Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16
  Print  
Autor Topic: Rozważania gildiowiczów nt serwerów  (Read 61744 times)
Khelegros
Radny
Forum Addict

« Reply #180 on: December 21, 2011, 01:55:22 PM »

Hm, ale to dziwne bo wydawało mi się, że osoba nieaktywna jest usuwana po bodajże 20 minutach bezruchu. Z tym, że np. taka aktywność jak wysyłanie robota na misję bez jakiegokolwiek ruszania postacią też jest chyba uważane za brak aktywności bo wczoraj tak chwilkę stałem w miejscu i tylko robota wysyłałem i zaczął mnie punktować.
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #181 on: December 21, 2011, 02:00:05 PM »

Bez względu na czas jaki jest ustawiony to nie wywala od razu z serwera tylko najpierw wylogowuje do okna wyboru postaci.
Jeśli więc nie zmienili nic dzisiaj rano to wydaje mi się Huriel że Twój mąż musiał mieć dc'ka - może zerwało na chwile połączenie z netem?
Perun
Moderator
Super Bohater

« Reply #182 on: December 21, 2011, 02:04:53 PM »

Nie ma póki co opcji żeby Twierdza jako gildia się przenosiła na inny serwer. Ludzie mają już postacie na sporych lvlach, a opcji migracji póki co nie ma z tego co wiem. Poza tym nie ma gwarancji, że serwer który dzisiaj jest pusty za dwa - trzy dni nie będzie również full. Wali do gry spora liczba graczy, która nie przynależy jeszcze do żadnej gildii (wydaje mi się, że więcej tych bezgildiowców jest niż osób zrzeszonych) i oni będą wchodzić w pierwszej kolejności na serwery bez kolejek i zapełniać je raz dwa.
Rozumiem frustracje niektórych, ale trza jakoś ten niezbyt przyjemny okres przeczekać zakładając tymczasowego alta na innym serwerze czy wyczekując w tych kolejkach i liczyć, że szybko się problem rozwiąże. Ja też w tych kolejkach czekam i ból współdziele ;].

Trudno wymagać czytania całych tematów jeżeli rosną w szybkim tempie, ale dwie strony wcześniej pisałem już o ewentualnych przenosinach. Póki co z mojego punktu widzenia przenosiny całej gildii nie mają sensu i są na tym etapie średnio wykonalne więc proszę się uzbroić w cierpliwość. Sytuacja jest żenująca, ale to nie nasza wina i trzeba czekać na rozwiązanie sprawy przez producentów.

Podpisze sie pod przedmowca - powinnismy uzbroic sie w cierpliwosc.
Gra dopiero co ruszyla oficjalnie wczoraj (20.12.2011).
Sa bardzo spore szanse ze ludzie nie zwiazani z jakakolwiek gildia sami sie przeniosa na inny serwer, tudziez zaloza tam nowe postacie, jednoczesnie odciazajac nasz serwer.

Bioware pracuje rowniez nad Char Transfer (nie podali jeszcze ETA), wiec jak bedzie bardzo zle to w przyszlosci bedzie mozna przeniesc swoja postac gdzies indziej. Pytanie tylko czy bedzie to free migration czy paid migration.

Gra oficjalnie ma mniej niz 2 dni, na wszytsko potrzeba czasu. Fakt ze kolejki sa straszne ale jestem przekonany ze za miesiac to wsyztsko sie unormuje. Minie szal i bedzie spokoj.

Na koniec cos na poprawienie humorow:
Dla tych ktorzy nie lubia czekac podaje sprawdzone i przetestowane rozwiazanie jak uniknac kolejek.
Jedyne wymaganie to Bot typu zona (dziewczyna) / maz (chlopak) z pakietem -- "Nie grajacy(a) w gry MMO i bedacy przed nami w domu". Mozna ewentualnie rowniez zadowolic sie wersja typu Rodzic lub wspollokator ale moze byc troszke trudniej. Wersja Dziecko z reguly prowadzi do konfliktow interesow.

Bota nalezy tak zaprogramowac by na mniej wiecej godizne przed waszym przybyciem do domu, ustawil wasze konto w kolejce na serwer. W sytuacji kiedy zaloguje sie szybciej niz wy wrocicie, nalezy bota poinstruowac by raz na kilka minut podchodzil i klikal w spacje (oczywiscie po wczensiejszym wybraniu jakiejkolwiek postaci i wejsciu do gry)

Sposob przetestowany i niezwykle skuteczny.
Goraco polecam :)
Karolus
Palladyn i Burglar
Radny
Bohater

« Reply #183 on: December 21, 2011, 02:38:31 PM »

Dokładnie tak robię własnie, mój Bot Zosia-LAT13, włącza mi kolejkę. Po przyjściu z roboty mam zalogowaną postać :-))
Perun
Moderator
Super Bohater

« Reply #184 on: December 21, 2011, 02:45:27 PM »

To dlatego jak do ciebie pisalem wczoraj, gdzies w okolicy 18:00 to byla cisza :D
Huriel
GM Iron Lady ;-)
Administrator
Forum Addict
*

KoHaniutka

« Reply #185 on: December 21, 2011, 02:46:10 PM »

Bez względu na czas jaki jest ustawiony to nie wywala od razu z serwera tylko najpierw wylogowuje do okna wyboru postaci.
Jeśli więc nie zmienili nic dzisiaj rano to wydaje mi się Huriel że Twój mąż musiał mieć dc'ka - może zerwało na chwile połączenie z netem?

Nie miał dc. Raczej wyglądało to tak, że sam fakt pozostawienia postaci na autorunie i nie wykonywanie przez ten czas żadnych innych czynności został potraktowany jako próba "trzymania" miejsca na serwerze. A rozmawial przez telefon dosłownie 2 minuty.
Podejrzewam, że tak samo traktują osoby, które zostawia jeden klawisz wcisnięty na dłuższą chwilę - ale kto zechce porobić za króliczka doświadczalnego?:)
Modnok
Wojownik Twierdzy
Mędrzec
*

« Reply #186 on: December 21, 2011, 02:59:44 PM »

Ja często robię sobie przerwę 3-5min na (dymka) wychodzę na balkon i wracam i nie wywala mnie. Raz tylko w sobotę wieczorem zrobiłem tak, że stanąłem pod ścianą i telefonem przycisnąłem "w". Obejrzałem film w tv ale co 15min i tak zaczynało po woli wylogowywać samo. Więc więcej tak nie robiłem bo to nie miało sensu. A patent z "botem" na chwile obecną uważam za rewelacyjny ;)
Bertrond
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #187 on: December 21, 2011, 03:46:22 PM »

Hehe. Kolejka na 7 osób. :D I pomyśleć, że za godzinę, dwie, będzie wyświetlało ponad 1000...
Germion
Radny
Super Bohater

Addicted to alts

« Reply #188 on: December 21, 2011, 04:58:24 PM »

Aldo auto clicker czyni cuda ale nie poradzi na error 9000, no i trzeba sie pierw zalogowac do gry heh......
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #189 on: December 21, 2011, 05:17:11 PM »

Godzina 17:00 - kolejka na 230 osób. To nie jest zły wynik ;)
Catra
Wojownik Twierdzy
Jeździec
*

« Reply #190 on: December 21, 2011, 05:44:43 PM »

17:40 - 160  ludzi :)
panzar
Jeździec
**

Also Known As "Forren-Midosea"

« Reply #191 on: December 21, 2011, 06:26:32 PM »

półtorej godziny później już jest blisko 400.
Gruin
Wojownik Twierdzy
Przybysz
*

« Reply #192 on: December 21, 2011, 06:57:17 PM »

i tak nie jest źle wczoraj było ponad 1000  ;)
Chyba przyspieszyli bo po 25 min jestem zalogowany z 360 miejsca.
opey
Przybysz
*

« Reply #193 on: December 21, 2011, 07:30:22 PM »

O 18:00, zacząłem się logować, to pisało mi, że 40 min. I byłem 500 (coś) w kolejce. Jest 19:28 i jestem 128. Więc te wyliczenia to tak "pi razy oko", ale to i tak nie jest 1godz 30min i 1500 w kolejce. Jest nieźle, moim zdaniem.
Inkwizytor
Moderator
Super Bohater

« Reply #194 on: December 21, 2011, 10:06:30 PM »

Oczywiście, że wyliczenie jest "pi razy oko". Nie da się wyliczyć kiedy ktoś się wyloguje robiąc miejsce ;)

Godzina 22:00 - kolejka wyliczona na 45min, 625 osób.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16
  Print