.Z czsem bedzie wiecej jak beda miec zamowienia:P
Betrezen
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #48 on: February 15, 2009, 05:14:16 PM »

Robi to mala firma a nie jakis gigant, nie ma sie co dziwic wiec ze sa ostrozni. Widac, ze nie maja pieniedzy na reklame, ale jakos mi to nie przeszkadza. Grunt zeby produkt byl dobry. Jak na razie zabawiam sie w AD&D i calkiem mi sie ta zabawa podoba ;) Mam tez nadzieje, ze zalapie sie na premiere Darkfalla i bede mogl od poczatku sprobowac, z czym to sie je.
Giliarwe
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #49 on: February 15, 2009, 05:43:28 PM »

Co do gildii... Twierdzy raczej nie bedzie(jak dla mnie na 100%). Germion juz dawno temu wspominal o gildii miedzynarodowej, ktora ma powstac z wejsciem DFO na rynek ;]    nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale zalozycielem ma byc Szczurek(o szczegoly do Germiona) Ja sam prosilem o jakies newsy na temat tej gildii i obiecano mnie informowac gdy gildia bedzie powstawala.
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #50 on: February 15, 2009, 11:09:20 PM »

No czekam z niecierpliwoscia na jakies informacje na temat Szczurkowego klanu. Czasu coraz mniej i jesli zaraz czegos nie bedzie wiadomo to ciezko bedzie im wystartowac.

Z pewnego zrodla wiem ze wielka sile w DFO stanowic beda Rosjanie. Bedzie ich kupa, do tego sa ponoc swietnie zorganizowani. Jesli ktos ma stanowic przeciwwage to albo duza miedzynarodowa gildia albo wlasnie polacy. Mam nadzieje ze nie bedzie takiej sytuacji ze wiekszosc czasu bede poswiecal na sp... branie nog za pas przed ruskimi... ;)
Giliarwe
Wojownik Twierdzy
Bohater
*

« Reply #51 on: February 15, 2009, 11:28:34 PM »

mam nadzieje ze bedzie wiecej niz jeden serweer na start.. inaczej ruskow nie unikniemy ;p
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #52 on: February 15, 2009, 11:36:51 PM »

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=gra,26,7019,4005&ticket=3680587754499026TVLOsFFlzydbHt6jCNFzvudPC0AjQC9Ne%2FswTqB3HaC3Q03BlUFqBnE8hh0rdgP4njeLSw2bjRQ6TgiRA0u8lK7z0QHi5yisijeh3joOkZw%3D
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #53 on: February 19, 2009, 12:17:18 AM »

Pojawila sie oficjalna informacja odnosnie realeasu:

http://forums.darkfallonline.com/showthrea...030#post2720030

Zauwazcie ze podane ceny sa bez VATu, ktorego nalezy naliczyc 19%.

Cena gry: 50 euro
Subskrypcja: 14euro

Przy obecny kursie to daje kolejno ~240zl i 67zl. Wedlug mnie drogo. Za drogo...
Anvagar
Mędrzec
**

« Reply #54 on: February 19, 2009, 12:29:30 AM »

Przy obecny kursie to daje kolejno ~240zl i 67zl. Wedlug mnie drogo. Za drogo...

W sumie to 250zl i 70zl :P EUR wskoczyło dziś na ponad 5PLN
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #55 on: February 19, 2009, 01:14:35 PM »

To ciekawe. Caly dzien ogladam CNBC Biznes i o takiej informacji nie slyszalem. Rzad drugi dzien z rzedu prowadzi wymiane srodkow unijnych z eur na pln, a Citi i Goldman rezygnuja z krotkich pozycji na zlotowke, przewidujac jej umocnienie w krotkim czasie. To daje nadzieje myslec ze w dniu premiery zaplacimy za gre mniej niz bysmy placili jeszcze wczoraj. Moze Rostowski tez chce zagrac w Darkfalla? :D

EURPLN: 4.641
Luna
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #56 on: February 19, 2009, 02:35:32 PM »

co innego Kurs w TV co innego przelicznik w twoim banku
zadzwon i dowiedz sie jaki masz kurs po Spread'zie
a jeśli używasz Visy to już w ogóle porażka bo kolejność jest zlotowka dolar euro
i klapa
Luna

przykład
kurs franka 3.06 przeliczniki bankowe 3,26-3,19
Anvagar
Mędrzec
**

« Reply #57 on: February 19, 2009, 03:29:48 PM »

To ciekawe. Caly dzien ogladam CNBC Biznes i o takiej informacji nie slyszalem. Rzad drugi dzien z rzedu prowadzi wymiane srodkow unijnych z eur na pln, a Citi i Goldman rezygnuja z krotkich pozycji na zlotowke, przewidujac jej umocnienie w krotkim czasie. To daje nadzieje myslec ze w dniu premiery zaplacimy za gre mniej niz bysmy placili jeszcze wczoraj. Moze Rostowski tez chce zagrac w Darkfalla? :D

EURPLN: 4.641

Dziś owszem ale wczoraj było to nieco ponad 5zl, dokładnie 5,0341 (można to sprawdzić choćby na stronce BZWBK, chciałem wstawić URL ale nie działają linki bezpośrednie) :) Złeeeeee czasy idą dla opłacających swoje MMO kartami kredytowymi w Euro. Ja ze swojej strony ciesze się, że coś mnie naszło żeby opłacić Conana do czerwca kiedy jeszcze 60dniowe prepaidy chodziły po ok 54zł.

A wracając do tematu, uważam, że wydawca sam strzela sobie w stopę takimi cenami, bo mogą one skutecznie odstraszyć nawet tych przychylnie do tej pory nastawionych do gry. Dla mnie to po prostu kolejny powód, żeby zapomnieć o DF. A szkoda, bo może gdybym spróbował to może bym się przekonał. A tak to szkoda mi kasy na testowanie czegoś do czego jestem bardzo sceptycznie nastawiony :( (już raz się tak przejechałem - WHO)

Edit: Tak, zdaję sobie sprawę, że średni NBP jest niższy (coś koło 4,8 wczoraj), ale nas jako graczy płacących za MMO interesują kursy naszych banków.

Yours
Anv
Geralt the Dauntless
Bohater

Forsaken in the dark

« Reply #58 on: February 19, 2009, 07:35:04 PM »

Cena o dużo za duża  ???
Moje kieszonkowe mocno ucierpi, jeśli będe grał w DFO, zwłaszcza przy takim kursie...  :'(
Mithrod
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #59 on: February 20, 2009, 02:39:48 PM »

https://www.darkfallonline.com/accounts/f/default.php

tutaj mozna zalozyc konto i zlozyc zamowienie na preorder.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
  Print