|
Sarrai
|
 |
« Reply #30 on: December 22, 2011, 06:14:01 PM » |
|
Dlaczego nie wpisalam tego kodu sobie na spokojnie w weekend?  Czekam od dwóch godzin na stronie.... ja pierniczę.....
|
|
|
|
Elron
|
 |
« Reply #31 on: December 22, 2011, 06:17:35 PM » |
|
Od rana z różną częstotliwością sprawdzałem i była dupa. Dopiero jakieś 30min temu mnie wpuściło. Myślałem że już poradzili sobie z korkami, ale teraz widzę że znowu nie można wejść.
Ciekawostka - z mojego konta zniknęło na rzecz www.swtor.... 5zł! Ktoś ma może pojęcie dlaczego?
Z tego co wyczytałem na innych forach to w ten sposób sprawdzają czy jesteś wypłacalny:) Kasa chyba zostanie zwrócona (albo potrącona od 1 abonamentu). Daj znać jak zwrócą:)
|
|
|
|
Kedwa
|
 |
« Reply #32 on: December 22, 2011, 06:18:35 PM » |
|
Okej okej to jest totalnie durne ... kupiłem pudło mam 30 dni grania. Zakładamy, że nie mam KK .... wiec jestem ZMUSZANY do tego, żeby kupić pre-paida ... a co w przypadku jak się po 30 dniach rozmyśle  Czy EA zwróci mi pieniądza  Nie wydaje mi się.
|
|
|
|
Inkwizytor
|
 |
« Reply #33 on: December 22, 2011, 06:32:06 PM » |
|
Nie musisz mieć karty kredytowej. Nie masz innej? Poza tym o sposobach aktywacji konta było wiadomo od dawna z czego Wy problemy robicie? Fakt że nie jest to komfortowa sytuacja, ale dla nikogo nie powinno byc to zaskoczeniem. btw - mamy XXI wiek, a Wy się zachowujecie jakbyście żyli w XVIII  Z Jarka wszyscy potrafili się śmiać że nie ma konta w banku a tu proszę... więcej Jarków nam po świecie chodzi?
|
|
|
|
Kedwa
|
 |
« Reply #34 on: December 22, 2011, 06:38:11 PM » |
|
Tu nie chodzi o XXI wiek tylko o zasadę ... nie lubię podawać numerów kart kredytowych czy innych. Chodzi o to, że zmusza się mnie do zakupienia pre-paida i nie będę miał możliwości zwrotu kasy jak się rozmyślę i tyle.
|
|
|
|
Cypisek
|
 |
« Reply #35 on: December 22, 2011, 06:42:13 PM » |
|
To ostatni raz kiedy skorzystałem ze sklepu http://www.gamecodes.pl/index2.htmlZawsze kod dostawałem po max 5min, a teraz czekam 3 godziny. Zapłacił bym PayPal za 1 miesiąc, ale musiał bym mieć przypisaną kartę do konta PayPal inaczej się nie da. Kasę na koncie PayPal mam.
|
|
|
|
Sarrai
|
 |
« Reply #36 on: December 22, 2011, 07:00:43 PM » |
|
Od rana z różną częstotliwością sprawdzałem i była dupa. Dopiero jakieś 30min temu mnie wpuściło. Myślałem że już poradzili sobie z korkami, ale teraz widzę że znowu nie można wejść.
Ciekawostka - z mojego konta zniknęło na rzecz www.swtor.... 5zł! Ktoś ma może pojęcie dlaczego?
Z tego co wyczytałem na innych forach to w ten sposób sprawdzają czy jesteś wypłacalny:) Kasa chyba zostanie zwrócona (albo potrącona od 1 abonamentu). Daj znać jak zwrócą:)
Zwracają  ) na drugi dzień powinno byc.. mi pobrało 3 złote
|
|
|
|
Bertrond
|
 |
« Reply #37 on: December 22, 2011, 07:10:33 PM » |
|
A mi kochane święta zostawiły na koncie 2 polskie nowe złocisze i nie chcą mi przyjąć karty...  Inne gry przyjmowały nawet jak byłem na minusie.  Gdybym wiedział, to nie wklepałbym dziś kodu. Teraz zeżre mi tych kilka dni, a ja nawet nie mogę się zalogować.
|
|
|
|
Eldricht.
|
 |
« Reply #38 on: December 22, 2011, 07:29:26 PM » |
|
a tu proszę... więcej Jarków nam po świecie chodzi?
|
|
|
|
Catra
|
 |
« Reply #39 on: December 22, 2011, 07:44:06 PM » |
|
Tu nie chodzi o XXI wiek tylko o zasadę ... nie lubię podawać numerów kart kredytowych czy innych. Chodzi o to, że zmusza się mnie do zakupienia pre-paida i nie będę miał możliwości zwrotu kasy jak się rozmyślę i tyle.
Nikt Ciebie nie zmusza. Poza tym nie chodzi o XXI w a karty podać nie chcesz... to jak to w końcu jest ?
|
|
|
|
Camil (Gwyndeith)
|
 |
« Reply #40 on: December 22, 2011, 07:48:06 PM » |
|
Nie przypominam Sobie premiery gry MMO, w której nie było potrzeby podania informacji o CC lub prepaida przy aktywacji gry z określeniem terminu subskrypcji - płacę od 2003.
W Warhammerze długo jeszcze na początku nie trzeba było podawać ani CC, ani Timecarda. Ponieważ była to moja pierwsza abonamentówka przyjąłem to za wygodny standard, ale kolejne MMO zweryfikowały ten pogląd. Niestety obecnie każda abonamentówka (może AoC jest wyjątkiem) życzy sobie zabezpieczenia, że zapłacimy przynajmniej za kolejny miesiąc. Kiedyś słyszałem, że zysk z pudełek służy pokryciu kosztów, które poszły na produkcję gry. Zarobek jest dopiero z kolejnych miesięcy abonamentu. Osobiście nie znoszę EA i ich chciwej polityki, ale w tym przypadku muszę stanąć po ich stronie. Jak pisałem, żądanie CC/paypal lub Timecarda przy wprowadzaniu klucza pudełka jest już standardem, o którym sprzedawcy często zapominają wspomnieć. Jednak w tym przypadku byłem zaskoczony, że EA dopilnowało by klienci salonów Empik i Saturn (gdzie indziej nie szukałem) zostali o tym poinformowani dużą tabliczką przyklejoną do półki z grą. O.o Gram.pl i Empik.com niestety dali tylko enigmatyczną informację "Gra wymaga (...) opłaconego abonamentu i weryfikacji metody płatności przed uzyskaniem dostępu do gry." Kto wie o co chodzi to zrozumie, ale jeśli dla kogoś jest to pierwsze MMO to ta informacja nic mu nie mówi.  Już lepiej sformułowali to łamaną polszczyzną na pudełku: "Ważna i akceptowana metoda płatności oraz opłacenie abonamentu lub zakup przedpłaconej karty czasu gry (jeśli jest dostępna) wymagane do gry." Co do PayPala, to powinien działać i bez karty kredytowej, jeśli konto ma status zweryfikowanego i znajdują się na nim środki potrzebne do opłacenia kolejnego miesiąca... przynajmniej w teorii.  Jeżeli macie puste konto bez podpiętej karty kredytowej lub debetowej, to niestety. Po wprowadzeniu karty czy to do PayPala czy do konta Bio, na karcie zostanie zablokowana jakaś kwota służąca weryfikacji jej wypłacalności. Blokada powinna wygasnąć po max. kilku dniach, ponieważ kwota ta nie jest ściągana.
|
|
|
|
Maaro
|
 |
« Reply #41 on: December 22, 2011, 08:37:34 PM » |
|
No i jak tu nie wierzyć starym przysłowiom: Syty głodnego nie zrozumie. Posiadanie CC jest takim samym wyborem jak jej nieposiadanie. Gdybym miał to bym podał ten p..y numer i miał spokój. Chcę płacić za grę kupując kody pre-paid, EA daje mi tę możliwość ale jednocześnie zmusza do wykupienia 60 dni abonamentu niejako stosując szantaż, bo jeśli nie dokupię, to nie wykorzystam już kupionych 30 dni. Lubicie być tak traktowani, Wy posiadacze CC?  I nie trafia do mnie tłumaczenie, że chcą mieć pewność że będę miał z czego opłacić abonament, to jakiś absurd. Czy ja podpisałem jakąś umowę na określony okres czasu? Chcę grać to zapłacę, nie chcę to nie zapłacę, a na żadne sprawdzanie czy mnie stać czy nie, nie godzę się i basta. Dlatego prośba do posiadaczy CC, darujcie sobie komentarze typu: XXI wiek, Jarek też nie ma konta czy tym podobne. Nie lubię utrzymywać bankierów i używam tylko tych produktów bankowych które są mi potrzebne, a CC do nich nie należy.
|
|
|
|
Axe
|
 |
« Reply #42 on: December 22, 2011, 09:27:12 PM » |
|
Ależ po co ten nerw? Oni chcą aby gracz zadeklarował płatność. Włożyli w grę kupę kasy - to ich produkt i ich zasady - mają do tego pełne prawo. A co do 'dokupię bo nie wykorzystam' - bzdura. Podajesz numer karty, ale nikt Ci z niej kasy nie zabiera. Możesz usunąć subskrybcję zaraz po zakończeniu procesu aktywacji konta. U Chińczyków jest tak, że żeby grać ile chcesz musisz podać nr ichniego dowodu osobistego. Nie masz - znaczy nie jesteś pełnoletni i limitują czas gry. Tutaj sprawdzają jedynie czy gracz jest wypłacalny
|
|
|
|
Maaro
|
 |
« Reply #43 on: December 22, 2011, 10:28:16 PM » |
|
Axe, pozwól że się ustosunkuję do Twojej wypowiedzi po kawałku. Ależ po co ten nerw? Wkurzyło mnie postawienie w sytuacji, że skoro nie mam CC to albo dokupuję od razu pre-paid albo nie gram. Oni chcą aby gracz zadeklarował płatność. No to im mogę zadeklarować płatność - będę kupował karty z kodem pre-paid. Lubię kolekcjonować obrazki ze Star Wars. Włożyli w grę kupę kasy - to ich produkt i ich zasady - mają do tego pełne prawo. Ależ ja nie neguję tego, niech tylko na równi traktują każdego gracza. Posiadacz CC kupi grę, wklepie numer swojej CC i gra 30 dni, potem może grę olać i wyda na to w sumie 200 pln. Pozostali muszą kupić grę, kupić za 100pln pre-paid i na starcie płacą 300pln. A co do 'dokupię bo nie wykorzystam' - bzdura. Jeśli to cytat ze mnie to nie pamiętam żebym tak napisał, coś źle wyrwałeś część zdania z całej wypowiedzi. Podajesz numer karty, ale nikt Ci z niej kasy nie zabiera. Możesz usunąć subskrybcję zaraz po zakończeniu procesu aktywacji konta. Cały czas piszę o tym, że nie mam CC, a karty płatnicze które mam nie są do płacenia w internecie. U Chińczyków jest tak, że żeby grać ile chcesz musisz podać nr ichniego dowodu osobistego. Nie masz - znaczy nie jesteś pełnoletni i limitują czas gry. Tutaj sprawdzają jedynie czy gracz jest wypłacalny 
Cieszę się, że nie mieszkam w Chinach  Nie mam już siły polemizować, naprawdę nie widzę w sobie nic złego z tego powodu że nie mam CC.
|
|
|
|
Huzar
|
 |
« Reply #44 on: December 23, 2011, 12:09:20 AM » |
|
Co do logowania na stronke. Mi loguje jeśli jestem w kolejce po 10 minutach max... z tym, że zapomnieć należy o F5, bo po odświeżeniu jesteś na końcu kolejki, i właczyć jave gdyż odświeża na scryptach automatycznie.
Co do weryfikacji płatności... proszę Was; Twierdza polska gildia gier mmo; naprawdę powinniście być świadomi takiej polityki dla mnie to było oczywiste, taki już nie świeży standard płatnych mmo. Informacja jak wyraźna dająca jasno do zrozumienia o co chodzi. Robiąc taka transakcje jak kupno danej gry i nie czytać o co chodzi (3 linijki na czerwonym tle), potem wychodzić z pretensjami... nc
Pozdrawiam
|
|
|
|