Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Print  
Autor Topic: EVE online  (Read 38586 times)
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #30 on: February 18, 2012, 06:18:19 PM »

Odnowiłem suba :-) Chętnie coś podziałam online jak będę. Skrobnijcie maila do Karolusa
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #31 on: February 19, 2012, 02:08:51 AM »

Karolus...  to już nie będziesz Ironmenem ?
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #32 on: February 19, 2012, 03:51:03 PM »

Dlaczego? Powolutku sobie i w wowa pykam też.
Krassnahll
WoW GM
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #33 on: February 20, 2012, 07:14:29 AM »

A tak wracając do tematu... To mam wrażenie, że trafiłem na odpowiednią gierkę dla siebie i przez następne tyg, ba! miesiące pewnie, nie będę się z niej ruszać.
Owszem, gra na samym początku może porażać swoją kompleksowością, ale przy odrobinie cierpliwości i dociekliwości, moim zdaniem, może być wciągająca i ciekawa...
To moje pierwsze wrażenia. Zobaczymy jak będzie za miesiąc.

Edit: no i oczywiście znajomość angola niezastąpiona.
Ninael
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #34 on: February 20, 2012, 10:19:05 AM »

Cieszę się, że udało się namówić kolejną osobę do spróbowania :)

Gra na pewno wymaga cierpliwości. Nie od razu można robić wszystko perfekcyjnie, ale nie jest też tak, że nie można się bawić mając mało skillpointów. Na pewno gra wymaga sporo kreatywności i umiejętności korzystania z tego co oferuje świat gry. Nie trzeba, a wręcz nie należy trzymać się ubitych ścieżek. Gra faktycznie daje możliwości jakich po prostu próżno szukać w innych MMO.

W razie czego służę pomocą, zwykle jestem na vencie :)
Jeśli będziecie mieli ochotę wyrwać się z cieplutkiego highseca to tym bardziej :) Tak sobie pomyślałem, że możecie na przykład się jakoś zorganizować za jakiś czas na przykład postawić własną stację w jakimś WH. To otwiera kolejne opcje.
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #35 on: February 20, 2012, 04:24:03 PM »

Ja bym chętnie do jakiegos korpa wstąpił. Kiedyś byłem w Unseen Academy na kursach :-) ale tera jestem sam. Może razem zmontujemy jakiś korp?
Ninael
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #36 on: February 20, 2012, 04:56:33 PM »

Na pewno jedną postacią wracam do mojego dawnego korpa, może nawet obiema.

Ale zawsze mogę wam coś pomóc no i gdybyście instalowali się w jakimś wh na przykład to i gdybyście mieli kłopoty to akurat ekipa zawsze chętna do wklepania komuś się znajdzie :)
Ninael
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #37 on: February 21, 2012, 12:16:01 PM »

Jeśli kogoś interesują jak wyglądają niewielkie potyczki w EvE (te do kilkudziesięciu osób) z użyciem wsparcia lotniskowca polecam poniższe filmiki. Może nie wszystko dla osoby nie grającej, lub grającej od niedawna będzie jasne, ale filmy są nieźle zrobione i na pewno warte obejrzenia :)

http://www.youtube.com/watch?v=Xwql_Sp0QG8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=20F3n6wHsbA&feature=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=j4hPTGN3Q6w&feature=related
Krassnahll
WoW GM
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #38 on: February 21, 2012, 03:54:48 PM »

Ja bym chętnie do jakiegos korpa wstąpił. Kiedyś byłem w Unseen Academy na kursach :-) ale tera jestem sam. Może razem zmontujemy jakiś korp?

ja na razie nie chcę corpa, jak gra zacznie się zawężać wejdę na następny poziom. UA to corp szkoleniowa z tego co się orientuję.
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #39 on: February 23, 2012, 06:29:06 PM »

Dlaczego? Powolutku sobie i w wowa pykam też.
bo to straszny "pożeracz czasu"... i trudno mi sobie wyobrazić człowieka   aktywnego zawodowo i "pykającego" w parę gier na raz, a na dodatek w EvE to trzeba się jeszcze rozwinąć

- pograłem też trochę żeby się zorientować... wciąga
ale cały czas miałem dziwne skojarzenia z grą "Pirates of the Burning Sea"
klimat i stylistyka zupełnie odmienne, ale w samym graniu wiele podobieństw

grałem w nią trochę 4 lata temu i przestałem w end game bo mi sprzęt nie wyrabiał na "zbiorówkach", a do tego się to później sprowadzało

- zajrzałem tam teraz
widzę grę poprawioną  i co najważniejsze zwolnioną z comiesięcznych opłat
dziwi mnie ta jej "niszowość", bo oceniam ją b. wysoko wśród znanych mi MMO

- może udam i się jakoś odzyskać utracone postaci /w tym 50lvl oficer ON/ od administratorów... a na razie tam sobie "popykam" Kaperem bo jest to barwny świat widokowy i też masa możliwości rozwojowych
w EvE mimo dodania teraz fajnego avatara /chodzi niemrawo po kabinie/
i ambientowej muzyczki... to gra się w praktyce na maleńkich znaczkach i  "tabelkach, wykresach z parametrami"

- zamustrowałem się w Polskiej Flocie Kaperskiej
/ server Roberts, bez comiesięcznych opłat/
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #40 on: February 26, 2012, 01:50:06 AM »

Co to za serwer Roberts???
Ninael
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #41 on: February 26, 2012, 01:12:46 PM »

Kolega po prostu zrobił offtop i mówi o innej grze, nie Eve :)
Kodda
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #42 on: February 27, 2012, 12:12:54 PM »

Co to za serwer Roberts???
- chyba niedoczytałeś posta  :)

to z tej gry / www.burningsea.com / którą porównuję z EvE, bo wydały mi się w pewien sposób podobne i na którą się przeniosłem po tym "porównywaniu"

nie grałem w strefie 0.0 więc nie traktujcie tego jako mojej recenzji,
obie gry wydają mi się  interesujące... tyle , że Piraci są bardziej wizualni

Roberts to server obsługujący Europę 
Ninael
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #43 on: February 28, 2012, 02:37:05 PM »

Próbowałem kiedyś piratów (open beta) i niestety poziom niedorobienia gry zraził mnie niesamowicie. Ale muszę przyznać, że sama idea była ok, w miarę poważne podejście do pvp, rzeczywisty wpływ frakcji na świat gry itp. Jeśli gra jest teraz poprawiona to pewne może trochę rozrywki zapewnić.

Aczkolwiek ja pozostanę przy EvE :) Jednak poziom rozbudowania i możliwości jest dużo większy. Po prostu żadna inna gra nie oferuje mi tyle możliwości i nie jestem zamknięty w oklepanym schemacie levelowanie -> rajdy na max levelu.
Co do "wizualności" to zdecydowanie się nie zgodzę :) Chmury gazów, nebule, czy dziesiątki, czy setki statków manewrujące w przestrzeni przecinanej promieniami laserów to widok nieporównywalny z niczym innym :)
Utumo
Lotro Officer
Super Bohater
*

« Reply #44 on: February 28, 2012, 08:14:59 PM »

Muszę przyznać,że EvE tym razem i mnie urzekło.Co mi dotychczas przeszkadzało i odrzuciło przy poprzednim podejściu,pomimo wspaniałej mechaniki,rozmachu świata i skomplikowania sytuacji,to brak zróżnicowanego odwzrorowania kosmosu.Dla mnie gra był zbyt mało efektowna,chciałem widzieć obłoki gazu,pyły po wybuchach supernowych,kolory i barwy galaktyki.Chciałem X3,z jego pięknymi planami+mechanika z EvE.Kolejna rzecz,której nie mogłem znieść to brak fizycznego avatara.Tylko statek?Jakoś nie mogłem się zidentyfikować ze statkiem jako bohaterem.

Teraz widać,że twórcy zrozumieli potrzebę różnorodności grafiki,nie tylko ograniczanie się do czarnego tła z jasnymi punktami,ikon i tabel.Teraz czuć kosmos z jego bogactwem,a mam nadzieję,że ubogacą go jeszcze bardziej.No i jest avatar z niesamowitą możliwością modyfikowania wyglądu.Dwa wielkie plusy.Gra rozwija się w dobrą stronę,tylko czekać na kantyny i możliwośc spotkań avatarów w bazach.Na pewno przyciągnie taka polityka sporo nowych graczy.Również zapowiadane "Dust 514" może być małą rewolucją w świecie gier i wprowadzić bardzo kompleksowe otoczenie wirtualne w EvE.To już będzie cały świat z wielką możliwością jego kształtowania i ingerencji w relacje pomiędzy jego członkami,oraz wpływania na obiekty na poziomie mikro.EvE bardzo przypomina mi Second Life,tylko w innym krajobrazie,gdyż to głównie gracze tworzą obraz świata.Zdecydowanie to mmo dla dojrzałych graczy,nie sądzę by spodobało się nowicjuszom.Co ciekawe w wielu przypadkach już nawet nie odwzorowuje  rzeczywistości,ale oddaje ją w 100%-rynki,ekonomia,gospodarka,polityka na tym poziomie niewiele proces myślowy w EvE różni się od codziennego,można się nieco zatracić, gdyż nie ma tu tak wyraźnego podziału na fikcję jak w wielu innych mmo.

Reasumując.Gram w trial od kilku dni i chyba zostanę na jakiś czas jeszcze,z ciekawości jak EvE się rozwinie.Mam lekkie obawy by nie stało się nużące,ale to chyba obawy przy każdym mmo.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Print